Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Átrajzolt gazdasági térkép

Már nem Észak-Amerikában, hanem Európában élnek a leggazdagabb emberek.

Az utóbbi másfél év gazdasági és pénzügyi válsága átrajzolta a világ "gazdagsági térképét"; most már nem Észak-Amerikában, hanem Európában élnek a leggazdagabb emberek - állapította meg a bostoni BCG kutatócsoport.

A világszerte felhalmozott személyes vagyonok nagysága tavaly 11,7 százalékkal 92,4 billió dollárra csökkent; 2001 óta első ízben rögzítettek visszaesést. A 2007 előtti szintet a vagyon mérete az elkövetkező 4 évben várhatóan nem fogja meghaladni.

A legnagyobb, 21,8 százalékos vagyoncsökkenésre Észak-Amerikában került sor, amit részben az magyaráz, hogy ott a vagyonok tekintélyes hányadát kötvényekbe fektették.

A világon egyedül Latin-Amerikában gyarapodtak a személyes vagyonok, 3 százalékkal. Európában a felhalmozott vagyon nagysága 5,8 százalékkal 32,7 billió dollárra apadt.

A világon 17,8 százalékkal 9 millióra csökkent azon háztartások száma, amelyeknek tulajdonosa milliomos. Azokban a háztartásokban, ahol 5 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező emberek élnek, a vagyon 21,5 százalékkal csökkent tavaly.

A vagyonok 2010-ben lassú növekedésbe kezdenek, de a válság előtti szintet várhatóan csak 2013-ben lehet majd elérni - mondta Peter Damisch, a BCG jelentésének egyik szerzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülhetünk az idei gázválságra?

Fennáll a veszélye annak, hogy idén télen ismét gázválság alakul ki Európában, ennek lehetőségét… Tovább olvasom