Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A Scania 500 új munkahelyet hoz létre európai gyáregységeiben

A Scania 500 új munkavállaló felvételét kezdte meg európai gyártóegységeibe, az új alkalmazottak a 2010 utolsó negyedévére tervezett magasabb termékmennyiség gyártásában vesznek részt.

A munkahely-bővítés csak a gyártóegységeket érinti, így Magyarországot - ahol csupán értékesítési és szervizelési pontokkal rendelkezik a cég - nem.

A világ egyik vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és ipari állómotorgyártója az Európán kívüli piacokon tapasztalható megnövekedett kereslet hatására tervezi megemelni termelését. Az európai piacon is megfigyelhető ugyan a kereslet növekedése, de a korábbi számadatokkal összehasonlítva, összességében még mindig alacsonynak mondható - olvasható a közleményben.

A német Volkswagen AG többségi tulajdonában lévő svéd vállalat az 500 új munkahely nagyjából felét Svédországban létesíti.

A Scania 32 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik. A vállalat értékesítési árbevétele tavaly elérte a 62 milliárd svéd koronát, míg nettó nyeresége 1,1 milliárd svéd koronát tett ki.

A második negyedévben a Scania adózott eredménye 2,37 milliárd svéd koronára (251 millió euró) emelkedett a tavalyi második negyedévi 150 millió koronás (16 millió euró) veszteségről.

Értékesítési árbevétele 43 százalékkal 20,6 milliárd koronára (2,18 milliárd euró) emelkedett 14,43 milliárd koronáról (1,53 milliárd euró), üzleti eredménye pedig 3,5 milliárd koronára (371 millió euró) 17 millióról (1,8 millió euró).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azt se tudják mi a lízing és a THM

Hiányosak a fiatalok gazdasági ismeretei: a diákok csupán 16 százaléka tudja pontosan, hogy mit… Tovább olvasom