Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A Vidanet felkészülten várja az új távközlési törvényt

A szolgáltatók maximum 24 hónapos hűségidővel köthetnek szerződést, de kötelesek 12 hónapos konstrukciót is kínálni.

Az új EU szabályozás néhány héten belül a magyar törvényben is megjelenhet.

Új távközlési szabályokat vezetett be az Európai Unió 2011. május 25-től, amelyek szélesebb jogokat biztosítanak a fogyasztóknak a telefon, a mobil és az internet használatával kapcsolatban. Bár az ezzel összhangban álló magyar törvényt valószínűleg csak hetek múlva tárgyalja az országgyűlés, a Vidanet felkészült a változások bevezetésére.

Az új uniós előírások elsődleges célja, hogy nagyobb verseny alakuljon ki a távközlési piacon, ugyanakkor nagyobb jogbiztonságot nyújtson a fogyasztók számára. A számhordozásra például egy nap alatt kell majd lehetőséget biztosítani a fogyasztóknak, emellett hatékonyabb védelmet kell nyújtani a kéretlen levelek ellen, és az internetes sütik (cookie-k) felhasználási módját is szigorúbban szabályozzák majd. Ugyanakkor az előfizetői szerződésekben tájékoztatást kell nyújtani a minimális szolgáltatási minőségről, az adatforgalom-irányítási módszerekről és az egyéb korlátozásokról.Az új előírások várhatóan nem hoznak nagy változásokat, mivel többségüket a gyakorlatban már alkalmazzák a távközlési vállalatok. Ilyen például az a most életbe lépett uniós szabályozás, amely szerint a szolgáltatók maximum 24 hónapos hűségidővel köthetnek szerződést, de kötelesek 12 hónapos konstrukciót is kínálni a szolgáltatóváltás megkönnyítésére.

Magyar törvény – még készülőfélben

Az uniós előírásokat a hazai törvényhozásnak kell átültetnie a magyar gyakorlatba. Az új szabályozás tervezetét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rövid határidővel megküldte véleményezésre a szolgáltatóknak és szakmai szervezeteknek, így a Vidanet számára is. Ennek megfelelően a módosított távközlési törvényről legkorábban hetek múlva szavazhat az Országgyűlés. „A hírek alapján több ügyfelünk érdeklődött az európai rendelkezések bevezetéséről. A Vidanet számára kiemelten fontos, hogy megfeleljünk a törvényi előírásoknak, ezért fokozott figyelemmel követjük a szabályozás változását, így felkészülten várjuk az új törvény megszületését és hatálybalépését. A változásokról természetesen ügyfeleinket haladéktalanul értesíteni fogjuk" - mondta Sátor Csaba, a Vidanet Zrt. vezérigazgatója.

Olvasóink írták

 • 13. elemér 2011. június 09. 02:22
  „DIGI Tv. az csak valami müholdas turó. Szóval megvitattam vagy próbáltam ezt a IPv6 problémám egy Indiai guruval. Kiderült hogy kevesebbet konyit hozzá mint én. Ezek adják a tanácsokat.”
 • 12. dorombolok 2011. június 08. 20:35
  „Mikor lesz Mosonmagyaróváron digitális adás? Ez nem azonos a DIGI Tv.-vel!”
 • 11. elemér 2011. június 08. 20:02
  „Hazai weboldalak is átállnak az IPv6 Világnapon
  http://bit.ly/mI7SRo
  Voltak problémáim egyes lapokon. Lehet hogy a router nekem nem jó erre az ipv6-re. Erröl olvastam.”
 • 10. elemér 2011. június 08. 09:26
  „The Service Automation Suite for Video (SAS-V) is designed to automate the diagnosis and resolution of common problems tied to digital TV service installation and ongoing service . The platform locates potential problems with digital video connections in the customer´s home or within the "last mile" of the cable network. It also feeds information to customer service representatives in an effort to resolve problems faster and to eliminate unnecessary truck rolls. CedMagazine.com - April 26, 2005

