Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

A COOP elfogadja a válságadót

A COOP csoport tagjai tudomásul veszik és elfogadják a kormány döntését a kiskereskedelmet érintő úgynevezett válságadóval kapcsolatban.
 
A cégcsoport közleményében hozzáteszik: a jövő évi adócsomag többi elemét is figyelembe véve remény van arra, hogy a növekvő vásárlóerő megállítja a kiskereskedelmi forgalom évek óta tartó csökkenését.

A válságadóról szóló törvényjavaslat ismeretében elmondható, hogy a szóban forgó intézkedések - bár nem teljes körűen - érintik a COOP csoport vállalkozásait. A COOP csoport ugyanis franchise rendszerként működik, közel 700 kis-, közepes, illetve nagyvállalkozást tömörít. Ezek a vállalkozások eltérő forgalmi nagyságrendűek, ezért lesznek olyanok, amelyeket adófizetési kötelezettség terhel majd.

A közleményben hozzáteszik: természetesen senki sem örül egy új adónak, így az érintett vállalkozások sem, különös tekintettel arra a tényre, hogy ezek a vállalkozások vidéki településeken működnek viszonylag alacsony jövedelemtermelő képességgel.

A COOP csoport bízik abban, hogy a kormány komplex gazdaságpolitikai intézkedései eredményesek lesznek.

A csoport a kiskereskedelmet érintő válságadó hatásait nem kívánja áthárítani a fogyasztókra, ezt egyébként a kiélezett piaci verseny sem tenné lehetővé.

Így a csoport folytatja a korábban megkezdett középtávú fejlesztési programjait, továbbra is kiemelten kezeli informatikai fejlesztéseit és a bolthálózat teljes körű megújítását célzó programját is. Célja, hogy megőrizze, illetve növelje piaci részesedését, megtartsa a csoport több mint harmincezer munkavállalóját.

A COOP csoport a jövőben is támogatja a Magyar Olimpiai Mozgalmat és a különböző országos, valamint regionális szintű segélyezési programokat, mint például az árvízkárosultak, illetve a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítését - tartalmazza a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A múlt héten olcsóbb lett a kőolaj, javult a forint

A magyarországi üzemanyagárakat befolyásoló tényezők közül az északi-tengeri Brent könnyűolaj… Tovább olvasom