Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

A győri gyárat 200 millió euróval fejleszti az Audi

A válság ellenére az idén is 200 millió eurót fordítanak a győri gyár fejlesztésére - nyilatkozta a Népszabadságnak adott interjújában Rupert Stadler, az Audi AG elnöke. Most hétfőtől költséghatékonyság miatt három hétre leállt az Audi győri gyára.

Az elnök szerint Győrrel nem csak motor-, hanem autógyárként is számolnak, és meg akarják tartani 5600 itteni munkatársukat.

Az Audi termelése eddig körülbelül 10 százalékkal esett vissza, és év végéig sem várnak ennél nagyobb csökkenést - mondta a cég elnöke. A versenytársak általában 15-20 százalékos visszaeséssel számolnak. Hozzátette, hogy egyelőre azon a korábbi terven sem módosítottak, hogy 2015-ig évente másfél millió kocsit gyártanak.


Hétfőtől három hétre leállt az Audi

Most hétfőtől a nyári szabadságolási időszakban a győri gyár három hétre leállt.

Ennek oka, hogy a munkagépek teljes, 24 órás kapacitással sokkal költséghatékonyabban tudnak dolgozni, mintha leállás nélkül két műszakra tért volna át a gyár.

Thomas Faustmann, az Audi Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a nyári leállást már idén márciusban bejelentette

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Anikó69 2009. július 30. 14:56
  „Egyre több volt munkatárssal, ismerőssel futok össze a munkügyi hivatalban.
  Ma egy idős emberrel futottam össze,akinek már túl sok ideje nem lett volna a nyugdíjig.
  Hová fogják felvenni olyan idősen???”
 • 24. metrooman 2009. július 30. 03:09
  „23. hozzászólás Anikó69!
  Legalább a másik autógyár asszem a Suzuki megoldotta aki 20KM-en túl lakik annak nem térítik a bérletet nem paterolják ki az embereket emberek mennek maguktól nincs végkielégítés stb.(ha nem ez a gyár volt nyugodtan javítsanak ki)”
 • 23. Anikó69 2009. július 29. 19:55
  „metrooman!Igen,én vagyok az.Tudom hogy nem azért írtad hogy hiszel a visszahívásokban.
  Csak viccesen tettem fel a kérdést hogy hiszel-e a mesékben.
  Mindenkinek búcsúzóul tettek igéreteket vígaszként.
  Nekem az ex főnököm "Jó pihenést!" kívánt búcsúzóul.Gondolom tudta hogy nekem 45km-ről esélyem nincs munkahelyre,így hosszú évekig "pihenhetek".
  Érdekes módon a Győriek közül sok maradhatott,pedig ők könnyebben tudnak munkahelyet találni.
  Főleg azokat dobálták ki akik vidékiek.Gondolom ki volt nekik adva hogy úgy válogassák a listát hogy inkább a vidékieket rostálják ki.Na,meg az is ki volt nekik adva hogy ne olyat dobjanak ki aki már több mint 3 éve van ott,mert azoknak már némi végkielégítés jár.Nekem a jövő év áprilisában lett volna meg a három évem,így cselekedniük kellet hogy nehogy megérjem a 3.évemet.”
 • 22. metrooman 2009. július 29. 19:17
  „21. hozzászólás Anikó69!
  Ha ugyanaz az anikó vagy akivel a "Legördült a 400000dik Audi" cikkben beszélgettem akkor látod ugyanezt írtam meg ott is hogy megy a kábítás hogy majd visszaveszünk ha lesz hely most is csak ércelődéből írtam ide.”
 • 21. Anikó69 2009. július 29. 17:16
  „Primax egyetértek veled,aki benn van az Audiban csak sír,elégedetlenkedik,minthogy örülne hogy van munkahelye.Akik munka után futkosnak örülnének ha felvennék őket az Audiba.”
 • 20. Anikó69 2009. július 29. 17:09
  „metrooman te még hiszel a mesékben?
  Azt csak vígasztalásképpen szokták mondani hogy majd ha lesz újra hely akkor szólunk.
  Soha sem szoknak szólni,visszahívni senkit.Nekik mindeggy hogy ki dolgozik.Ha újra fellendülne az Audi akkor majd veszik fel a sok új embert.De kétlem hogy ez mostanában bekövetkezne.Esetleg úgy tíz év múlva.
  Akiknek sikerült eddig maradni,azok jól jártak.De a sok ember aki kiesett most munkanélküliként tengődik és fog is hosszú évekig ha csak valami csoda nem történik.”
 • 19. katyes 2009. július 29. 17:02
  „mónika21.

