Gazdaság

2018.08.15. 13:52

Rugalmas munkaidőt szeretne? - Szavazzon!

Nyugat-Európában bevált a rugalmas, a kötetlen és a részmunkaidő. Nálunk is elterjedhetne?

kisalfold.hu

Kíváncsiak vagyunk véleményükre! Kérjük, válaszoljanak három kérdésünkre!

Véleményüket megírhatják hozzászólásként is vagy elküldhetik a [email protected] e-mail címre.

*A rugalmas munkaidő azt jelenti, hogy a dolgozó a napi munkaideje egy részében – jellemzően 10 és 15 óra között – a munkahelyén tartózkodik, a nyolc órából hiányzó délelőtti és délutáni résszel pedig szabadon, illetve a közvetlen munkatársakkal egyeztetve gazdálkodik.


**A kötetlen munkaidő szerint a megadott feladatokat kell elvégezni határidőre, hogy azt mikor teszi meg a dolgozó, rá van bízva. Viszont szinte mindig elérhetőnek kell lennie, és nem kap azért plusz pénzt, ha este, hétvégén kell dolgoznia.


***A részmunkaidőben dolgozóknak nem napi nyolc órát kell dolgozniuk, hanem csak hatot, négyet vagy még kevesebbet. Az is lehet, hogy hetente csak három vagy két napon dolgoznak, de akkor akár napi tíz órát is, vagy hetente összesen csak tíz órát dolgoznak, vagy húszat, harmincat, esetleg csak hétvégenként járnak munkába... Azaz számos változata lehetséges.

Címkék#munkaügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!