Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Akikre büszkék vagyunk

Nívódíjas épület létrehozásában vettek részt Pannonhalmán.
Sántha András a MULTI-LAND KFT ügyvezetője a kamara elnökségének tagja veszi át a díjat Noll Tamástól, a Magyar Építész Kamara elnökétől 2011. december 15-én tartották a 2011. évi Építőipari Nívódíj díjkiosztó ünnepségét. Tizennyolc tagú bíráló bizottság választotta ki a pályamunkák közül a hat nyertes épületet. Tanúsítványt kapott minden beruházó, tervezőiroda, fővállalkozó és a három legjelentősebb alvállalkozó. A díjat Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke adta át.

A Viator Étterem és Borbár kereskedelmi épület kategóriában nyerte el a Nívódíjat. Az épület a pannonhalmi Kosaras dombon, a Pannonhalmi Főapátság új látogatóépületében nyitott meg 2010. május 28-án. Az épületben helyet kapott 120 fős konferenciaterem, 300 fős étterem. A parkoló felett 1700 m2-es zöldtető készült, mellyel egy szinten található az étterem és annak 400 m2-es, faburkolatú terasza. Az árnyékolást automata napvitorlákkal oldották meg.

A MULTI-LAND KFT a zöldtető teljes parkosítását végezte. Az 1300 m2 gyepszőnyegezett felületen 3850 db dísznövényt ültettek el a cserjeágyásokba, melyeket automata öntözőrendszer lát el a fejlődésükhöz szükséges vízmennyiséggel. A zöldtetőre összesen 1200 m3 termőföldet töltöttek be, amelynek a legmagasabb pontos 1,4 m a talajszint vastagsága. Az épületet övező út mentén 2300 db őshonos cserjetövet is telepítettek a rézsűfelületek védelmére. Az étterem teraszának indonéz, bangkirai deszkából készült faburkolatát is teljes egészében a MULTI-LAND KFT építette meg." Sántha András a MULTI-LAND KFT ügyvezetője a kamara elnökségének tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig változott a forint árfolyama: 304 körül az euró

Alig változott a forint árfolyama hétfőn reggel a hét végén tartott szinthez képest. Tovább olvasom