Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

5,5 milliárd forintból fejleszt a McDonald’s bábolnai beszállítója

Háromszorosára bővíti csirkehús feldolgozó üzemét Bábolnán az OSI Food Solutions Hungary Kft. öt és fél milliárd forintos beruházással.

Háromszorosára bővíti csirkehús feldolgozó üzemét Bábolnán az OSI Food Solutions Hungary Kft. öt és fél milliárd forintos beruházással, így a vállalat kapacitása 7.000 tonnáról 22.000 tonnára nő, melynek 90 százalékát a McDonaldís gyorsétterem hálózatnak értékesítik - tájékoztatta az ügyvezető igazgató a beruházás megkezdése alkalmából az MTI-t. A beruházás során a vállalat egy új üzemrészben nagy kapacitású gyártóvonalat állít fel, hűtőházat hoz létre a készáru tárolására, illetve szennyvíz-előkezelőt létesít. A 2012-ben elkészülő új létesítménnyel a jelenlegi 95 mellett további 30-60 embernek biztosítanak munkahelyet - tette hozzá Erdélyi György.

A társaság a kapacitásbővítéssel erősíti piaci pozícióit a közép-kelet európai régióban. Az új beruházással a korábban más európai OSI üzemek által szállított termékek is Bábolnán készülnek. Az OSI Food Solutions Hungary összesen 16 ország éttermeibe szállít itt gyártott csirkehúsos termékeket.

A vállalat közel 90 százalékban a McDonaldís részére mennyiségi értékesíti termékeit; az OSI Food Solutions anyacége 1955 óta beszállítója a McDonaldís-nak, a társaság jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát pedig 1988-ban kezdte meg a szállítást az étteremláncnak. A 18 éves OSI Food Solutions Kft. Magyarország egyik legnagyobb feldolgozott csirkehúsos termékeket gyártó üzeme. A bábolnai székhelyű cég 2010-ben elérte a 6,5 milliárd forintos árbevételt, közel 7000 tonna csirkehúsból készült terméket értékesítve. Az anyavállalat, az OSI Group LLC 18 országban működő 45 üzemével több mint 50 éve tölt be vezető szerepet a feldogozott hústermékek előállításában és értékesítésében.

A közleményben emlékeztetnek rá: a McDonaldís Magyarország számos magyar terméket használ éttermeiben, több külföldi McDonaldís-ba is a magyar beszállító kis- és középvállalatok szállítanak. A vállalat az elmúlt 15 évben 88 milliárd forint értékben 209 ezer tonna magyar árut vásárolt. 1988 óta összesen 15,1 milliárd forint adót, 10,6 milliárd forint áfát fizetett a magyar államnak, beruházásokra 33,1 milliárd forintot fordított.

Olvasóink írták

  • 1. ahhaosd2323 2011. június 10. 17:22
    „meki nem volt még vesztesége kerek e földön

    http://kerdesek.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hillary Clinton a Világbank elnöke szeretne lenni?

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter tárgyalásokat folytat a washingtoni Fehér Házzal arról,… Tovább olvasom