Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A fizetésemelés és az adókedvezmény növelheti a megtakarításokat

A megkérdezettek 53 százaléka a fizetésemelést, 37 százaléka pedig az adókedvezményt jelölte meg a megtakarítás ösztönzői között - közölte az Aegon Magyarország az anyavállalata által 12 országban elvégzett felmérésének eredményét.
A 12 ezer aktív korú, illetve nyugdíjas megkérdezésével végzett felmérés kimutatta, hogy Magyarországon 56 százalék azok aránya, akik a pénztelenség miatt nem tudnak megtakarítani. A maradék hányad pedig az adókedvezményt tartotta ösztönzőnek.

A felmérés kitért a pénzügyi ismereteknek a megtakarításban játszott szerepére is. Amíg átlagosan a megkérdezettek 20 százaléka tartotta ezt fontosnak, addig a magyarok körében az arány 8 százalék. Ugyanakkor kiugróan fontosnak tartják ezt a japánok és a kínaiak 27, illetve 38 százalékkal.

Az Aegon globális felmérésben részt vett országok a következők voltak: Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Magyarország, Japán, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: 1000 milliárd forint mezőgazdasági támogatásra lehet pályázni a következő uniós ciklusban

A pályázati rendszer azonban jelentősen átalakul, és a forrásokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségével osztják majd el. Tovább olvasom