Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

A NAV szerint nem vásárolnak kevesebben a zárva tartás miatt

Erre a megállapításra az online pénztárgépek első negyedéves adataiból következtettek, melyek alapján a forgalom áttevődött a hét többi napjára.
Az első negyedévi online pénztárgépi adatok azt bizonyítják, hogy nem csökkent a hazai kereskedők forgalma a vasárnapi pihenőnapról szóló jogszabály március 15-i hatályba lépését követően – közölte a Napi Gazdaság érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hozzátették: a korábbi várakozásoknak megfelelően az üzletek vasárnapi zárva tartásának gazdasági hatásai minimálisnak tekinthetők. A forgalom napok közötti átrendeződése a fogyasztói szokások gyors alkalmazkodására utal. A legfrissebb adatok szerint a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmát elrendelő törvény 2015. március 15-i hatályba lépését követően nem csökkent, sőt kismértékben nőtt a kereskedelmi ágazat forgalma a megelőző hetekhez képest. Az érintett három hét átlagos kereskedelmi forgalma meghaladja a március 15-ét megelőző kilenc hét - a január 5. és március 8. közötti időszak - forgalmi átlagát.

A NAV szerint a számok azt mutatják, hogy a forgalom áttevődött a hét többi napjára: a vasárnapi forgalom a korábbi átlagosan 9-10 százalék körüli szintről 4-5 százalékra csökkent, a hét közbeni egy napra eső forgalom aránya pedig átlagosan 15-16 százalék körüli lett.

Egy neve elhallgatását kérő, piackutatással foglalkozó szakértő ugyanakkor arra hívta fel a lap figyelmét, hogy a kezdeti időben kimutatott növekedés időleges lehet, a vásárlók még nem szoktak hozzá az új helyzethez, ezért a hétvége előtt a valóban szükségesnél több élelmiszert vásárolnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs riválisa a Postának

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az arab tulajdonosi hátterű City Mail Hungary Kft.… Tovább olvasom