Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

A Lukoil visszaadja üzemanyag-nagykereskedelmi engedélyét

A válságadó miatt visszaadja üzemanyag-nagykereskedelmi engedélyét a Lukoil. Nincs szó kivonulásról, a kúthálózatukat megtartják.

A válságadó miatt visszaadja üzemanyag-nagykereskedelmi engedélyét a Lukoil magyarországi leányvállalata, a Lukoil Magyarország Kft. - nyilatkozta Denis Ryupin ügyvezető szerdán a Nol.hu-nak.

Kifejtette: nincs szó kivonulásról, a kúthálózatukat megtartják. Hangsúlyozta, hogy a Lukoil Magyarországon elsősorban a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelemben vesz részt, amelyet leginkább közel száz töltőállomásuk jelképez. Ezt a fő tevékenységüket egyáltalán nem kívánják feladni. A piaci félreértések elkerülése végett leszögezte: töltőállomásaik megmaradnak, ügyfeleiket továbbra is a megszokott feltételekkel szolgálják ki.

Az üzemanyag-nagykereskedelmi piacon a Mol mellett a Lukoil kisebb szereplőnek számított. Az ügyvezető számokat nem kívánt közölni, de megemlítette, hogy jelentős részben importáltak a Lukoil romániai finomítójából, és sokszor vásároltak az - elvben legnagyobb versenytársuknak számító - Mol-tól is.

Megy...
Megy...


Döntésüket azzal indokolta, hogy a nagykereskedelem fenntartása a tevékenységre kirótt válságadó miatt egyértelműen veszteségesnek mutatkozott, kedvező kilátás nélkül. Az ügyvezető ugyanakkor nem zárta ki, hogy adott esetben visszatérnek erre a piacra is. Mindemellett leszögezte, hogy 2010-re vonatkozólag befizették mind a nagy-, mind a kiskereskedelmi tevékenységük után járó válságadót. Határozottan kijelentette, hogy a vállalat minden tekintetben betartja a törvényeket. Azokat a vissza-visszatérő piaci pletykákat, miszerint a veszteségek miatt kiskereskedelmi águk - vagyis kúthálózatuk - eladását is fontolgatnák, határozottan cáfolta a Nol.hu-nak Denis Ryupin. (A Lukoil az utóbbi években éppenséggel kivonuló hálózatok felvásárlásával növelte jelentősen töltőállomás-piaci részesedését.) Kétségtelen - jegyezte meg -, hogy 2011-re sem túl kedvezőek az általános gazdasági helyzetből fakadó nyereségkilátásaik. Kiskereskedelmi üzletáguk pedig "a válság óta érvényes túlélő üzemmódban" marad - fogalmazott a Lukoil magyarországi leányvállalatának ügyvezetője.

Olvasóink írták

 • 11. Cloeon_dipterum 2011. január 03. 16:12
  „Mert nagyon kellenek ebbe az országba a logisztikai mendedzserek... :)”
 • 10. vikri 2011. január 03. 12:00
  „9.! Olvasd el figyelmesen, mit írtam. /A nagyker-ről írtam, nem a kútról + a cégek kivonulásával könnyen belátható, hogy mennyivel kevesebb dolgozóval megoldható a szolgáltatás - cégközpontok dolgozói, logisztika stb./”
 • 9. Cloeon_dipterum 2011. január 03. 11:07
  „Vikri!

  A munkahely nem szűnik meg, a kút marad...

  Ha az említett multik kivonulnak, az csak további munkahelyeket eredményez a hazai termelésben és a feldolgozásban.”
 • 8. vikri 2011. január 03. 08:48
  „Igen! Egy üzemanyag nagykereskedő kiiktatva - az állami cég (MOL) így járt jól... Így nyúlja majd le az OTP is a kivonuló bankok ügyfeleit és a CBA a kivonuló multik vásárlóit... Hogy lesz így 1 millió új munkahely?
  (Persze le kell írni, mielőtt a Lukoil-os tankolók aggódnának, a benzint továbbra is vásárolhatják tőlük - hogy ezek után mennyiért, az már egy másik kérdés...)”
 • 7. gjozsi88 2010. december 31. 09:34
  „De attól a számukra kirótt különadót sem fogják befizetni.....ugye?
  Ha meg a Molra vetik ki, mert átterhelődiki a forgalom, akkor az állami tulajdonrész utáni rész az nem többlet bevétel az államnak, csak más zsebből van átrakva!”
 • 6. Jandex 2010. december 30. 11:00
  „Miért pont a "Luk Oil" ??? :)))”
 • 5. pozdorja 2010. december 30. 08:49
  „na megelőztek...”
 • 4. pozdorja 2010. december 30. 08:48
  „bocikriszti: Ha vetted volna a fáradtságot és elolvasod a cikket, akkor nem írogatsz hülyeséget és bölcsebb maradtál volna. Ha elolvastad akkor viszont szövegértelmezési problémáid vannak. Ha elolvastad és megértetted, akkor bocsánatot kérek, mivel Te üzemanyag viszonteladó vagy és a LUKOIL-tól mint nagykereskedőtől vásároltad eddig az üzemanyagot.”
 • 3. rick_ 2010. december 30. 08:46
  „1.

  olvasd el a cikket.”
 • 2. Jandex 2010. december 30. 08:29
  „1. hozzászólás bocikriszti 2010.12.30. 08:24
  Rövidesen a bankok is kivonulnak és viszik a sok adósságunkat is.:)))”
 • 1. bocikriszti 2010. december 30. 08:24
  „gratulálok. ismét kivonulás. a kedvenc kutam volt. nem tudom miért nem tesznek már valamit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánnyugdíj - Már több mint 2000 vannak, akik maradnak

Eddig 2040-en jelezték, hogy magánnyugdíj-pénztári tagok maradnak. Az érintettek január 31-ig… Tovább olvasom