Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 16°C | 23°C Még több cikk.

Adásszünet? - Neo FM: felmondtak a rádió dolgozói

Hétfő reggel azonnali hatállyal felmondtak a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. alkalmazásában álló dolgozók.
Hétfő reggel azonnali hatállyal felmondtak a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. alkalmazásában álló dolgozók az elmaradt munkabérek és az új tulajdonos "által teremtett kilátástalan helyzet, körülmények és a tulajdonos szakmai jövőképe miatt" - jelentette be a 26 munkavállaló képviseletében Berényi Attila, a rádió volt hírigazgatója sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa június 20-án mondta fel a jelentős köztartozást felhalmozó és bankgaranciával sem rendelkező FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, ám a Neo FM tulajdonosa ezt a döntést bíróságon támadta meg.

Az eljárás jelenleg is tart, a bíróság ez időre felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását. A médiatanács július 24-i tájékoztatása szerint a Neo FM-et üzemeltető vállalkozás tartozása 770 millió forint. Ebből 740 millió forintot elmaradt médiaszolgáltatási díj, 6 milliót frekvenciadíj tesz ki, és 23 millió forintra rúg a kiszabott bírság és kötbér.

Július 3-án az FM1 Zrt. összes részvényét megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft. Később Földes Ádám távozott a vállalkozás éléről, helyére pedig Németh Tibor érkezett. Az FM1 egyébként csődvédelmet kért.
Berényi Attila hétfőn hangsúlyozta: az új tulajdonos korábbi ígéretei és többszöri felszólítás ellenére sem fizeti az alkalmazottak jogszerűen járó bérét és a fenntartási költségeket. Hozzátette: ráadásul a tulajdonos kijelentette azt is, hogy addig nem fizet, amíg a médiahatósággal nem rendeződik a rádió helyzete.

Berényi Attila elmondta azt is: a tulajdonos munkavállalótól függően 1-4 havi munkabérrel tartozik a dolgozóknak. A volt hírigazgató leszögezte: a csődvédelemről szóló jogszabály lehetővé tenné a csődvédelem alatt álló rádió bér- és bérjellegű költségeinek, valamint rezsijének rendezését.
A sajtótájékoztatón részt vett Bochkor Gábor, Boros Lajos és Voga János, a Neo FM-en sugárzott Bumeráng című reggeli műsor műsorvezetői is.
Berényi Attila elmondta azt is: a döntéssel és a munkavállalók felháborodásával a Bumeráng műsorvezetői is egyetértenek, ők azonban nem alkalmazotti, hanem szerződéses jogviszonyban állnak a Neo FM tulajdonosaival, de ők is "jogilag megkezdték a helyzet rendezését".

Bochkor Gábor úgy fogalmazott: jelenleg "jogi megoldást keresnek ahhoz, hogy a Bumeráng ne tudjon szerepelni a Neo FM műsorán". Kitért arra, hogy a dolgozók felmondásával lényegében a Bumeráng is ellehetetlenült. Berényi Attila kérdésre válaszolva közölte: jelenleg "konzervadást" sugároz a Neo FM, azt a felmondott dolgozók kedd estig készítették el.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Demalgon 2012. augusztus 08. 07:53
  „Sejtettem”
 • 35. tati 2012. augusztus 07. 14:54
  „:-DDD .....”
 • 34. Demalgon 2012. augusztus 07. 11:36
  „De amúgy egyébként véleményed pusztán az igazamat támasztja alá, mivel nincs tényleges ellenvetésed, vagy kézzelfogható alapod arra, hogy ez nem igaz. És ezt külön köszönöm. Szeretem az olyan embereket, akik még ha nyiltan nem is, de így beismerik az igazamat.”
 • 33. Demalgon 2012. augusztus 07. 11:34
  „tati, ha láposi vagy, akkor megértem, hogy szerencsétlen mivoltod ennyire nyiltan vállalod. Teljes mértékben megértem szegény gyarló lelkivilágod, hogy fájdalmas szembekerülni a rideg valósággal, hisz az összetartás a legjobban azokban figyelhetők meg, akik közösen lopnak együtt másoktól, és még sorolhatnám. Sajnos tipikus példája vagy annak a nagy magyar tenyészállatnak, aki már kellően be van hülyítve, és bármit lenyomnak a torkán befogad, anélkül, hogy kellően tájékozódna bármilyen témában. Sajnállak. Ez mindig jellemző volt azon jellemgyenge emberekre, akiknek az a természetes, hogy ha másokat letaposva tud csak érvényesülni és fejlődni. Nem baj, elnézzük.”
 • 32. kaucsukcsuka 2012. augusztus 07. 08:06
  „Alerich már összefoglalta amit írni akartam..
  Bedőlt egy valóságos üzleti tervvel nem rendelkező cég. De ez a verseny szektorban általában így működik”
 • 31. tati 2012. augusztus 07. 07:28
  „29!demalgon.
  már már pszichiátriai eset az üldözési mániád...

