Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

A PSZÁF kontra Star Finance

Visszavonta a Star Finance Pénzügyi Tanácsadó Kft engedélyét a PSZÁF.

Visszavonta a Star Finance Pénzügyi Tanácsadó Kft. független biztosításközvetítői tevékenységi engedélyét és a társaságot törölte a felügyeleti nyilvántartásból a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - közölte a felügyelet szerdán az MTI-vel.

A Star Finance Kft.-nél lefolytatott helyszíni célvizsgálat megállapította: a társaság jogosulatlanul befektetési szolgáltatást is közvetített.

A PSZÁF közleménye szerint a Star Finance Kft. alkuszcég üzleti és tulajdonosi kapcsolatban áll a felszámolásban lévő Fund De La Salle befektetési alapkezelővel.

A két cég együttműködés során - a tulajdonosi, vezetői összefonódásból adódóan - átláthatatlanná vált a biztosítási alkuszi tevékenység, és lehetőséget adott sorozatos szabálytalanságok, jogsértések elkövetésére, illetve az ügyfelek megkárosítására. A Star Finance Kft. ezen túlmenően a biztosításközvetítői tevékenységre vonatkozó jogszabályokat is sorozatosan megsértette.

Ezért a PSZÁF ötmillió forint bírság megfizetésére kötelezte az ügyben érintett Kupecz Richardot, a felszámolás alatt lévő Fund De La Salle Befektetési Alapkezelő Zrt. volt vezérigazgatóját, és egymillió forint bírságot szabott ki Molnár Kristófra, a Fund De La Salle Befektetési Alapkezelő Zrt. portfóliókezelési tevékenységének irányítójára.

A PSZÁF közleménye emlékeztet arra, hogy 2009-ben kezdeményezte a Fund De La Salle Befektetési Alapkezelő Zrt. felszámolását, amelyet a Fővárosi Bíróság 2009. december 7-én hozott és december 30-án jogerőre emelkedett végzésével rendelt el. A felszámolás megindítását megelőzte a többi között az a felügyeleti intézkedés, amellyel 2009 októberében megtiltotta a Fund De La Salle Befektetési Alapkezelő Zrt.-nek a portfoliókezelési tevékenységet, és kötelezte a befektetési alapkezelőt a meglévő ügyfelekkel való elszámolásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Homlokzati hőszigetelés: költségcsökkentő tényező

Az országos átlaghoz viszonyítva gyakorlatilag a legvastagabb homlokzati hőszigetelést… Tovább olvasom