Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Az építőipari válság ellenére terjeszkedik a Hörmann

A Hörmann újabb gyárakat vásárolt, ezzel többek között Indiában és Amerikában is megerősítve helyzetét.

Véget ért a huszadik BAU kiállítás Münchenben, amely Európa legjelentősebb építőipari rendezvénye. A kiállítás egyik leglátványosabb és legnagyobb standját idén is a Hörmann építette fel, amely közel 1400 négyzetméteres alapterületével kiemelkedett a többi kiállító közül. A cégcsoport a BAU 2013-as kiállításon jelentette be jövőbeli terveit, miszerint az idei évben kiemelten koncentrálnak a beltéri ajtókra és a különböző zöld megoldásokra is.

Emellett a Hörmann újabb gyárakat vásárolt, ezzel többek között Indiában és Amerikában is megerősítve helyzetét.

Sikeresen zárult a 2013-as jubileumi BAU kiállítás a világ legnagyobb garázskapu gyártójának a Hörmann cégcsoportnak. A rekordméretű stand – közel 1400 m2 – mellett számos újdonságot és újabb gyárvásárlásokat is bejelentett a cég, amelynek ügyvezetője Christofer Hörmann bizakodóan beszélt a 2013-as év kilátásairól.

„Reményeink szerint a 2013-as év is hasonlóan jól alakul a számunkra, mint a tavalyi. A válság ellenére cégcsoportunk Európa szinte növekedni tudod, sőt, Németországban, Indiában és az Egyesült Államokban újabb gyárakat vásároltunk, ezzel is szilárdítva pozíciónkat a térségekben. A vásárlás célja emellett a kapacitások bővítése volt, hiszen folyamatosan növekvő megrendelések érkeznek világszerte." – mondta el Christofer Hörmann a Hörmann cégcsoport ügyvezetője, majd hozzátette: „A BAU kiállításon nem csak az elmúlt időszakról büszkélkedhettünk, hanem számos újítást is bejelentettünk. Ilyenek az új szekcionált ipari kapuink, illetve az idei évtől – reményeink szerint – nagyobb szerephez jutó beltéri ajtóink is."

A Hörmann kínálatában mostantól Európa-szerte elérhetőek legújabb ipari kapui, amelyek új megoldásokat kínálnak a szekcionált garázskapuk piacán. Az új ipari kapuk egy kisebb, rácsos ajtóval vannak felszerelve, amely megkönnyíti a kapun keresztül a gyalogos közlekedést, ezen kívül az úgynevezett Thermoframe keretnek köszönhetően hatékonyon hőszigeteltek is. Az új ipari kapuk jobb fényáteresztő képességgel rendelkeznek, a többféle designnak és elrendezésnek köszönhetően szinte bármilyen épület arculatához kiválóan illeszkednek. A Hörmann megnövelte az ipari szekcionális kapukon vágott átjáró ajtók standard szélességét, amelyek természetesen minden előírásnak, biztonsági követelménynek is eleget tesznek.
A BAU-n mutatta be a Hörmann a legújabb beltéri ajtóit is, amelyek a SolidStyle elnevezést kapták. Az ajtók többféle színben, designban és felszereltségben elérhetőek, és a magas minőségű faáru minden előnyével rendelkeznek. Az új márkanév alatt erős acél kerettel, teljesen üvegezett ajtók is kaphatóak lesznek.

„Számos új terméket és megoldást hoztunk el a BAU-ra, amely bizonyítja, hogy egy ilyen mély válság közepette is a fejlesztések, és innovatív törekvések jelentik az előrelépést a Hörmann életében" - mondta el a kiállításon Szujó László a Hörmann Hungária ügyvezetője, majd hozzátette: „A vállalat életében nem csak az új termékek bevezetése játszik kulcsszerepet, hanem az idei évtől még hangsúlyosabb lesz társadalmi felelősségvállalás programunk és a környezetvédelmi törekvéseink is."

A cégcsoport a környezetvédelmet is kiemelten fontosnak tartja, ezért 2013-ban energiaszükségletének mintegy 40%-át zöldenergiából fogja fedezni, amelyet folyamatosan bővíteni kívánnak.

A Hörmann emellett egy újabb nagy bejelentést tett, hiszen 2013. elejétől Michael Schumacher – a nemrégiben visszavonult hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta – a cégcsoport márkanagykövete lett. Minden idők legsikeresebb F1-es versenyzője és Európa első számú ajtó- és kapugyártója hosszú távú együttműködésben állapodott meg egymással. Michael Schumacher a világszerte tevékenykedő családi vállalkozás képviselőjeként fog gondoskodni arról, hogy a Hörmann márkát még ismertebbé tegye.

Olvasóink írták

  • 1. oxana 2013. január 28. 18:20
    „Hát az biztos, hogy nem aludták át a telet. ?gy kell csinálni, vállalni a rizikót is. Nem arra várnak, hogy a sült galamb a szájukba repüljön.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átlépte a 300 forintot az euró jegyzése

300 forint fölé emelkedett az euró jegyzése hétfőn, tavaly június eleje óta először. Tovább olvasom