Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Átrendeződtek a lakossági megtakarítások

Az elmúlt egy évben már trendként értékelhető, hogy a banki megtakarításokkal rendelkezők a hosszabb távú megoldásokat választják.

Az elmúlt egy évben már trendként értékelhető, hogy a banki megtakarításokkal rendelkezők a hosszabb távú megoldásokat választják - számolt be tapasztalatairól Komócsi Sándor, az UniCredit Bank Hungary Zrt. ügyvezető igazgatója a Pioneer Alapkezelő és UniCredit Bank közösen szervezett sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Mint Komócsi Sándor elmondta, a megtakarítási szerkezet az utóbbi hónapokban szinte folyamatosan változott, az éven túli lekötések aránya megnőtt.

Az első félévben az éven túli betétek állománya átlagosan 6 százalékkal, a 2 éven túli betéteké pedig mintegy 10 százalékkal nőtt a piacon. Az átrendeződés hatására a bankrendszerben az éven túli lakossági betétek aránya a lekötött betéteken belül 11 százalékra emelkedett.
Komócsi Sándor szerint a befektetők hosszabb távú gondolkozása, a bizalom visszatérését is mutatja.

Szavai szerint mivel a válság fokozta az óvatosságot, a tőkevédelem a lakossági megtakarítók számára szinte alapelvárás lett.

Vizkeleti Sándor, a Pioneer Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója azt mondta: ezek az elvárások egyértelműen kijelölik az irányt. Meg kell tudni dolgozni a jó hozamokért, miközben a tőke védelmét is biztosítani kell - jegyezte meg.

A hazai alap- és vagyonkezeléssel foglalkozó Pioneer kiterjedt portfóliókezelési tevékenységet végez. Az alapkezelő a világ 31 országában, 2.400 alkalmazottal működő, több mint 180 befektetési alapban mintegy 190 milliárd eurót kezelő Pioneer Investments nemzetközi hálózatának tagja. A Pioneer Investments az UniCredit Bankcsoport tagja.

Olvasóink írták

 • 7. hehe08 2010. szeptember 05. 19:46
  „nos, a magánnyugdíjakban a pénzünket forintban tartják nyilván......
  akkor ha véletlenül bedől az ország és elértéktelenedik a forint..... no akkor mit is tettünk eddig félre?????
  plusz kamatok..... ha-ha-ha-ha-ha........
  2008-2009-ben a pénztárak a betett vagyon felét elvesztették...... azért ez sejtet valamit.....
  akinek lehetősége van (meg ereje dolgozni) az ne várjon az államra a nyugdíjának megoldására mert nagyot fog csalódni....”
 • 6. FREDDY/S 2010. szeptember 05. 19:29
  „5. Lobbo71 2010.09.03. 20:38
  Mese a holdon, mert jelenleg sem a valódi befizetés után állapítják meg a nyugdíjat, sőt a bizonyítványt sem tekintik hiteles okmánynak, pedig a pecséten és aláírásokon kívül még illetékbélyeg is van, és a különmunkáért kapott jövedelem igazolószelvényei sem számítanak, mert dolgozni csak pontosan és szépen, hogy mások is elhiggyék éppen, úgy érdemes, nemde...”
 • 5. Lobbo71 2010. szeptember 03. 20:38
  „Nem fog bedőlni, mert a magánnyugdíjpánztárakból azt a pénzt kapja vissza mindenki, amit betett (+kamatok). Az állami nyugdíjrendszer pedig szép lassan megszűnik. De aki keveset tesz be, az keveset is fog visszakapni.”
 • 4. tati 2010. szeptember 03. 15:42
  „bedől,az tuti,mind japánban...sajnos itt már nincsen aki az én nyugdíjamat majd kitermelje. :-(((”
 • 3. Agent 2010. szeptember 03. 13:28
  „"Aki minimálbér után adózik, annak 20 ezer forintos nyugdíja lesz."

  Hacsak be nem dől addigra az egész jelenlegi nyugdíjrendszer úgy ahogyan van...annyi viszont biztos, hogy a nyugdíjkorhatárok folyamatosan emelkedni fognak.”
 • 2. Lobbo71 2010. szeptember 03. 11:54
  „Bizony rosszul. Aki nem takarékoskodik, nyugdíjas korában éhen fog halni. Aki minimálbér után adózik, annak 20 ezer forintos nyugdíja lesz.”
 • 1. tati 2010. szeptember 03. 09:45
  „hihetelen,van ebben az országban olyan is,aki még félre tud tenni?
  S mindezt ráadásul "hosszú távra" teszi...
  valamit rosszul csinál a maradék 9millió ember!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Mosonmagyaróváron

A munkaügyi központ Mosonmagyaróvári kirendeltségének állásajánlatai: Tovább olvasom