Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A Kisalföld Volán is a holding része lesz?

Országos közlekedési holdingba vonná össze a vasúti személyszállítást és az autóbusz-közlekedést a kormány.

A MÁV-Start és a 12 helyi Volán-társaság egyesüléséből születne olyan szállítási cég, amellyel jelentős költség- és létszámcsökkentés érhető el, ráadásul elkerülhetőek lennének a párhuzamosságok és egységesíthetők lennének a viteldíjak is - írta a Napi Gazdaság pénteken.

A lap emlékeztet, hogy a magyar kormány és az IMF közötti tárgyalásoknak is egyik kulcseleme volt a közösségi közlekedés átalakítása. Egy korszerűbb szerkezetű, integrált helyközi közlekedés elméletben akár az utasoknak is olcsóbb lenne, és csökkentené a költségvetési kiadásokat is.

Korábbi lapértesülések szerint már nyár elején elindult a most három különálló cégben működő MÁV-Start, a gépészet és a vontatás összevonásának előkészítése, és a Volán-társaságok holdinggá alakításának ötlete is felmerült már, ám ez utóbbit a szakszervezetek tiltakozása megakasztotta a folyamatot - írta a Napi Gazdaság.

A lap szerint korábban a BKV beolvasztását is felvetették, ám a fővárosi közlekedési cég hatalmas adósságállománya miatt letettek erről, ahogyan lekerült a napirendről a Malév "beintegrálása" is.

Olvasóink írták

 • 8. történész 2010. október 18. 19:33
  „Mankapunka

  Én még MÁVAUT-nál kezdtem. Rossz tapasztalat.Sok pesti bunkó párt káder lépten nyomon jött le ellenőrízni (dajvékolni).azután jött a számozott Volán.Szintén teli pesti szerencse lovagokkal.Jelentés a fingról, az elszálló kipufogó gázról, minden szarról,hogy a pesti Tröszt kádereknek legyen munkája.Voltak minden Tröszti osztályon járó káderek akik lejöttek három napra ellenőrizni...ettek ittak, szállodáztak,fürödtek és elvárták,hogy kedvesek legyünk nehogy rossz sort is írjanak rólunk.Aztán jött a vagyonkezelő..jelentések, konferenciák,,oktatások..sok hülyeség egy rakáson. Nyugdíjas hatósági emberek szintén három napig ellenőriztek volánoknál,erdészeknél,malmoknál..terepjárók,szállodák ingyen ebédek,,ünnepeken voltak csak a cégüknél.Napokon át vittük őket a megyébe saját kocsinkkal... na ezután mire gondolok? Jó pesti párt káderek kimagasló fizetéssel holding urak lesznek és a fontosságuk miatt írhatunk százával jelentéseket aminek semmi értelme nem lesz.”
 • 7. Mankapunka 2010. október 04. 12:59
  „VargaP

  Te tudod. :) Én cask azt tudom,mit szeretnéenk,ha összevonnák a vasutat a buszozásal.”
 • 6. VargaP 2010. október 04. 07:03
  „#3
  MÁVAUT= Még Állásban VAgyok Úgy Tudom”
 • 5. Goldman 2010. október 02. 10:55
  „véleményalkotó: Ombudsman.....”
 • 4. load 2010. október 02. 08:22
  „2. véleményalkotó
  Hol van itt az adatvédelem?
  Kubatov Gábornál.
  Az ügyészség sem találta meg nála az adatbázist.”
 • 3. Mankapunka 2010. október 02. 00:38
  „Ki akarna megint egy MÁVAUT-ot????”
 • 2. véleményalkotó 2010. október 01. 19:05
  „És ha ez megvalósul, akkor ezúton kérem, hogy a Kisalföld VOLÁN törölje a számítógépes állományából az új bérletigazolványok kiadásakor rögzített személyes adataimat - többek között a személyi igazolvány számomat -, amit már akkor is sérelmeztem! Eddig csak a KV tudta ezeket, most meg már az egész ország fogja?
  Hol van itt az adatvédelem?”
 • 1. bugyortudor 2010. október 01. 11:08
  „Létszámcsökkentés? Hol marad az 1 millió munkahely? Inkább még gyártjuk a munkanélkülieket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Győrben

Győri kirendeltség és szolgáltató központ állásajánlatai. Tovább olvasom