Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

A Rába a legjobb üzleti márka

Néhány héttel azután, hogy a Rába Járműipari Holding Nyrt. lett ˝Az év legeredményesebb magyar vállalata˝, elnyerte a nemzetközi szinten jól csengő MagyarBrands egyik fődíját is: a Rába a legjobban csengő üzleti márka.

A ˝brandslistán˝ szerepel még a Graboplast és a Soproni sör is.

A világ számos országában évről évre kiosztják a Superbrands díjakat, elismerve a legkiválóbb márkákat. Idén a hazai zsűri úgy gondolta, nagyobb figyelmet kell fordítani a magyar termékekre, ezért létrehozták a MagyarBrands díjat, amelyet – értelemszerűen – a legjobb hazai márkáknak ítélnek oda. A Figyelő hetilapban megjelent lista alapján 2010 legjobb üzleti márkájának a Rába, fogyasztói márkájának pedig a Pick bizonyult.

A Rába egy hónapon belül második alkalommal nyert fődíjat a hazai vállalatok között. Fotó: H. Baranyai Edina
A Rába egy hónapon belül második alkalommal nyert fődíjat a hazai vállalatok között. Fotó: H. Baranyai Edina

A több mint kétezer munkavállalót foglalkoztató, győri Rába Járműipari Holding Nyrt. nem egész egy hónap leforgása alatt másodszor visz el fődíjat: október közepén egy másik szakmai zsűri az év legeredményesebb magyar vállalatának választotta. A MagyarBrands díj esetében most olyan konkurenseket előzött meg az üzleti márkák között, mint például a Magyar Távirati Iroda (2. hely), az Egis Gyógyszergyár (3.), a Richter Gedeon (4.), a Budapesti Értéktőzsde (5.) vagy az Ajka Kristály (6.). A huszonötös listára még egy győri cégmárka fért fel: a Graboplastot a 24. helyre rangsorolták.


A győri járműipari cég elsősorban az identitás, az ismertség és a jó hírnév kritériumokra kapott magas pontszám alapján végzett az élen. D. Martonicz Szilvia, a Rába kommunikációs munkatársa közleményben reagált: ˝A legjobb hazai üzleti márka és a legeredményesebb magyar vállalat díja fontos elismerés számunkra. A Rába magyar vállalatként az iparág vezető vállalataiból álló vevőkörét világszínvonalon képes kiszolgálni, ami az elmúlt időszak tudatos építkezésének eredménye.

A fogyasztói márkák között a Soproni sör az ötvenes listán a harmincadik lett.
A fogyasztói márkák között a Soproni sör az ötvenes listán a harmincadik lett.

A több mint kétezer munkavállalót foglalkoztató, győri Rába Járműipari Holding Nyrt. nem egész egy hónap leforgása alatt másodszor visz el fődíjat.
Tavaly a válság ellenére is fenn tudtuk tartani a termelés nyereségességét, megőriztük kompetenciáinkat, erősítettük jelenlétünket a stratégiai piacainkon és modernizáltuk kulcskapacitásainkat. A Rába Fejlesztési Intézet létrehozásával új lendületet kívánunk adni a kutatás-fejlesztésnek, innovációnak, ami új növekedési lehetőséget kínál társaságunknak. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a szakmai zsűri elismerte az eredményeinket.˝

A MagyarBrands díjra idén a nemzetközi Superbrands zsűrije és egy négyfős hazai bizottság jelölte az egyes márkákat; 2011-től azonban már a magukat hazainak érző márkák önállóan is pályázhatnak. A cél továbbra is az lesz, hogy olyan magyar vonatkozású márkákat díjazzanak, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek hazánkon kívül is.

A fogyasztói márkák kategóriában – s ez is megyei vonatkozású hír – a sörök versenyét ugyan a Dreher nyerte (összesítésben a 26. lett), a Soproni viszont ismertségben több pontot kapott, és rávert az amúgy kedveltebb Borsodira és Arany Ászokra. A Soproni a 30. helyen végzett, a Borsodi a 45. lett, az Arany Ászok pedig a 42. (Erre a listára 50 termék férhetett rá.)

A legjobb fogyasztói márka a Pick lett, amelyet a Gyulai Húskombinát és a Herendi Porcelán követ. A top 10-be befért még a Gundel és a Kalmopyrin is; de vannak nagy vesztesek: a lista nem kis meglepetéseként említik, hogy sem a Sport szelet, sem a Pöttyös Túró Rudi nem került az első ötven közé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyi a vállalkozóknál a ˝jellemző kereset˝?

Az Alkotmánybíróság (AB) szeptember 6-án elutasította azokat az indítványokat, amelyek az… Tovább olvasom