Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 03. 04. szerda - Kázmér

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Gazdaság > A kkv-k nemzetközi piacra jutását segítő program készül

A kkv-k nemzetközi piacra jutását segítő program készül

A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) részére a kormány hazai és nemzetközi forrásokból hosszú távú mikrohitelezési programokat dolgoz ki.

mti - 2012.05.21. 19:41
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) részére a kormány hazai és nemzetközi forrásokból hosszú távú mikrohitelezési programokat dolgoz ki - mondta Varga Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője az MTI-nek hétfőn Békéscsabán, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat Konzorciuma kétnapos konferenciáján. Varga Ferenc elmondta: a kkv-szektornak fontos szerepe van a gazdaságélénkítésben, hiszen Magyarországon a működő vállalkozások több mint a 99 százaléka ebbe a kategóriába tartozik, ugyanakkor 74 százalékos arányt képviselnek a foglalkoztatásban.

A főosztályvezető beszámolt arról, hogy a tárca jelenleg dolgozik egy nemzetközi kereskedőház programon, amely keretében a kkv-k piacképes, minőségi termékei és szolgáltatásai könnyebben jutnak ki az európai piacokra, és szereznek beszállítói pozíciót. Varga Ferenc kiemelte: a most készülő program összhangban van az EU törekvésével, ami a vállalkozások nemzetközi piacra jutását segíti elő. A kormány célja a piacra jutás elősegítése mellett a jó minőségű és elegendő árualappal rendelkező vállalkozások feltőkésítése hazai és nemzetközi forrásokból. Glózik Klára, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat Konzorciuma képviselője elmondta: az Új Széchényi-terv kombinált mikrohitel programja iránt a vártnál is nagyobb az érdeklődés, Fejér megyében például már elfogyott a keret, és Békés megyében is sokan veszik igénybe a hitelcsomagot.

A konferencián részt vett Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, aki az MTI-nek elmondta: a vállalkozásokat óvni és védeni kell, különösen nehéz gazdasági helyzetben. Amikor az export szűkül, stagnál a belső fogyasztás, a kormányzat vállalkozás-élénkítéssel tudja segíteni a kkv-szektort. A jól célzott és jól tervezett programokkal védőernyőt kaphatnak a gazdaságban és a foglalkoztatásban meghatározó vállalkozások. Emlékeztetett arra, hogy 1992-ben Békéscsaba megyei jogú város alpolgármestereként személyesen vett részt a megyei vállalkozás-fejlesztési alapítvány létrehozásában, és örül annak, hogy a rendszer ma is működik, a gazdaság-politika egyik közvetítő szervezete.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...