Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

A fiatalok harmada indítana vállalkozást

A 40 év alatti magyarok harmada indítana saját vállalkozást – csaknem 60 százalékuk viszont fél a csődtől.
Európában a 18 és 25 év közöttiek 4 százaléka dolgozik saját vállalkozásában, ugyanebben a korosztályban itthon 20 százalék fölötti a munkanélküliség.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége idén is felmérte a vállalkozási kedvet hazánkban. A tanulmányból kiderül, hogy a 18 és 40 év közöttiek 35 százaléka érzi magát alkalmasnak a vállalkozásra, de 59 százalék a csődtől félve bele sem kezd. Megkérdeztünk két Győr-Moson-Sopron megyei, sikeres fiatalt.

Szórádi Bence tartott előadást a vállalkozók hete programsorozaton. Fotó: B. A.
Szórádi Bence tartott előadást a vállalkozók hete programsorozaton. Fotó: B. A.


Pesti Donát 24 éves, négy éve dolgozik saját vállalkozásában, egy vendéglőben. „Gyerekkorom óta tudom, hogy ezt akarom, ezért tanultam és dolgoztam mindig. Fejlődő, stabil vállalkozásom lett mára, és ezt nagy eredménynek tartom" – kezdi beszámolóját a nagyszentjánosi étterem-tulajdonos. A tanulmányban közöltekről úgy véli, a legfontosabb a szemléletmód, a hozzáállás. „Kockázat nélkül nincs nyeremény. Le kell küzdeni a szembejövő feladatokat, készülni a nehéz kihívásokra is" – tanácsolja a fiataloknak.

„Az, hogy a fiatalok között kevesen vállalkoznak, nem feltétlenül negatív dolog" – mutat rá más szemszögből a győri Szórádi Bence, a 2013-as év
fiatal vállalkozója cím birtokosa. Világítástechnikával foglalkozó cégét hat éve, 19 éves korában alapította, azóta folyamatos a fejlődésük.
„Sokan megtalálhatják más cégnél is azt, amit a magukénak éreznek, így nem kezdenek saját vállalkozásba. A csődtől való félelem már nehezebb kérdés. Egy idézet jut erről eszembe, amit egy fontos embertől hallottam: %BBa cselekvés megöli a félelmet%AB – és ez így igaz. Csinálni kell és tenni érte, hogy elkerüljük az ilyen helyzeteket."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A CBA, a Coop és a Reál támogatja a vasárnapi zárva tartást

A társaságok szerint a vásárlók számára hat nap hosszított nyitva tartása elegendő lehetőséget ad a… Tovább olvasom