Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

A nyugdíjbiztosítások felé fordulnak a biztosítók

A magánnyugdíjpénztárak csaknem teljes megszüntetése újra előtérbe helyezte az idős korra történő megtakarítást.

A válság visszafogta a nem életbiztosításokból származó díjbevételeket, így a magyar biztosítók idén az életbiztosításokban látják a növekedést, ennek egyik típusa, a nyugdíjbiztosítás - a múlt héten két biztosító is jelezte.

A magánnyugdíjpénztárak csaknem teljes megszüntetése újra előtérbe helyezte az idős korra történő megtakarítást, de az uniós népesség elöregedése generálissá teszi ezt a problémát. Az Aviva Életbiztosító felmérése szerint az európai polgároknak évente 1.900 milliárd euró plusz megtakarításra lenne szükségük ahhoz, hogy nyugdíjas éveikben is normál életszínvonalon tudjanak tovább élni. Ez a szám az Európa Unió 2010-es GDP-jének 19 százalékát teszi ki, ami megegyezik azzal a gazdasági mentőcsomaggal, amit az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és az IMF meghatározott tavaly májusban a pénzügyi válság kezelésére.

Paál Zoltán a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) életbiztosítási tagozatának elnöke a szervezet múlt szerdai sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy mire a mai középkorúak nyugdíjba mennek, egy járulékfizető két nyugdíjast tart majd el. A demográfusok 2030-ra teszik ezt az időpontot. Amennyiben a bér 34 százaléka marad a nyugdíj járulék, úgy az átlagbér (jelenleg mintegy 202 ezer forint) 17 százaléka - 34 ezer forint - jut abból egy nyugdíjasra. Aki ennél több nyugdíjat akar, annak az aktív életében félre tett megtakarításaiból kell arról gondoskodnia. A Groupama Garancia Biztosító múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatóján Csonka István vezérigazgató helyettes kifejtette: a kétezer fős saját értékesítő részlegnek a nyugdíj tanácsadás lesz a fő feladata idén. Az Aviva közleménye is a hosszú távú megtakarításra és az öngondoskodásra apellál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszáz forintos benzint hozhat az arab válság

Ha az arab világban tapasztalható feszültségek tartósan száz dollár felett tartják a nyersolajárat, úgy néhány hónapon belül akár ötszáz forintot is elérheti az üzemanyag literje. Tovább olvasom