Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Az Ed.Haas hazára lelt megyénkben

A Haas pezsgőtablettákat és pudingporokat gyártó, és kedvenc PEZ cukorkánkat forgalmazó Ed. Haas új jánossomorjai üzeme után modern, zöldirodaházat létesít Győrben. A cég beruházásai azt jelzik, hogy hosszú távra terveznek megyénkben.

A cég magyarországi leányvállalatát, amely hazánkban az elsők között épített ki az egész országot lefedő üzletkötői hálózatot, 1989-ben alapította a Haas család Hungarocandy Édesipari Kft. néven. A vállalat magyarországi működése a PEZ cukorkák gyártásával kezdődött, 1994-től a tradicionális Haas portermékszortiment is teljes egészében Jánossomorján állítják elő. A győri központú cég 1998-ban PEZ-Haas Hungaria Hungarocandy Édesipari Kft.-vé, majd 2001-ben Ed. Haas Hungaria Kft-vé alakult át.

A csoport két éve határozott úgy, hogy saját gyárat épít Jánossomorján a PEZ Production Europe Kft.-vel közösen a bérelt üzem helyett. A PEZ Production Europe gyártja a PEZ cukorkákat és pezsgőtablettákat, melyet az Ed. Haas forgalmaz. Az átadás egy hónapja történt meg, addigra sikerült ugyanis a PEZ gyártást Ausztriából áttelepíteni. Jelenleg több mint háromszáz főt foglalkoztat a legmodernebb körülmények között. A termelés ma megközelítőleg 4600 m2-en folyik, míg a logisztikai központ alapterülete 4900 m2. Év végére egy új gyártósorral bővül a létesítmény, így a legkorszerűbb módszerekkel, gyorsan állíthatók elő a Haas portermékek- tudtuk meg Bozori Tibor ügyvezető igazgatótól.

Az Ed. Haas jánossomorjai üzeme.
Az Ed.Haas jánossomorjai üzeme.

Az egészséges életmódot azonban nem csak az üzem és az új székhely kapcsán tartja fontosnak a vállalat. Legújabb Haas Natural termékeik teljes portfóliója gluténmentes alapanyagokból, kizárólag természetes aromák és színezékek felhasználásával készül. A Haas pezsgőtabletták fogyasztásával pedig most nemcsak az egészségünket illetően nyerhetünk, a szerencsések közt tíz kerékpárt és egy Ford Fiestát is kisorsolnak.

Az új, győri irodaház építése szintén mérföldkő a magyar cég életében. A munkálatok október végén kezdődnek a Táncsics Mihály utcában. Várhatóan májusban adják át az épületet, mely a legmodernebb kritériumoknak felel majd meg. Az Ed. Haas számára mindig fontos volt, hogy családias légkört teremtsen, az új irodaháznál azonban a környezetvédelmi szempontokat is komolyan figyelembe veszik. Ennek köszönhetően a létesítmény minimális energiafelhasználással üzemeltethető, a fűtés a legújabb biotherm technológiával, talajvíz felhasználásával lesz megoldott. A vállalat célja, hogy a beruházásokkal hosszú távú sikeres működést valósítson meg a megyében, megtartva a jelenlegi munkahelyeket, s újakat létesítve. A projektek mindegyike önerőből valósul meg, hitelek és támogatások nélkül.


Az Ed. Haas idén elnyerte a legjobb üzleti márkákat fémjelző Business Superbrands díjat.

Olvasóink írták

 • 7. nagyfulesbagoly 2010. október 25. 20:48
  „Goldmund
  olvastad Dr Lenkei Gábor Cenzúrázott egészség című könyvét?
  ajánlom
  rá fogsz jönni a minőségromlás okára”
 • 6. Goldmund 2010. október 25. 19:55
  „Engem is zavar, amikor a nevemben beszél az újságíró, mikor én mást kedvelek, vagy mást tartok fontosnak.
  Bizony a helyes ez lett volna (5.hsz.): "sokak kedvenc PEZ cukorkáját gyártó..." vagy ha személyesebbé akarja tenni: "sokunk kedvenc PEZ cukorkáját gyártó..."
  Én pl. nagyon szeretem a Pilóta-kekszet, de ha írnék róla, csak így fogalmaznék.

  Más: a Táncsics utcában hol épül ez az irodaház? Akárhogy gondolkodom, legfeljebb a rendőrség mögötti részen lehet rá hely, másutt végig be van építve.

  Még más: a Haas multivitamin pezsgőtablettát régóta iszom, egyszerűen csak, mert jó íze van. Sajnos a legutóbbi időben változtattak rajta (a címkéje is kicsit változott) és már sokkal lagymatagabb, vacakabb íze van. A fejlesztés minőségromlással kell, hogy együttjárjon?!”
 • 5. annobon 2010. október 22. 11:15
  „"ezen vagytok fennakadva komolyan" Ha az újságíró korrekt akart volna lenni, mondjuk "A kedvenc PEZ cukorkánkat gyártó..." helyett nyugodtan azt is írhatta volna, hogy "sokak kedvenc PEZ cukorkáját gyártó..." Így mindjárt tárgyilagosabb lett volna a dolog. Tudod csak ezért vagyunk fennakadva az ilyen slendrián megfogalmazásokkal szemben, mert ha egy cukorka cikkben is így fogalmaznak, mit várhat az ember esetleg egy nagyobb volumenű (akár politikai) cikktől? Nem mindegy hogy valami műszer vagy műszar!”
 • 4. Agent 2010. október 22. 10:57
  „"Jogos, mert ne beszéljenek a nevünkben! Biztos van gyerek, aki szereti a PEZ-t, de például mi felnőttek inkább mentolos cukorkákat szopogatunk."

  LOL, ezen vagytok fennakadva komolyan? Én pl. semmilyen cukorkát nem szopogatok felnőttként, viszont tudom, hogy világviszonylatban a legnagyobb darabszámban eladott cukorka a PEZ, igaz a piac 80%át Amerika és Ázsia jelenti.”
 • 3. urbaniastapista 2010. október 22. 09:21
  „Az a "biotherm technológia" mi a fene?
  Talán talajszondás hőszivattyú akar lenni?
  Más nem lehet, mert talajvizet kiszivattyúzni még csak-csak lehet, de fűtésre elegendő mennyiséget egy városi telken belül elszikkasztani már nem lehet, és gondolom nem is a csatornába tervezik bevezetni.”
 • 2. annobon 2010. október 22. 09:02
  „Jogos, mert ne beszéljenek a nevünkben! Biztos van gyerek, aki szereti a PEZ-t, de például mi felnőttek inkább mentolos cukorkákat szopogatunk. Vagy kinek mi a kedvence, hiszen ezerféle cukor közül válogathatunk...”
 • 1. nagyfulesbagoly 2010. október 21. 19:44
  „már elnézést,de kiknek a kedvenc cukorkája?
  nekem aztán nem
  én a NEGRÓ-t szeretem
  már bocsi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetés: gyerek nélkül 300 bruttó alatt nem lesz több a fizetésed

Ahhoz, hogy jövőre emelkedjen a fizetés, körülbelül bruttó 300 ezer forintot kell keresni, ha nincs… Tovább olvasom