Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

APEH adóslista - Győri magánszemély több mint 10 milliós hiánya

Az állami adóhatóság közzétette azoknak az adózóknak a nevét, lakóhelyét, akik jelentős összegű adóhiánnyal rendelkeznek.


˝Az állami adóhatóság – a negyedévet követő 30 napon belül – közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek a terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg. Feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.˝

Nem tekinthető jogerősnek az adóhatóság határozata, ha a bírósági felülvizsgálat megindítására nyitva álló határidő még nem telt el, illetőleg az adózó által kezdeményezett, a határozat felülvizsgálatára irányuló bírósági eljárás jogerősen nem zárult le - olvasható az APEH portálján.

A lista jelentős részét budapesti székhelyű Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-k teszik ki, a Euroszámtech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ˝csúcstartó˝ a megállapított adóhiány tekintetében. A szóban forgó kft. kétszer szerepel a felsorolásban, 1 074 476 000 forint és 659 124 000 forint adóhiánnyal.

A magánszemélyek között a legnagyobb összeg Szeitz Antal, mohácsi lakos neve mellett olvasható, 63 303 991 forint.  Ugyanebben a kategóriában találhatjuk a győri Tassy Áron István adatait, akinek 11 171 475 forint megállapított adóhiánya van.

A teljes lista ide kattintva érhető el >>

A nyitókép illusztráció.

Olvasóink írták

 • 10. Vale 2011. május 13. 18:51
  „Tisztelt Hozzászólók!

  Ifj. Dusza András vagyok,úgy gondolom muszály megosztanom névvel a véleményemet és informálni azokat akik nincsenek teljes mértékben tisztában a tényekkel.
  Az Apehhel több mint 2 éve pereskedem amióta megállapították azt a bizonyos adóhiányt. Teszem ezt azért mert nem tudok elfogadni egy koncepciós eljárást amely semmibe veszi a tényeket.A 2003tól kezdődő vizsgálati időszakot amely 5 évről szól az Apeh állásfoglalása szerint 0 azaz nulla forint megtakarítással kezdtem,holott 1993 óta vagyok munkaviszonyban vezető beosztásban.Voltak ingatlanjaim amiket eladtam és természetesen Föld Hivatali és adásvételi papírokkal igazoltam,illetve legális jövedelmekből származó megtakarításaim..Ezeket az Apeh NEM vette figyelembe.Ezek alapján ráadásul az Apeh azon a véleményen van aki az adott évben amennyit keres annyit költhet.Mivel a cégemen nem találtak fogást és megnyertem egy szintén hasonló pert ellenük kaptam a vagyonosodási vizsgálatot,és az információim szerint az utasítás az volt,hogy mindenképpen KELL találniuk vmit. Én azóta perlem az igazamat és amikor a bíróság helyt hagy nekem a következő az lesz,hogy az Apehot perlem hitelrontásért.Ahogy mondtam közel 20 éve vagyok munkaviszonyban és 10 éve saját cégemben dolgozom nem fantomcégek mögé bújva Áfát egyéb adókat csalva.Sajnos ezek a cégek láthatatlanok az Apeh számára én nem. Bárki szemébe belenézek nyugodt lelkiismerettel és biztos vagyok benne,hogy a hozzászólók is jogkövető adózó tisztességes állampolgárok. Sajnos ebben az országban láttunk már érdekes és furcsa dolgokat akár azt is,hogy a törvényt sokan sokféle képpen értelmezik alkalmazzák,és vannak akik törvényen kívül állnak.Nem szégyellem azt,hogy 20 év után elértem vmit. Lehet utánam csinálni.Elvből nem adok és nem kérek senkitől kölcsönt! ha vaki ezt vitatja a cégem honlapján elér,hogy tisztázhassa velem a kérdést.Lehet,hogy nem rám gondolt az illető de nekem biztos nem adott kölcsönt amit nem adtam meg. Innentől kezdve jobb lenne névvel tisztázni mert addig csak rágalom és hangulatkeltés.
  Nem kívánom senkinek azt a tortúrát amit egy ilyen pereskedés okoz,remélem ezek az idők elmúlnak és az Apeh megpróbál európai szintű hatóság lenni.Természetesen tudom,hogy vannak kárörvendő irigy emberek,de hallgattassék meg a másik fél is és amikor véleményt mondunk gondoljuk át,hogy megéri-e,szükség van-e rá és ezáltal jobban érezzük magunkat..
  Ezúton kívánok mindenkinek jó egészséget a munkájához és a családjához,és békességet,mert úgy gondolom erre lenne a legnagyobb szükség.
  Tisztelettel : ifj. Dusza András”
 • 9. Ddorf 2011. május 07. 07:58
  „Akinek már volt dolga az APEH családdal,az tudja,hogy miként megy a sogor-koma-jóbarát téma.
  Nem kell mindent isteni 10 parancsolatnak venni. Azt csak a szegényebb rétegnek szerkeztették.”
 • 8. tradermike 2011. május 06. 22:33
  „Ajjaj, ezek szerint ez a Dusza AZ a Dusza? Ez biztos? Ezer Dusza András lehet Győrben. (Egyébként a PDF-ben szerepel, és már a legutóbbi listán is rajta volt)”
 • 7. VJack 2011. május 06. 22:11
  „Dusza nem csak az apehnek lóg. Nekem is lóg 10000-rel. Életemben egyszer, s utoljára volt közöm hozzá, de azt sem rendezte. Gondolom nem az én nyomorult tízesem kifizetése maradt csak el.<moderálva> Addig viruljon, amíg azoknak, kiknek lóg, van jobb dolga, mint lerendezni a dolgot.”
 • 6. Contar 2011. május 06. 20:03
  „Én Dusza nevét nem találtam, de egy másik érdekes nevet igen: Stadler József.”
 • 5. villamosvezető 2011. május 06. 15:54
  „Érdekes a Vanos autoszalon tulajdonosa is rajt van Dusza András, méreg drága házban lakik
  szebbnél szebb autóval jár közben több mint 10 millióval tartozik az Apehnek.
  Az élőállat kiskereskedő a Sparból Csóka István is több mint 10 millával tartozik, ház, kocsi, minden.
  A kisembert meg lehúzza az apeh, ezek a trógerok meg élnek, virulnak.

