Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Adomány: fagyasztott krumpli a gyerekeknek

A megyei önkormányzat Gyermekvédelmi Központjának 1200 kg fagyasztott hasábburgonyát adományozott a Matusz-Vad Zrt.
A karitatív megmozdulás keretében a győri székhelyű, Kisalföldi Presztízs Díjas és Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása díjjal is kitüntetett, a vendéglátás fagyasztott élelmiszerekkel való kiszolgálására szakosodott cég egyik belga burgonyatermék-beszállítójának a nagy mennyiségű – a gyerekek körében nagyon népszerű - termékét adományozta a rászoruló gyerekeknek.

A megyében több egységgel működő Gyermekvédelmi Központ fő tevékenységi köre a 0-18 év közötti gyermekek és a nagykorúvá vált fiatal felnőttek (21 éves korig) megfelelő ellátása és a róluk való gondoskodás, amikor a gyermekeket családjukból veszélyeztetettség miatt kiemelték, s szükségessé vált ideiglenes elhelyezésük, otthont nyújtó, illetve utógondozói ellátásuk.

A Matusz-Vad eddigi karitatív szerepvállalása

A jótékony akciók már a korábbi évek során is a Matusz-Vad Zrt. cégfilozófiájának részét képezték, a győri és felsőtárkányi raktárbázissal rendelkező, a tavalyi évben 6,4 milliárd forintos árbevételt is meghaladó, a hazai piac mellett ausztriai, szlovákiai és romániai jelenléttel is bíró vállalat többször volt karitatív projektek elkötelezett támogatója. 2008 szeptemberében Győrben a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület megsegítésére szervezett marhatokányfőző verseny egyik fő szponzora volt a vállalat; 2009-ben céges csapatával részt vett a Győri Rotary Club által szervezett jótékonysági focigálán, ahol a nevezési díjjal egy defibrillátor vásárlását támogatták a győri tűzoltóság részére. Tavaly a Kisalföld és a Toscana Cukrászda által az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány támogatására szervezett jótékony süteménysütéshez és tortaárveréshez csatlakozott a Matusz-Vad Zrt., s szintén a 2010-es év karitatív megmozdulása volt, amikor a vörösiszap-katasztrófa károsultjai részére megrendezett ebéd- és élelmiszeradományozási akcióhoz kapcsolódott a cég.

Egészséges táplálkozásra való figyelemfelhívás

A gasztronómiai szektor megbízható fagyasztott élelmiszer beszállítójaként és a vendéglátás sikeres partnereként ismert, 16 éve folyamatos dinamikus fejlődést produkáló Matusz-Vad Zrt. igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges és változatos táplálkozás fontosságára is. A vállalatnál a közhiedelemmel ellentétben a vadhúsok mára a termékportfólió csupán csekély töredékét alkotják, a közel 650 féle terméket felvonultató palettán jelentős szerepet kaptak a zöldségek, gyümölcsök, szárnyas húsok és a különösen egészséges tengeri halak is, s mindezen termékek egész éven át elérhetőek a fogyasztók számára. Az étkezési kultúra és a gasztronómia igényeinek megújulását figyelve a cég folyamatosan fejleszti, bővíti, színesíti választékát.

Olvasóink írták

  • 2. oPTiKa 2011. október 25. 22:04
    „mais, igazad van. De ahhoz pl. az is kellene, hogy eltöröljenek pár buta EUs elöírást, ami megakadályozza egyes élelmiszerek adományozását...”
  • 1. mais 2011. október 25. 16:17
    „Ez nagyon szép dolog ... több cég is vehetne róla példát és adományozhatna a rászorulóknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matolcsy és az adóváltozás: jövőre már könnyebb lesz a munkaadóknak?

A jövő évi adórendszer már megkezdi a járulékrendszer átalakítását is, de azt a munkaadók terheinek… Tovább olvasom