Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

A parkolási bírság alól helyi rendelet adhat felmentést

Ha valaki mobilparkolás esetén félregépeli a rendszámot, előfordulhat, hogy pótdíjat kell fizetnie - hívja fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége ügyvezető elnöke a hétfői Magyar Hírlapban.
Baranovszky György hozzátette: a vonatkozó szabályok szigorúak, akkor lehet méltányosságra számítani, ha az adott település vagy kerület helyi rendelete azt lehetővé teszi. 

A képviselő-testületek bizonyos körülmények esetén kivételeket állapíthatnak meg, és méltányosságból biztosíthatják a parkolási bírság alóli mentesülés lehetőségét. Ilyen eset lehet például, ha az autós az adott várakozási övezetben kórházban volt gyógykezelésen, és ezért lépte túl a meghatározott várakozási időt, vagy ha mobilparkolásnál egy karaktert eltévesztett, esetleg két karakter felcserélésével adta meg a rendszámot vagy a zónakódot. Ezeket a méltányosságot biztosító eseteket a képviselő-testületek mindig egyedileg határozzák meg. 

Mobilparkolásnál egyébként ha az üzenet elküldését követően azonnal észleli az autós a hibát, akkor a helyes rendszámmal újraválthatja a jegyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel indulnak a munkavállalók képzését támogató pályázatok

Az ősszel újra lehetőséget kapnak a hazai cégek, hogy uniós forrásból fejlesszék munkavállalóik készségeit. Tovább olvasom