Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Állja a versenyt a nyugdíjpénztár

A hozamok jók, a tagok ragaszkodnak a hosszú távú megtakarításukhoz, amelyet a saját jövedelmükből is gyarapítanak.
Minimálisan csökkentek csak a munkáltatói hozzájárulások az önkéntes nyugdíjpénztáraknál annak ellenére, hogy az idén a korábbinál is élesebb versenyben kell helytállniuk az intézményeknek a cafeteria-rendszereben az azonnali juttatásokkal szemben - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

A lap szerint a hozamok jók, az elégedett pénztártagoknak pedig nem áll szándékában Erzsébet-utalványra cserélni hosszú távú megtakarításukat, sőt, saját adózott jövedelmükből is egyre többet fordítanak az öngondoskodásra.

Az első negyedévben a munkáltatói hozzájárulások volumene a tagdíjakon belül a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 8,36 milliárd forintra rúgott, ez mindössze 2,3 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál - számol be a Világgazdaság, hozzátéve, hogy a cégek idén az első három hónapban 4 százalékkal több pénzt utaltak az önkéntes nyugdíjpénztárakba, mint 2013-ban. Ez a lap szerint azért meglepő, mert korábban a pénztárak sokat panaszkodtak, hogy a cafeteria-rendszerekbe kerülve a munkavállalók az évtizedek múlva igénybe vehető megtakarítás helyett az azonnal felhasználható juttatásokat preferálják.

A munkáltatók által fizetett tagdíjak volumene 2008-ban volt a csúcson, a cégek akkor 60,7 milliárd forinttal járultak hozzá alkalmazottaik önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításaihoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az aratás az országban

A terméskilátások jók, a belföldi ellátáshoz szükséges kenyér- és takarmánygabona mennyiségéből idén… Tovább olvasom