  Software az irodában megadja a diagnozust a házi csatlakozáshoz az utolsó mérföldig. Tehát ez ugy van mint ahogy azt én állitom, mert a spanyolviaszt Ámerikában találták fel. Mikor a szerelö kijön az már tapasztalatbol tudja hogy ez a környezet xar csatlakozásra. Általában azt mondja amit neki mondani kell.”
 • 9. elemér 2011. június 08. 09:04
  „Ez helyenként változik. Vannak gazdag negyedek is ahol xar, de javul ahogy nagyob tapasztalatra tesznek szert. Még nem olvastam végig a hireket Magyarul. Most az ipv-6 problémáit vitassák. Ez lassu weblap tünet, olyan mint itt gyakran szokott lenni a sok hirdetések miatt.”
 • 8. Infamous 2011. június 08. 06:42
  „#6: persze xar az egész dig. adás... pedig nálam már mindent cseréltek, kábelt, dekódert, szűrőket... nagy kalap xar...a vidanetes szerelő szerint is... :-((”
 • 7. elemér 2011. június 07. 22:20
  „Megoldás, befektetés hardware, infrastruktura az utolsó mérföld. Minden a net-n keresztül megy mindenhol manapság.”
 • 6. Bolla_Andras 2011. június 07. 20:54
  „Akad, pixelesedik hetente több napig is a digitális műsoruk. A TV gyenge jel hibaüzenetet ír. Máskor gond nélkül működik. Ti is tapasztaltok ilyesmit? Mi a mego. ?”
 • 5. geza11 2011. június 07. 20:06
  „Na én pont ezekért váltottam...”
 • 4. 621 2011. június 07. 19:14
  „Az ezért egyáltalán nem tisztelhető cég tisztességes internetszolgáltatást biztosítson, ne úgy, hogy egy két hetente fél napokra kimarad...”
 • 3. urbaniastapista 2011. június 07. 17:30
  „Majd ha azt megoldják, hogy
  1. mindenki tetszőlegesen állítja össze a TV csomagját, és csak annyit fizet, amennyire valóban szüksége van,
  2. nem lehet a rádióműsorokat csak úgy kiradírozni a kínálatból mindenféle kompenzáció nélkül,
  3. a túlfizetéskor a kamatot időarányosan hozzáírják a fogyasztói számlához,
  na akkor kezdhetünk el a fogyasztók érdekeinek érvényesüléséről beszélni.”
 • 2. Firebazs 2011. június 07. 16:39
  „elemérnek: Ha jól tudom, a Vidanetnek tavaly nyár óta elemenként összeválogatható szolgáltatásai vannak. Tehát ha csak netre van szükség, akkor azt is lehet önállóan rendelni, ahogyan telefont és tévét is külön-külön.

  Szerintem a Vidanetnek már nincs is csomagajánlata...”
 • 1. elemér 2011. június 07. 12:02
  „"A szolgáltatók maximum 24 hónapos hűségidővel köthetnek szerződést, de kötelesek 12 hónapos konstrukciót is kínálni."

  A szerzödés garantálja a pénzt a szolgáltatóknak és abszolut nem segitti a versenyt köztük. Ezek ajánlanak egy csomagot amiben van internet, T.V. és telefon. Telefonra nincs szükség, mert a net-n lehet telefonálni. T.V.-re szinten nincs szükség, mert streaming video a net-n van. Ez azt jelenti hogy a T.V. müsorok és filmek is ott vannak meg lesznek a hirek, rádió, magazin stb. mellet. Ezért felesleges egy csomag szerzödés. Igy megy ez a USA-ban, amit a világ majmol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

41,6 millárd veszteség a nemzeti banknál

Az MNB-nek 2010-ben, a 2009. évi 65 milliárdot meghaladó nyereséggel szemben 41,6 milliárd forint… Tovább olvasom