Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

1 millió dolláros megállapodás született - fotók

A G20 Fiatal Vállalkozói Csúcstalálkozón, Mexikóvárosban született meg a fiatal vállalkozói szféra legfontosabb ajánláscsomagja, mely a G20 csúcs vezetőinek asztalára kerül Los Cablosban.
Francisco Ruiz-Kovács Patrik-Szervező
Francisco Ruiz-Kovács Patrik-Szervező
A csúcstalálkozón az Európai Uniót Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) alapító elnöke képviselte, aki a rendezvényen 1 millió dolláros együttműködési megállapodást írt alá a Mexikói fiatal vállalkozókkal.

FIVOSZ-Mexiko-G20 - YES-Szaúd-Arábia-EurópaiÚnió-Németország
FIVOSZ-Mexiko-G20 - YES-Szaúd-Arábia-EurópaiÚnió-Németország

Múlt héten több mint 400 fiatal vállalkozó részvételével tartotta meg a G20 Fiatal Vállalkozói Csúcsot (G20 YES) a G20-ak fiatal vállalkozói szövetsége (G20 YEA), a világ egyik legmeghatározóbb nemzetközi ifjúsági szervezete, mely a világ GDP-jének 80%-át adó országok fiatal vállalkozói szervezeteinek összefogása mellett, a fiatal vállalkozók tekintetében a legnagyobb tudástőkét is képviseli.

FIVOSZ-Mexiko-G20 YEA szervezet képviselői
FIVOSZ-Mexiko-G20 YEA szervezet képviselői

A világ az ifjúsági munkanélküliségi válságtól szenved, 75 millió fiatalnak nincs állása, így a fiatalok vállalkozóvá válásának és a munkahelyteremtésben játszott szerepének felértékelődésére hívja fel a figyelmet az az ajánláscsomag, mely a fiatal vállalkozókat a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés első számú szereplőivé teheti, s melyet Felipe Calderón, Mexikó elnöke és a 2012-es G20 Csúcs házgazdája vett át a szervezőktől.

A javaslat öt pontból áll, mely a gazdasági növekedést, szociális kohéziót és az innovációt hivatott elősegíteni:

1. Hagyományos és innovatív finanszírozási források létrehozása és összekapcsolása, amelyek a vállalkozás minden stádiumában elérhetőek.
2. Közérthető információk széles körben elérhetővé tétele és a fiatal vállalkozók támogatása tudásuk és kompetenciáik gyarapításával.
3. Az együttműködés népszerűsítése a magán és állami szektorok között.
4. Az induló és kezdeti stádiumban lévő vállalkozások anyagi terheinek csökkentése (adók és bürokratikus akadályok minimalizálása) a minél gyorsabb megerősödés érdekében.
5. Egy újfajta vállalkozói magatartás és kultúra kialakítása a fiatalok körében.

A dokumentum átadásakor Kovács Patrik kérdésére Felipe Calderón kiemelte, hogy egy gyenge gazdasági klímában kiemelt fontosságú a fiatalokba befektetni, a fiatal vállalkozókat oktatással, forrásokkal és lehetőségekkel segíteni – ezért is terjeszti a számára átadott dokumentumot a világ vezetői elé.

Magyarország fiatal vállalkozói számára konkrét eredménnyel zárult a konferencia, ugyanis Francisco Ruiz, a COPARMEX (a legnagyobb Mexikói vállalkozói szövetség ifjúsági tagozatának elnöke) és Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke a G20 Fiatal Vállalkozói Csúcstalálkozó keretében a mexikói és magyar fiatal vállalkozókat segítő, történelmi jelentőségű együttműködési megállapodást kötött.

A két ország fiataljai számára egyedülálló lehetőséget biztosító dokumentum értelmében, legalább 1 millió dollár összegű kereskedelmi tevékenységet kíván katalizálni tagjai között a két szervezet, a következő két évben, valamint hazánk és a világ egyik legmeghatározóbb G20-as gazdaságának fiatal vállalkozóit több területen segíteni és összekapcsolni kívánja ez az együttműködés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentette a benzin árát a MOL

Csökkentette bruttó 8 és 6 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát… Tovább olvasom