  bocsáss meg,de nekem övön aluli ütésnek tűnne a veled való vitatkozás!
  további jó megfigyelést kívánok!”
 • 30. Stive 2012. augusztus 07. 06:37
  „Ezt így kéne csinálni minden területen!( Mert csak így jönnek rá a milliárdos vállalkozók,hogy egyedül nem mennek majd semmire!”
 • 29. Demalgon 2012. augusztus 07. 04:25
  „17-es miért ne nyilatkozzak másról, aki már olyan buta, mint a hortobágyi éjszaka? Ha a fülkeforradalmárok szabaddá tették azt, hogy a kedves dakota vezérük azzal a szájával is beszélhet, aki előbb köpné le, semmint szavazna rá, akkor én miért ne tegyem, főleg, ha kész tényt írok.

  Másrészt, ha arra gondolsz, hogy szidom a győrieket ... a toroknak esés között van különbség. Ha azért esem valakinek, mert az illető győri, úgy gondolom az rendben van, mivel egyedül arról szól a véleményem, hogy a II. vh utáni időszaktól lopják más városok, főleg Sopron részére adandó támogatásokat. És akiben van egy csöpp jó érzés, annak a zsebében ettől, hogy nem képes valamit magától alkotni, csak majmol és másol kinyílik a bicska. Ha azért esem másnak, mert irigy vagyok rá, pusztán azért, mert nekem nincs, akkor majd oszthatod az észt, hogy vajon mit jelenthet a sorom, meg mire figyeljek. Úgyhogy tessék mán egy csöppet gondolkodni, mert gondolkodás nélkül szidom a mai napig őket, mivel az jogos és igaz, csak ugyebár, akibe nem szorult gerinc sose fogja elismerni.”
 • 28. gabodick 2012. augusztus 06. 23:35
  „Na, bravo ! Mit is várhatna az emberfia manapság Magyarországon? Miért ? Mert az egész dolog úgy rohad, mint szegény országunk. Lassan már én szégyenlem az ilyen híreket a közremüködök helyett - és lassan szégynelem, hogy ilyen országban élek.”
 • 27. Alerich 2012. augusztus 06. 23:26
  „"25. Cloeon_dipterum 2012.08.06. 21:31 Remélem, ez csak a kezdet és visszajönnek a normális rádiók"

