Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

300 ezer lakás távfűtési rendszerét korszerűsítették

Magyarországon eddig összesen mintegy 300 ezer lakásban végezték el a távfűtési rendszer korszerűsítését - közölte a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LAOSZ) és a fűtéskorszerűsítéssel foglalkozó Techem Kft. szerdán.
Közös közleményük szerint a korszerűsítésnek köszönhetően átlagosan 20 százalékos energia-, és ez által költségmegtakarítás érhető el.

A folyamatosan növekvő energiaárak miatt különösen fontos a korábban, iparosított technológiával épített, korszerűtlen távfűtéses rendszerrel ellátott épületek komplex energiahatékonysági felújítása.

A fűtéskorszerűsítéssel és költségosztással foglalkozó németországi központú, Techem Kft. tavaly Magyarországon 130.000 lakást modernizált, 600.000 költségosztót szerelt fel, és mintegy 400 épület korszerűsítésében vett részt, a beruházások összértéke pedig megközelíti a 2 milliárd forintot.

A közlemény szerint a fűtési rendszer modernizálása Magyarországon összesen megközelítőleg 790 ezer lakást érinthet, ebből 640 ezer a távfűtéses, 150 ezer pedig központi kazánnal ellátott. A vállalat 2011-ben az eddigi igények alapján előreláthatólag további 250 épület modernizálásában fog részt venni.

Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének (LOSZ) elnöke kiemelte: az épület teljes hőfogyasztásának mintegy 50 százalékát teszi ki a lépcsőházban, lakásokban tekergő vezetékrendszer. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége kidolgozott egy rendelettervezetet, mely többek között kötelezően szabályozni fogja a légköbméter arányos, illetve költségosztó alapú elszámolás arányát, és maximálja az elszámolás fogyasztásarányos hányadot is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágulnak a ruházati cikkek

A közeljövőben drágulni fognak a ruházati cikkek a C&A szerint. Tovább olvasom