Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A zselés szaloncukorból fogy a legtöbb

Hazánkban 4500-5000 tonna szaloncukor fogy évente, ez családonként 1,5 kg szaloncukrot jelent.

A szaloncukor történetéről, a fogyasztói trendekről és a szaloncukor készítéséről tartott sajtótájékoztatót a Bonbonetti Csoport, hazánk 140 éves hagyományokkal bíró édességgyártója. A kóstolás és a csokoládégyár-látogatás mellett az érdeklődők azt is megtudhatták, mire figyeljenek szaloncukor vásárlás során.

Manapság a különböző édességgyártók karácsony közeledtével ontják a szaloncukrok özönét. Van, aki íz alapján választ, de van, akinek inkább a csomagolás színe számít, más az árra figyel, sokan pedig többfélét is vesznek, hogy a család minden tagjának kedvében járjanak. Egy dolog azonban biztos. A karácsonyfára akasztható, csillogó sztaniolba csomagolt édességet kizárólag mi magyarok készítjük. Ha a világban bárhol szaloncukorral találkozunk, az feltehetően Magyarországon készült, s ha mégsem, akkor előfordulása csak az ott élő magyaroknak köszönhető.

„Hazánkban 4500-5000 tonna szaloncukor fogy évente, ez családonként 1,5 kg szaloncukrot jelent. Az árszegmensnél 3 kategória különböztethető meg: az olcsó termékek, ezek jellemzően 500 Ft alatt vannak, a márkázott tasakos kiszerelések 700-800 Ft körül és a prémium termékek, melyek ára 1300 Ft felett mozog. Az ízpreferenciát vizsgálva elmondható, hogy még mindig piacvezető a zselés szaloncukor valamint közkedvelt a vajkaramellás, a kókuszos és a marcipános szaloncukor. A kiszereléseket tekintve a 400g körüli kiszerelések a meghatározóak főként tasakos csomagolásban és fémgőzölt, színes fóliában. Vásárlási szokások terén elmondható, hogy a prémium kategória iránti igény nő, a fogyasztók komoly árkülönbözetet is megfizetnek." – mondta el Sánta Sándor, a Bonbonetti Csoport vezérigazgatója.



Sinka Csaba termelési és minőségirányítási igazgató azt is elárulta, mire kell figyelni szaloncukor vásárlás során: „Nézzük meg, hol vásárolunk! Figyeljünk arra, hogy milyenek a tárolási körülmények, a hőfok, az illatok illetve a szagok, a higiénia. Emellett nagyon fontos, hogy a márkát keressük, és a megbízható gyártót, forgalmazót. A minőségbiztosítási rendszerek is védenek, a jó hír megőrzése a legnagyobb garancia. Keressük a jó ár-érték arányt, hiszen a nagyon olcsó gyanús, csodák nincsenek. Ellenőrizzük a kötelező feliratok meglétét, úgy, mint a fantázianév és a pontos megnevezés, a gyártó vagy forgalmazó neve és pontos címe, a „Minőségét megőrzi:" és a „Száraz, hűvös helyen tartandó!" feliratok valamint az összetevők feltűntetése. Fontos, hogy a csomagolás is legyen sértetlen!"

Olvasóink írták

  • 4. macskaszem 2010. december 05. 19:16
    „Zsukov

    Jó lett volna enni , de gondolom azért drága mert jó! Ha nem akkor tévedtem.”
  • 3. zsukov 2010. december 05. 12:03
    „Ja akkor mégis ettél a megfizehthetetetenből ???”
  • 2. macskaszem 2010. december 04. 10:16
    „Én a régi ízeket keresem, de nem találom. Mint pl. a csokoládéval bevont konzum szaloncukor.
    Most már a bevonók is olyan semmi ízűek a belseje meg túl édes.
    Amelyik igazán finom az pedig már megfizethetetlen.”
  • 1. georgbob 2010. december 03. 16:14
    „Azért, mert az óccó, de nem finom...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Rábaközben

Kapuvári és csornai kirendeltségek állásajánlatai. Tovább olvasom