Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A TakarékPont a legnagyobb hazai bankhálózat lehet

Február elején újabb hat takarék 65 fiókja csatlakozik az együttműködéshez.

Alig több mint másfél év alatt 143-ról 320 fölé emelkedett a TakarékPonthoz csatlakozott takarékszövetkezeti és bankfiókok száma. A tervek szerint az év végéig további 5-10 takarék csatlakozhat a hálózathoz, amelynek nyomán - négyszázat meghaladó fiókszámmal - a TakarékPont válhat a legkiterjedtebb bankhálózattá Magyarországon.

A dinamikusan bővülő együttműködésben részt vevő takarékok az ország minden pontján egységes lakossági termékeket kínálnak azonos márkanév és logó alatt, ami erősebb versenypozíciót biztosíthat számukra azokon a nagyobb vidéki településeken is, ahol konkurens bankok is fiókot nyitottak.

Február 1-jétől az eddigi 14 résztvevő hitelintézethez a Sajóvölgye, a Savaria, a Szabolcs, a Felsőzsolca, a Gyöngyös-Mátra és a Rakamaz Takarék csatlakozik majd összesen 65 fiókkal. Az érintett fiókok a következő néhány hónap során vezetik be a TakarékPont termékkörét, illetve arculatát, így a 2008-ban létrejött együttműködés kezdetének májusi évfordulójára valamennyi kirendeltség megújítása befejeződik.

Az elmúlt év során nem csupán a TakarékPont-fiókok száma, hanem az egységes termékkör is folyamatosan bővült: folyószámlacsomagok és hiteltermékek mellett lakás-előtakarékossági, biztosítási és különféle befektetési termékek is helyet kaptak a standardizált kínálatban. Ezek között olyan újszerű megoldások is megtalálhatóak, mint a fiatalok számára kínált világítós bankkártya. Bár a résztvevő takarékszövetkezetek és bankok egymástól jogilag függetlenül működnek, a közös informatikai rendszer fejlesztésének nyomán ma már képesek egymás ügyfeleinek készpénzforgalmi kiszolgálására. Az idei tervek szerint az eddig a lakosságra fókuszáló együttműködés a mikro-, kis- és középvállalkozások számára is kínál majd egységes, újszerű termékeket.

Csicsáky Péter, a TakarékBank vezérigazgatója elmondta: „A jelenlegi csatlakozókkal együtt a teljes takarékszövetkezeti szektor mérlegfőösszegének immár több mint egyharmada a TakarékPontban koncentrálódik. Jelentős eredménynek tartom, hogy az együttműködés sikerét látva egyre több takarékszövetkezet jelzi csatlakozási szándékát a TakarékPonthoz. Ma már reális az esélye annak, hogy az év végére a TakarékPont válik az ország legnagyobb bankfiók-hálózatává."


Háttér - TakarékBank Zrt.

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt-t (TakarékBank) 1989-ben hazai takarékszövetkezetek alapították. Részvényeinek többségét (közel 63 százalék) ma is a szövetkezeti szektor tagjai birtokolják, miközben a társaságban kisebbségi (jelenleg 37 százalékos) részesedéssel rendelkezik a frankfurti központú DZ Bank AG. A bank mérlegfőösszege 2008-ben 366 milliárd forint volt, betétállománya 273, míg hitelállománya 168 milliárd forintot tett ki, adózás utáni eredménye pedig elérte a 810 millió forintot.

A TakarékBank elsődleges feladata a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó hitelintézetek egységes piaci fellépésének elősegítése, versenypozíciójuk megőrzése, illetve termék és szolgáltatás palettájuk szélesítése: segítségével, illetve szervezésében olyan termékeket és szolgáltatásokat is kínálhatnak ügyfeleiknek, amelyeket jogszabályi, vagy gazdaságossági korlátok miatt önállóan nem tennének. A piaci jelenlét erősítése érdekében 2008 májusától központi szereplőként létrehozta és koordinálja a takarékszövetkezetek és bankok minden eddiginél szorosabb együttműködési formáját, a TakarékPontot.

A TakarékBank fenti tevékenységek mellett befektetési bankként, TakarékInvest márkanév alatt - közvetlen banki ügyfeleinek kiszolgálása mellett – versenyképes termékeivel és teljes körű befektetési szolgáltatásaival direkt tőkepiaci kapcsolatot teremt a takarékszövetkezeti integráció hitelintézetei és azok ügyfelei számára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GYSEV: drágul a vasúti közlekedés is

A GYSEV-nél is változnak a helyközi közösségi közlekedés tarifái hétfőtől. Tovább olvasom