Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

A vártnál kisebb a Shell nyeresége

A vártnál kisebb mértékben nőtt a Royal Dutch Shell nyeresége a tavalyi utolsó negyedévben.

A piaci érték alapján legnagyobb európai olajtársaság csütörtöki gyorsjelentése szerint a nyereség 4,11 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 2,77 milliárdról az egyszeri tételek és az olaj- és földgázár változásának hatását kiszűrő számítási módszer szerint.

Elemzők jóval nagyobb, 4,74 milliárd dolláros nyereségre számítottak. A profit elsősorban az adóemelések és a finomítói üzletág gyenge teljesítménye miatt maradt el a várakozásoktól.A brit-holland társaság naponta átlagosan 3,5 millió hordó kőaljnak megfelelő mennyiségű olajat és földgázt termelt ki tavaly október és december között. Ez 5 százalékkal több az előző évinél, míg elemzők csupán 1,3 százalékos növekedésre számítottak. A bevétel 105,53 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 83,42 milliárdról.

Az év egészét tekintve az adózott nyereség 61 százalékkal 20,1 milliárd dollárra nőtt. Az amerikai versenytársak közül az ExxonMobil és a Chevron is jelentősen növelte profitját, az egyik legnagyobb európai rivális, a brit BP azonban a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa miatt 1992 óta először veszteséges volt, közel 5 milliárd dolláros mínusszal zárta a 2010-es évet.

Olvasóink írták

 • 8. edie 2011. február 05. 15:41
  „Nem csoda ha csökken a kútjainak a forgalma, mert a kútkezelők tolakodóak az áraik magasak és az üzemanyaguk minősége is romlott az évek során! Pl: a 95-ös üzemanyaguknak még csak a színe sem hasonlít egy más kúton tankolt 95-ös höz. az élénk zöld szín helyett egy halvány barnás szín fogadott amikor nem csak autóba tankoltam hanem kannába mert szükségem volt rá és akkor vettem észre! És én még csodálkoztam mért kapkod az autó! mondom hát ez lehet az oka! azóta sem mentem oda tankolni és nem is fogok! Az autó azóta nem rángat nem kapkod tökéletesen működik!”
 • 7. quaestor 2011. február 05. 09:59
  „A.Tom
  Azt gondoltam -szerintem más is-, hogy a kutas nem önszorgalomból akarja rátukmálni az emberre a drágább üzemanyagot, de hadd én döntsem el, hogy miből, mennyit és mennyiért vásárolok. A visszaköszönést illetően igazad van, ellenben a borravaló nem jár, hanem adható. Ha van egyáltalán miből a mai világban.”
 • 6. A.Tom 2011. február 05. 08:28
  „Sajnos nem a kútkezelőkön múlik, hogy ajánlják a minőségi üzemanyagot, vagy sem, mert tervszámokat, százalékokat kell teljesíteniük, minden áron, ha meg szeretnék tartani az állásukat.
  Rajtuk csak az ajánlás módja múlik.
  Másik oldalról pedig elmondanám, hogy az emberek 80 százaléka arra sem képes hogy érkezéskor VISSZAköszönjön
  a kutasnak, a szolgáltatás megköszönését, esetleg a jó munka jutalmául adott borravalót már meg sem említem.
  Meg is látszik a shell forgalmán ez a cégpolitika, mert a válság óta nagyon sokan átpártoltak a konkurens cégekhez.”
 • 5. annobon 2011. február 04. 14:59
  „Pedig ahhoz képest, hogy a Shell 1925 (!) óta folyamatosan jelen van Magyarországon, a mostani arculata nem éppen a legjobb...”
 • 4. quaestor 2011. február 04. 09:41
  „Shellnél tényleg nyomulósak a kutasok többsége. Mindenáron az emberre akarják erőszakolni a drágább benzint.
  Én is hasonlóképpen jártam, mint annobon, annyi különbséggel, hogy miután beálltam a kút elé, már ott is volt a kutas, egyik kezével elmarta a töltőt, másikkal már csavarta le a tanksapkát, közben mindenáron a drágább benzinre akart rábeszélni. Szépen megkértem a kutast az autóból való kiszállás közben, hogy ha már ennyire meg szeretné tankolni az autómat, ám tegye, de nehogy benzint tankoljon bele, mert az autó diesel, nem pedig benzines.
  Egyébként én is végszükség esetén tankolok ott.”
 • 3. annobon 2011. február 04. 08:37
  „A világ fő mozgatóereje és hatalma az olajlobbi! Ők irányítanak mindent és mindenkit! Talán még a mauritániai taregeket is... :))”
 • 2. turtle 2011. február 03. 16:44
  „Nahát, csak 61 %-kal nőtt a nyereség . Mindjárt sírva fakadok.”
 • 1. annobon 2011. február 03. 13:15
  „Én személy szerint csak a legritkább esetben, mondjuk úgy, hogy végszükség esetén tankolok Shellnél. Azt a nyomulós stílust, amit a kutasaik művelnek! /Tisztelet a kivételnek./ Múltkor, mikor míg ki se szálltam, már ki is nyitotta a tanksapkát fedő ajtót és kulcs nélkül (!) elkezdte tekergetni a zárókupakot, majdnem rosszul lettem. Mondom (udvariasan) a fiatalembernek, hogy köszönöm, majd én tankolok. Erre elkezdi, hogy milyen benzint szeretnék. Mondom, köszi, majd megoldom. Erre - kissé megsértődve - megkérdezi, hogy mennyit tankolok? Mondom neki, immár emeltebb hangon, hogy csak 3000 forintért, ha éppen tudni akarja, de egyébként, nem értem, ehhez mi köze van? Na ez volt az a pont, mikor (foga közt morgolódva) eloldalgott. Fizetéskor még eljátszottam a vásárlók könyvébe beírás gondolatával, de aztán úgy döntöttem, hogy még jobban hanyagolni fogom a Shellt a jövőben...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Innováció a pelikan.hu -n

A Pelikan.hu évek óta törekszik a legáttekinthetőbb, leggyorsabb és a lejobb minőségű repülőjegy és… Tovább olvasom