  Eszem-faszom megáll!Nooormális adók visszajönneeeek?”
 • 26. Alerich 2012. augusztus 06. 22:51
  „Tessék mondani ez a "kicsi a merevlemezem", vagy a" kinemállhatom a bocskort "topic?
  Egy: A Boros nyugdíjba megy , a Voga sose volt "celeb", a Bochkor meg bárhol megél.
  Mégegy: Itt sugárzási jogról van szó! Ezen a frekvencián-- bárki is lesz a működtető--hasonló stílusú kereskedelmi csatorna fog működni! Ha valakinek még dereng: Épp az volt a vita tárgya, hogy "elvették" a slágertől, és nekiadták ezeknek. Az Új Rend(?) médiatanács... A sláger tulajai tán még mindíg perelnek, pont az volt a legfőbb érvük, hogy ilyen üzleti tervvel -- ekkora befizetés vállalásával-- komolytalan a pályázatuk. Kinek is lett igaza?
  "jó hír" mi? Lesz helyette másik "népbutító" műsor, bár úgylátom itt többekenek nincs szüksége további butulásra, elérték az "elvárt" szintet! karcsika meg jöjjön vissza, ha már--vagy újra-- Károly lesz: "nagyon ocsmányul beszéltek, illetve közönségesen. Sex, nemiszerv"... Pfujj, hogy mik vannak! Főleg sex, nahát!!Ezt én kérem ki magamnak karcsika nevében!Egyúttal ki is adom! Én . Prűd István, de te csak szólíts pistikének!! :-)
  Nem vagyok bumeráng fan, de 1000x inkább, mint a konkurens baláz (sic!) Aki meg zenét akar hallgatni, használja a saját kollekcióját, én is így teszek!”
 • 25. Cloeon_dipterum 2012. augusztus 06. 21:31
  „Remélem, ez csak a kezdet és visszajönnek a normális rádiók.”
 • 24. myastheniagravis 2012. augusztus 06. 21:04
  „20.
  Osztom véleményed!
  Mankapunka: Itt is itt vagy? Minek?”
 • 23. torabora 2012. augusztus 06. 21:01
  „Évek óta ezt vártam ,h mikor söprik már el ezeket a hulladékokat !”
 • 22. bali00004 2012. augusztus 06. 20:51
  „hála isten! van isten:-)”
 • 21. gonzo 2012. augusztus 06. 20:29
  „20.Darth,mint tudjuk a Bumeráng teljesen független az adótól,lehet,hogy már az is le van papírozva,hol szólal meg ezután.”
 • 20. DarthTiger 2012. augusztus 06. 20:22
  „12! Látszik, hogy téged butított a legjobban, mert ezek szerint nem ismered a rádión és/vagy opcionálisan a távirányítón az állomáskereső gombot/gombokat.

  Nekem hiányozni fog a bumeráng, lehet köpködni érte, meg belém rúgni, maximum annál tovább élek. Elképesztő, mennyi rosszindulatú, unatkozó ember van itt. Ami nem tetszik, azt ne hallgassátok, vagy ha betértek valahová (bolt, benzinkút, sarki zöldséges, ismerős ismerősének a lakása), akkor nem kell rá odafigyelni. A véleménye mindenkinek legyen meg, de nem muszáj feltétlenül epébe mártott hozzászólásokat írni, és nyíltan a porba alázni valamit, ami már a múlté. Ez olyan gyerekes hozzáállás, de ha azt mondom, hogy tipikusan magyarok vagytok, akkor nem mondok Nektek sok újat. Ezért nem változik meg ez az ország soha, amíg ilyen mérgezett gondolkodásmódotok van, T. fikázók. :)”
 • 19. gonzo 2012. augusztus 06. 19:38
  „Bakker,hol hallgatom ezután naponta ötször a szálljelkismadarat meg a gyereőrültet?:)))Rögtön felvágom az erteimet,ha megszűnik ez az igényes zenéket játszó adó!:))Mi lesz velem ezután?:))
  Még a végén,ha igényes műsort akarok hallani át kell kapcsolnom a Kossuthra,ha jó zenére vágyom marad a Petőfi,ha más stílusú jó zenére akkor az Ózon:))
  A Kék Dunát inkább hagyjuk,olyan igazi lanygyos víz zeneileg.”
 • 18. ekkenekepen 2012. augusztus 06. 16:50
  „még egy ok az ünneplésre, halleluja!”
 • 17. tati 2012. augusztus 06. 16:32
  „15!
  mások nevében NE nyilatkozz....
  máskülönben meg minősítetted magadat...:-)
  az utolsó mondatot gondolom magadról fogalmaztad,nemde?”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóellenőrök: revizoronként 139 millió került vissza a költségvetésbe

A visszaigényelt összegek kiutalásának jogosságát vizsgálva a regionális adóhatóság 9 milliárd… Tovább olvasom