Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

A Mol új gázt talált Pakisztánban

A Mol az általa irányított TAL blokk Mardan Khel-1 kutatófúrásánál találta a földgázból a felszínen leválasztott folyékony szénhidrogént.
A Mol Nyrt. új, kereskedelmi értékű gázt és kondenzátumot, a földgázból a felszínen leválasztott folyékony szénhidrogént talált Pakisztánban az általa irányított TAL blokk Mardan Khel-1 kutatófúrásánál - közölte a magyar olajipari cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Mol a TAL blokk irányítójaként (operátor) jelenleg napi bruttó 70 ezer hordó kőolaj egyenértéket (kboepd) meghaladó mennyiség kitermelését felügyeli.

A Mardan Khel-1 kutatófúrást az Északnyugati határtartományban mélyítették a TAL blokk területén. A fúrás 2014 szeptemberében kezdődött és 2015 februárban érte el a tervezett 4912 méteres mélységét.

A Mol közölte azt is, hogy megállapodást írt alá a Pakistan Oil Fields Limiteddel (POL) a pakisztáni DG Khan blokk 30 százalékos, nem operátori részesedésének megvásárlásáról, amelynek lezárását követően a POL irányítása alatt lévő tulajdoni hányad 70 százalékos lesz.

A konzorcium szeizmikus méréseket tervez erre az évre, amelyeket 2017-ben egy kutatófúrás követ. A tranzakcióhoz a pakisztáni kormány jóváhagyása is szükséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerda éjfélig lehet beküldeni az adóbevallást

A kiemelt ügyfélszolgálatok rendkívüli nyitva tartással készülnek, a postán pedig meghosszabbított… Tovább olvasom