Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

A keleti nyitás szele fújdogál Győrben!

Kedden megnyílt a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelte EXIM első vidéki képviselete a győri Belvárosban.
"Amikor a keleti nyitást említjük és a gazdaság több lábra állítását, akkor arról beszélünk, hogy a versenyképes magyar árukat és szolgáltatásokat kínáló hazai cégek tovább növeljék jelenlétüket a külföldi piacokon.

Az Exim célja pontosan az, hogy a kedvezményes exportfinanszírozási forrásokat minél szélesebb körben juttassa el a vállalkozások számára" - közölte Szabó László külügyminiszter-helyettes az Exim győri irodájának a megnyitóján.

A kisalfold.hu kérdésére, miszerint a nyugati határ közelében dolgozó megyei cégek elsősorban, melyik keleti országok piacán válhatnak sikeressé, Szabó László úgy válaszolt: "nem szeretnénk különbséget tenni egyes országok között. Sokkal fontosabbnak érzem azt, hogy Audinak beszállító helyi vállalkozások minél nagyobb piaci részesedést szerezzenek a keleti autóiparban is.

Erre reális esélyt látok, de kezdve a mezőgazdasági vállalkozásoktól egészen a tudásalapú cégekig a lehetőség több szektor számára nyitva áll".

"Az egy főre jutó ipari termelés Győr környékén háromszorosa a magyar átlagnak. A fejlődés következő lépcsőfokáért rugalmas és kiszámítható forrást közvetítünk az exportőröknek, elsősorban a kkv szektornak" - mondta Puskás András, az Exim vezérigazgató-helyettese.

"Örömünkre szolgál, hogy az első képviselet Győrben nyílt, mely újabb elismerés és támogatás a város gazdasági fejlődése érdekében.

A képviselettel együttműködve a célunk továbbra is az, hogy hatékonyan segítsük a térség exportáló vállalkozásait" - közölte Fekete Dávid győri alpolgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az extra sárga tojást népszerűsítették a tojás világnapján

Az extra sárga kategóriát jelentő koronás védjegyhez már a regisztrált termelők több mint fele… Tovább olvasom