  Hol az igazság?”
 • 4. toto72 2011. május 06. 14:33
  „Euroszámtech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft... 1 074 476 000 forint és 659 124 000 forint adóhiánnyal. Az ilyen miért nincs már börtönben????”
 • 3. Morpheus 2011. május 06. 09:03
  „Natessék: megnyitottam, hogy megnézzem hol laknak a politikusaink, de semmi O.o... :(.”
 • 2. Vita-Max 2011. május 06. 08:59
  „Úgy felizgattam magam már írni sem tudok...”
 • 1. Vita-Max 2011. május 06. 06:53
  „"A nyitókép illusztráció." Nem az baccus, hiszen az Én vagyok,nekem is ilyen a zsebem mindig:))))) Ill.nerm mindig mert fizetés napján kb.hat percig van pénzem,aztán jön az utalás:))))))
  A viccet félretéve,kiváncsi lennék hogyan hajtják be rajtuk????? A "kisemberen" betudják hajtani,de a nygahlak mindig megusszák,csak azt nem tudom miért??? Miérrt nincs egy felelős ember aki ilyen gátlástalan csalokkal foglalkozik???? Akik zöme minimálbérért alkalmaz embereket azért,hogy neki több maradjon.Rólunk is lehúzza a bőrt meg az irszágról is,Nem sok a kettő egy kicsit??????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat dollárnál is jobban csökkent az olaj ára

Csütörtökön késő délután is folytatódott a nyersolaj világpiaci árának a csökkenése. Tovább olvasom