Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A kkv-at a feltörekvő piacok felé terelik

Az Európai Bizottság azt szorgalmazta, hogy az európai kkv-k jobban használják ki a gyorsan növekvő, feltörekvő piacokban rejlő lehetőségeket.
Az Európai Bizottság, az unió legfőbb javaslattevő-végrehajtó intézménye - szerdán közzétett állásfoglalásában - azt szorgalmazta, hogy az európai kis- és középvállalkozások (kkv-k) jobban használják ki a gyorsan növekvő, feltörekvő piacokban rejlő lehetőségeket, például Kínában, Indiában, Oroszországban vagy akár a délkelet-ázsiai és a latin-amerikai régióban.

Az állásfoglalás szerint "ez a válságból való kilábalás nyitja".
Az uniós kkv-knek csupán 13 százaléka folytat kereskedelmi tevékenységet, rendelkezik befektetésekkel, illetve működik együtt egyéb formában külföldi partnerekkel az unión kívüli nemzetközi színtéren. A brüsszeli bizottság ezért olyan koherens és hatékony uniós stratégia kialakításán dolgozik, amely támogatást nyújt a kkv-knak a nemzetközi piacokon.

A kitűzött cél eléréséhez vezető út lehet az állásfoglalás szerint a vállalkozástámogatási szolgáltatások megerősítése, a koordináció erősítése és a már meglévő források, mint például az Enterprise Europe Network igénybe vétele. Ezáltal a kkv-k könnyebben hozzájuthatnak az új piacokra jutást és a megfelelő helyi partnerek megtalálását megkönnyítő információkhoz és támogatáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michelin kiszállt a Hankookból

A szintén abroncsgyártó Michelin megvált teljes, a Hankook koreai vállalatban tartott 9,98… Tovább olvasom