Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

50 ezer hektoliter olasz bort zároltak

Aborok zárolását a földművelésügyi miniszter rendelte el, mert a gyanú szerint azok cukrozottak és hamisítottak. Már le is kerültek az üzletek polcairól.
Olasz import borok zárolását rendelte el a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor az M1 aktuális csatornán szombaton bejelentette, hogy 50 ezer hektoliter olasz, a gyanú szerint cukrozott, hamisított bort zároltatott, amelyek le is kerültek az üzletek polcairól.

Az ügyet az olasz és a magyar hatóságok is vizsgálják. A további intézkedésig a három olasz exportőr bora nem kerülhet vissza a forgalomba - tette hozzá.

A miniszteri döntést megelőzően a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) július 10-én hívta fel tagjai figyelmét arra, hogy zárolják olasz eredetű készleteiket, egyes esetekben pedig a már kiszállított olasz borokat vonják vissza a polcokról, az Olaszországban felderített jövedéki visszaélés miatt. Az akkori tájékoztatás szerint az olasz Cantine Brusa borászat - az egyik legnagyobb olasz borászat, amely több hazai importőr beszállítója - készleteit, az olasz hatóságok zárolták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak a cég ellen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a telt ház a Balatonon

A nyári főszezon gerincét a július 15-től augusztus 15-ig tartó időszak jelenti, akár ezen a… Tovább olvasom