Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A mozik miatt nem zárnak be vasárnap a plázák

Várhatóan csak azok lesznek zárva, amelyekben nem működik mozi, ilyen pedig nagyon kevés van az országban.
A plázák is hosszabb nyitvatartási idővel válaszolnak a vasárnapi pihenőnapot előíró jogszabályra - olvasható a Napi Gazdaság pénteki számában.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) főtitkára, Balatoni Judit a lapnak elmondta, a plázák jelentős többsége egyébként nyitva fog tartani vasárnap is, várhatóan csak azok lesznek zárva, amelyekben nem működik mozi, ilyen pedig nagyon kevés van az országban.

Kihasználva a törvény adta lehetőségeket, előreláthatóan nemcsak egy-kettő, hanem az összes pláza különleges elbánást fog kérni a kormánytól, hogy az épületeiken belül működő boltok nyitva maradhassanak. Mint Balatoni Judit elmondta, a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy egy későbbi kormányrendeletben - az adott település vagy településrész sajátosságaira tekintettel - a fő szabálytól eltérő előírásokat is megfogalmazzanak. A különleges elbánást kérőknél mérlegelési szempont lehet többek között az idegenforgalmi sajátosság, a vásárlói szokások, a területi ellátottság és a foglalkoztatás.

Amíg az új rendszerre nem állnak át a vásárlók, kisebb forgalomcsökkenésre számítanak, ám hosszabb távon a szövetség szerint nem lesz visszaesés, hiszen a kereslet nem fog változni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háborog a CBA a fizetésekről szóló cikk miatt

A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről. Tovább olvasom