Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

A Suzuki árcsökkentést vár el beszállítóitól

A Suzuki a gazdasági válság, valamint a Japánt ért természeti katasztrófa miatt a beszállítóitól 3 százalékos árcsökkentést kért - közölte Pata József, a nevét viselő és jelentős Suzuki beszállító gépipari Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója.

A fajszi gazdasági társaság ügyvezető igazgatója elmondta: a beszállítói értekezleten a Suzuki vezetői arra kérték őket, hogy 3 százalékos csökkentést adjanak az általuk gyártott termékek árából. "Ezt megértettük, hiszen a gazdasági válság és a Japánt sújtó katasztrófa miatt a Suzuki nehéz helyzetbe került, ezért nekünk még abból az összegből is támogatnunk kell, amiért keményen megdolgoztunk" - tette hozzá.

Pata József azt is felajánlotta, hogy egyes, Japánból érkező kötőelemeket hazai vagy más európai gyártóktól szerez be a folyamatos ellátás érdekében.

Az ügyvezető igazgató azt is felajánlotta, hogy a Japánban megsérült beszállítói üzemek által gyártott, egyes alkatrészek gyártását is vállalják, valamint segítséget ajánlott ahhoz is, ha a szigetországban meghibásodott szerszámokat leszállítják Magyarországra, azokat is megjavítják.
A Suzuki kéri a beszállítóitól az úgynevezett 1-1-1 tevékenységet, amely Japánból indult.

Ez azt jelenti, hogy az autó egy-egy alkatrészén, egy gramm súlycsökkentést és egy euro cent költségcsökkentést vár el a gyár a beszállítóktól - fogalmazott az ügyvezető igazgató.
Pata József szerint, gazdasági társasági ebben is élen jár, mert folyamatosan felülvizsgálják az általuk gyártott alkatrészeket, a gyártás technológiáját az alkatrész előállítási költségének csökkentése érdekében.

A fajszi családi vállalkozás fő tevékenysége autóipari sajtolt és hegesztett karosszéria elemek gyártása, a cég legjelentősebb partnere a Magyar Suzuki Zrt., amelynek 1992-es indulásától kezdve beszállítója. Kezdetben 14 féle alkatrészből évente 50 ezer darabot szállítottak, ma 150 féle alkatrészből évi mintegy 30 millió darabot gyártanak a Suzukinak.

Bruttó árbevételük 2 milliárd forint, 75 alkalmazottat foglalkoztatnak. Az 5.000 négyzetméter alapterületű üzem 2002-től zöldmezős beruházásban épült, a legmodernebb robottechnikával szerelték fel.

Olvasóink írták

  • 2. szebbjövőharcosa 2011. április 26. 16:33
    „ÉN MEG MINDENHOL.”
  • 1. accelerator 2011. április 26. 15:25
    „Én is árcsökkentést várok a boltokban!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a katasztrófa: terv nincs az elhárításra, a veszteség milliós

A magyarországi nagyvállalatok több mint fele nem rendelkezik katasztrófa-elhárítási tervvel. Egy… Tovább olvasom