Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

A Graboplast 3 milliárd támogatást kap a kormánytól a 8,7 milliárdos beruházásához

A győri székhelyű cég legalább 107 fős létszámbővítést vállalt, a tatabányai gyáruk bővítése mellett Kecskeméten is fejlesztést terveznek.
A padlógyártó Graboplast Zrt. a következő két évben 8,7 milliárd forint értékű beruházást hajt végre exporttevékenységének bővítésére, amihez egyedi kormánydöntés alapján 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap - jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Jancsó Péter, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Fotók: H. Baranyai Edina


Szijjártó Péter felidézte, hogy a beruházások értéke tavaly elérte az 5216 milliárd forintot, 14 százalékkal bővült egy év alatt, amire az elmúlt 17 évben nem volt példa. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tavaly 60 nagy beruházási projektet tárgyalt sikeresen, idén az első fél évben pedig 30-at. A Graboplasté pedig már a harmadik magyar nagyberuházásról szóló bejelentés a héten - hangsúlyozta a miniszter.

Jancsó Péter, az idén 110. évfordulóját ünneplő, teljes egészében magyar tulajdonú Graboplast elnök-vezérigazgatója elmondta, legalább 107 fős létszámbővítést vállaltak, és a 8,7 milliárd forintos beruházás keretében a tatabányai gyáruk bővítése mellett Kecskeméten is fejlesztést terveznek. A cégvezető szerint a Graboplast a beruházás révén Európa meghatározó padlógyártó vállalatává válik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább nőtt a szarvasmarha- és a sertésállomány

A szarvasmarhák száma 30 ezerrel emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a tehénállomány egy év alatt 10 ezerrel nőtt. Tovább olvasom