Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

A Volksbank fiókokat von össze

Győrben a Baross úti és a Budai utcai, a mosonmagyaróvári és a soproni fiók sincs az összevonásra ítélt kirendeltségek listáján.
Összevonás

A megyei fiókok (egyelőre) megmenekülnek >>

Győrben a Baross úti és a Budai utcai, a mosonmagyaróvári és a soproni fiók sincs az összevonásra ítélt kirendeltségek listáján.
Fiókokat von össze a Magyarországi Volksbank Zrt. - közölte a pénzintézet az MTI-vel hétfőn.

A Magyarországi Volksbank Zrt. hosszú távú üzleti terve alapján olyan átalakításokat hajt végre fiókhálózatában, amelyek a jelenlegi piaci igények kiszolgálását jobban lehetővé teszik, emiatt 2012. december 3-ától 11 alacsony kihasználtságú fiók és kirendeltség tevékenységét más fiókokba irányítják át - írta a bank.

A Volksbank közleménye szerint a bank továbbra is megtartja erős jelenlétét Budapesten, a legtöbb megyeszékhelyen, illetve néhány vidéki városban, a jelenleg 62 fiókból 51 marad.

Az alábbi táblázat tartalmazza, hogy az összevonásra kerülő fiókok ügyfeleinek dokumentációja mely másik fiókunkhoz kerül:
A táblázat tartalmazza, hogy az összevonásra kerülő fiókok ügyfeleinek dokumentációja mely másik fiókunkhoz kerül


A bank tájékoztatása alapján 2012. november 30. lesz az utolsó nap, amelyen a megszűnő bankfiókokban az ügyfeleket még kiszolgálják. Az érintett fiókokban számlát vezető ügyfelek levélben értesítést kaptak a változásokról, folyamatos kiszolgálásukról új számlavezető fiókjuk gondoskodik majd, ezzel kapcsolatban semmilyen lépést nem kell tenniük.

Fontos, hogy az új fiók címét kivéve minden eddigi banki adat - vagyis a számlaszám, az internetes elérhetőség, a befektetések és a hitelek feltételei - ugyanaz marad. Az összevonásokról szóló részletes tájékoztatást az érintett fiókok listájával és elérhetőségével a www.volksbank.hu honlapon is megtalálják a bank ügyfelei - olvasható a pénzintézet közleményében.

Az MTI kérdésére Szabó Andrea, a Magyarországi Volksbank Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója közölte: az összevonások pénzügyi hatásai "nem nyilvánosak", az érintett alkalmazottaknak más fiókokban igyekeznek munkalehetőséget kínálni.Az idén február közepén Bécsben jelentették be, hogy véglegesítették az addig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank International (VBI) adásvételi szerződését. A megállapodás szerint a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t tulajdonosként birtokló VBI száz százalékban az orosz Sberbank tulajdonába került. A VBI összesen kilenc országban van jelen a térségben, az adásvétel egyedül a romániai leánybankra nem vonatkozott. A VBI vételára 505 millió euró volt.

A Sberbank a VBI csoport százszázalékos tulajdonosaként nyolc közép-kelet-európai országban - Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában, Magyarországon, Szlovákiában, a Cseh Köztársaságban és Ukrajnában - összesen mintegy 300 bankfiókkal és több mint 600 000 ügyféllel rendelkezik.

Olvasóink írták

  • 2. Cloeon_dipterum 2012. november 26. 19:00
    „Ne összevonjanak, hanem menjenek el az országból!”
  • 1. Batistuta 2012. november 26. 15:58
    „Erre szavazásra - egészen pontosan a felajánlott válasz opciókra - azért ne legyen büszke a Kisalföld!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változtatja a benzin árát a Mol

A múlt héten két forinttal emelkedett a 95-ös benzin ára, ezen a héten nem változtat a Mol. Tovább olvasom