Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A legnagyobb adóhátralék 12,7 milliárd forint

A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beleszámítva - 12,7 milliárd forinttal egy cég áll. A magánszemélyek közül 698 millió forinttal lehetett "elvinni a pálmát". Egymilliárd feletti adótartozása 10 cégnek van.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2010 negyedik negyedévében 184 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beleszámítva - 12,7 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül 698 millió forinttal lehetett "elvinni a pálmát". Egymilliárd feletti adótartozása 10 cégnek van. A NAV negyedévente közzé teszi azon adóalanyok listáját, akiknél az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek az adózók határidőben nem tettek eleget.

A NAV 2010 negyedik negyedévében összesen 45,3 milliárd forint adóhiányt állapított meg, az adóhiány után megállapított jogkövetkezmények (adóbírság, késedelmi pótlék) összege pedig 38,1 milliárd forint volt. A tavalyi harmadik negyedévben a megállapított adóhiány összege 33,7 milliárd, a jogkövetkezmények összege 30,4 milliárd forintra rúgott.

A nagy adósok most közzétett listáján 126 vállalkozás és 58 magánszemély neve szerepel, közülük néhányé kétszer is, a cégek legtöbbje felszámolás vagy végelszámolás alatt van.

A lista élén a miskolci székhelyű DAM 2004 Acél- és Hengermű Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. "f.a." áll, a bírságokat is beleértve 12,7 milliárd forint tartozással. A második legnagyobb adós a budapesti PAK Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. "f.a.", amely kétszer is rajta van a listán összesen 4,69 milliárd forinttal, a harmadik pedig a budapesti ZB KERESKEDŐHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. "f.a" 3,8 milliárd forinttal. Jelentős - 3,45 milliárd forintos - tartozása van a szigethalmi székhelyű 2PAC Kereskedelmi Kft.-nek, amely ugyancsak kétszer szerepel a listán, valamint a budapesti Ramlé Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek is (2,97 milliárd forint).

Az előbbi cégekkel együtt - továbbra is beleértve a jogkövetkezményeket is - tíz cégnek van milliárdos vagy annál nagyobb tartozása.

Az ismertebb cégek közül a HospInvest Egészségügyi Befektetési Zrt. "f.a." 333 millió, az ALFA BUSZ Kereskedelmi Kft. "f.a." 231 millió forinttal (szintén a jogkövetkezményekkel együtt) került fel a listára.

A magánszemélyek közül a budapesti Szvitek Krisztián Attila tartozik a legnagyobb összeggel, két adóssága összesítve 689 millió forint. Őt a sárbogárdi Soós József követi 478 millió, majd a bakonyszentkirályi Lingl József 228 millió forinttal. Rajtuk kívül 100 millió forint feletti tartozása 7 magánszemélynek van.

Olvasóink írták

 • 6. CsabaKiraly 2011. február 06. 21:30
  „Ne iteljunk tul gyorsan. Amikor egy nagy vallalat amelyik mondjuk 200 embert fogalkoztat es ado-hatranyba kerul sajat hibaja nelkul. mondjuk mert kulfoldi kuncsaftok nem fizetnek idoben az nem ugyanaz mint amikor ado-csalok-serege egyszeruen kiutalja a penzet :tengeren-tulra: mondjuk telaviv-ba es utanna ures zsebere mutat s kozepso-ujjat mutatja Nemzetunknek. Ezeknek a vallasaban van a mas emberek-megcsalasa. Nekik az a SZENT, hogy minnel tobbet haracsoljanak ossze BARMILYEN TISZTESEGTELEN modon. Akarcsak az amerikai-indianoknal lovat lopni ERENY es kotelesseg, nem bun es nem hibazhato hanem buszke-bator-harcos-tette. Megerthetobb lehetne a Magyar Nep ezekkel :DD”
 • 5. frézia007 2011. február 02. 17:38
  „Tiszta röhej! Ha én tartozom nekik egy ezressel, rám küldik a végrehajtót! Ezeknél a kft. tulajoknál meg meg a
  habzsi-dőzsi, de ha az adóhivatal megy, akkor széttárja a két karját, hogy neki semmije nincsen!!!”
 • 4. LAZA 2011. február 02. 15:33
  „No,persze mielőtt valaki azt mondaná,hogy csak az adó hivatal tehet ezekről a be nem hajtott felhalmozódott hátralékokról jelezném,hogy nem.
  A legfőbb bünősők azok akik a lehetőségeket megadják hozzá.
  Igen,a tőrvényhozók! Aztán az igazságszólgáltatás teljes ellenőrzési és itélkezési gyakorlata.Ezen a téren nincsenek változások!.
  Persze fontosabb a média tőrvényen rágódni!
  Nem ám,hogy bírálni merészeljék az uralkodót és az udvartartását!”
 • 3. LAZA 2011. február 02. 15:16
  „1.
  Jelentem az Adóhívatal ilyenkor is ellenőriz.Méghozzá nagyon precizen és akkurátusan.
  Aztán pedig büntet!
  Ja,hogy nem a valódi trükkőzőket,az igazi adó csalókat,hát Istenem.(lásd fenn)
  Ott vannak a bérből és fizetésből élők.Ők a legjobbak.Nincs mit tenni csk számolni a bevételeket,aztán felvenni a busás jutalmakat.
  Jó azért néha napján ellenőrízni is kell!
  Erre ott vannak a magyar kkv-ok különőse a kis kereskedése ill,vendéglátó ipari egységek.
  Semmi gond! Jól meg kell szállni az üzleteiket(akár még kis gyerekeket is csalinak használva)aztán hibát keresni és keményen büntetni.
  Nehogy életben tudjon maradni a szerencsétlen.”
 • 2. gabmaster 2011. február 02. 13:13
  „Nem tudom hogy lehet százmilliós adótartozást felhalmozni egyszerűen felfoghatatlan, mit kell azért dolgozni hogy ennyi pénzt keressen valaki ha csak az adó százmillió akkor mennyi az adóalap?!”
 • 1. kolombela 2011. február 02. 10:06
  „Az adóhivatal ijenkor mit is csinál? Szerintem semmit, kivéve, ha a kisembereket kell vegzálniuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Selmeczi: óriási siker a nyugdíjvédelmi program

Selmeczi Gabriella szerint óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a… Tovább olvasom