  én úgy gondolom a hozzászólásokból és a férjem elbeszélése alapján hogy a leállás nem minden területen ugyan az pl TT 3 hét és most nem műszakonként ,hanem egyszerre (remélem jól tudom)
  régen itt is 1 vag 2 hét volt és műszakonként.

  Egyébként nem kell viszza menni 12-13 évvel ezelőtre még 5 évvel ezelőtt is jobban volt fizetés munka a ránya mint most. Igaz nem muszály ott dolgozni , de az ember örül a mai helyzetben hogyha van munkája.

  ANKO
  Nekem is van barátnőm aki közel annyit keres mint egy gyári munkás az audiban 13 év után”
 • 18. mónika21 2009. július 29. 16:17
  „Nem tudom ,milyen leállásról van szó.3 hét?Az egész gyár?......
  Érdekes.Szokásos nyári leállás,2 hét!2 műszak akinek letelt a szünet.És mehet a másik team pihizni.Nem?”
 • 17. metrooman 2009. július 29. 10:29
  „Furcsa módon a válság előtt még motort se akartak másfajtát idehozni most már fejlesztenek. Majd szóljanak ha megint kellenék a Syncreonhoz hitegetésben ugyebár az volt hogy ha már lesz hely akkor mindenkit visszavesznek!”
 • 16. Primax 2009. július 29. 07:37
  „Jópár ismerősöm szeretne az AUDI-ban dolgozni.
  Pályázgatnak, interjúkra járkálnak.
  Aki meg "bent van", annak nem - igazán - tetszik.....
  Nem mindenkinek, de sokan panaszkodnak. Mégis ott dolgoznak.
  Nem értem.
  5600 ember, az majdnem ugyanannyi család. Jó, legyen "csak" a fele.
  Közvetlenül , közvetve 10-15-20 ezer embert érint. Napi megélhetési szinten.
  Plusz a beszállítók, szerződéses - "külsős" - cégek, vállalkozások.
  Lehet, hogy nem egy álom ott dolgozni, de nem kötelező.
  Ez egy "vérkapitalista" cég, naná, hogy minden lehetőséget kihasznál a profit érdekében. Főleg a válság miatt.
  Is.”
 • 15. Maci1976 2009. július 28. 21:58
  „Sziasztok!
  Én nem akarom védeni sem bántani az Audit, már 5éve itt dolgozom és láttam nagyon sok mindent jó rosszat vegyesen!
  Nálunk nincs leállás, vagyis még nem tudom hová fogok kerülni a következő napokban.
  Überhand-ben dolgozom és nem tudom, h meddig maradok kapun belül és főleg hol!
  Az Audi kívülről szépen néz ki, de belül szerintem a felső- és középvezetőket leszámítva nem nagyon vannak az emberek megelégedve a bérükkel!
  Egyenlőre örülni kell annak is, h van még az embernek munkája!
  Városnak fontos hogy megmaradjon az Audi, mert nagyon sok család nagyon rossz helyzetbe kerülne ha "pakolna és elmenne" az Audi.
  Az 5év alatt megjártam elég sok sort, de nem az én teljesítményem miatt volt ez.
  Ez csak egy vélemény a 5600ból....”
 • 14. ANKO 2009. július 28. 21:02
  „polgár79!
  Igazad van én nem az AUDI-ban dolgozom,de pár családtagom igen.Így tudom,milyen volt 12-13 éve,tehát tudok különbséget tenni,ismerem a körülményeket,fizetéseket. Azt elárulhatnád,hol dolgozik és mit ad el kedves feleséged,hogy többet keres,mint Te.”
 • 13. BlaBla 2009. július 28. 20:57
  „Bár örülök, hogy van munkám.”
 • 12. AHA. 2009. július 28. 20:37
  „polgar79
  ...és még nagyon finoman fogalmaztál.

