Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A FedEx megvásárolja a TNT gyorsposta szolgáltatót

A cégek 2016 első felében egyesülhetnek. A felvásárlással bővülnek a FedEx lehetőségei, az ügyfelek számára egy továbbfejlesztett nemzetközi hálózat áll majd rendelkezésre.
Az amerikai FedEx Corp. európai terjeszkedésének támogatásához megvásárolja a holland TNT Express NV gyorsposta szolgáltató vállalatot.

Az amerikai United Parcel Service Inc. két évvel ezelőtt tett közel 7 milliárd dolláros felvásárlási kísérlete a versenyhivatali engedélyen bukott meg. A FedEx felvásárlási szándékáról kiadott közleményében annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a versenyjogi aggályokat időben és megfelelő módon kezelni tudja.

A FedEx 4,4 milliárd eurót (4,8 milliárd dollár) fizetne a holland vállalatért. A 8 eurós árfolyamon tett ajánlat 33 százalékkal haladja meg a TNT részvényének április 2-i 6 eurós árfolyamát.

A FedEx tájékoztatása szerint a TNT felügyelőbizottsága elfogadta a készpénzes kivásárlási ajánlatot. A TNT 14,7 százalékos részvénypakettjével rendelkező holland PostNL NV levélkézbesítő vállalat is támogatásáról biztosította az üzletet.

A FedEx és a TNT Express az MTI-hez eljuttatott közös közleményében ismerteti: a felvásárlást a TNT Express igazgatósága és felügyelőbizottsága is támogatja, a cégek várakozásai szerint az egyesülés 2016 első felében zárulhat.

A felvásárlással bővülnek a FedEx európai piaci lehetőségei, és az egyesülés nyomán az ügyfelek számára egy továbbfejlesztett, integrált nemzetközi hálózat áll majd rendelkezésre. A TNT Express Európában rendkívül erős, ehhez csatlakozik a FedEx Európán kívül igen erős hálózata, beleértve Észak-Amerikát és Ázsiát is - olvasható a közleményben.

A felek megállapodtak abban is, hogy a TNT Express munkavállalóira vonatkozó szerződéseket tiszteletben tartják, a közös európai regionális központ Hollandiában (Amszterdam/Hoofddorp) lesz. A TNT Express logisztikai központja a belgiumi Liége-ben továbbra is jelentős szerepet játszik majd a közös vállalat működésében, a TNT Express légitársaságát pedig a vonatkozó előírásoknak megfelelően értékesíteni fogják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsot adott a károsultaknak a Buda-Cash felszámolója

A felszámoló azt javasolja a károsult ügyfeleknek, hogy követelésüket polgári jogi igényként is… Tovább olvasom