  gyugyu1, az a sok tönkrevágott magyar vállalkozó is foglalkoztatott sok ezer embert!
  Ja, hogy azok mehetnek az uráli sztyeppékre?
  A Magyarnak sosem lesz becsülete ebben az országban.”
 • 11. BlaBla 2009. július 28. 20:34
  „Az évente 1,5 millió autó gondolom nem a győri gyárra vonatkozik, mert ennyit az összes napját számolva (ünepekkel együtt) kb 4100 lenne amit eddig még álmainkban sem közelítettünk meg. polgar79-nek pedig teljesen igaza van a fizetésekkel kapcsolatban. Engem 3 éve vettek fel, 3 hónapja mérnöki beosztásban dolgozom, nettó 127K. ENNYI. Most lehet mondani, hogy KIRÁÁÁLY mérnök vagyok az AUDI-nál.”
 • 10. polgar79 2009. július 28. 20:22
  „Mindig fejlesztenek az adó miatt.Kedves gyugyu1,ANKO gondolom nem az aduiba dolgoztok.Ha igen nyilván nem a sor mellett.Nem kell minden szépet elhinni amit az újságok írnak.Ki merne rosszat írni az Audiról őszintén.Senki mert félnek hogy elmegy vagy nem támogat.Ezért a kívülálló csak a jót látja.Ha ott dolgoznál valószínűleg megváltozna a véleményed.A fizetések közel nincsenek abban az aránykülönbségben mondjuk mint tíz éve a munka meg a régi dolgozók szerint is strapásabb és több.A feleségem eladóként megkeresi ugyanazt a pénzt negyedannyi munkával amit én 3 műszakban havi 3 hétvégével.Akkor ki lehet számolni kB. mennyit keresek három műszakba.Az AUDI jó volt amikor idejött,jó légkör volt.Most 15 év után had ne jellemezzem.De sajnos a mai világba nem lehet válogatni és ezt keményen kihasználják a multik egységesen.Ennyi a véleményem arról ,hogy ne szidjuk az Audit.”
 • 9. gyugyu1 2009. július 28. 19:35
  „Szerintem Győr városa ill. a győri emberek csak köszönettel tartoznak az Audinak ! Lehet szidni,ócsárolni,de tudomásul kell venni, hogy az egyetlen multi aki nem hagyott itt bennünket !!/természetesen mert meg van a nyeresége !! / A többi betelepült nagyvállalkozás miután megvette a PIACOT /nem akartak ők itt termelni !!/ ugy itthagyott bennünket mint eb a szaharát ! Ha akarják sorolhatom milyen nagynevű cégeket vásároltak meg és tettek tudatosan tönkre !!! Könnyüipar /Richard, Rábatext,Gardénia/ ,Gépgyártás / MVG, Mezőgép,Tunsgramm, Szerszámgépgyár,Célgépgyár , élelmiszeripar / Olajgyár,Kekszgyár / egyértelmü volt a felvásárlás ezt a legutolsó sm is látta,csak a város vezetői nem /vagy nem akarták látni !!!??/A város ill. a megye legnagyobb foglalkoztatója maradt az audi. Anélkül hogy védeném /elmondásból tudom milyen magasak a követelmények / akárhogyis van de a legjobban fizető cég közel s távol. Tudomásul kell venni ha a tőke nem hozza az elvárt nyereséget akkor pakolnak az urali sztyeppékre !! Ezért kell hogy adókedvezményt kapjanak és kiemelt elbirálást ! Ugy érzem a kérdést összességében kell nézni,csak igy alakulhat nagyjából igazságos kép ,a jelenlegi helyzetről. Felteszem a kérdést : ki foglalkoztatna közel 7000 munkást A beszállitókkal együtt ??? Ez a családokat is beleszámolva 10-12 ezer embert érintene !!!”
 • 8. ANKO 2009. július 28. 19:09
  „Miért kell az AUDI-t ennyit szidni? 5600 emberek ad munkát,támogatja a kórházat, színházat,sportlétesítményt.Gondolom nem kevés összeggel. Nem ártana ezeket is figyelembe venni!
  Pedró! egyet értek Veled!”
 • 7. Agent 2009. július 28. 16:18
  „A probléma ott van, hogy míg az AUDI mindent megkap az államtól, addig a magyar vállalkozások lóf.szt!
  abból is a legnagyobbat!

  Ez pedig az állam hibája.”
 • 6. K1 2009. július 28. 16:14
  „Ez érdekes...!!!! Nem, hogy nem állunk le három hétre, de ez az utóbbi évek (egy hét) legrövidebb leállása lesz. Hajrá családosok...”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a Praktiker forgalma

A német Praktiker barkácsáruházlánc bevétele és nyeresége is csökkent az idei második negyedben,… Tovább olvasom