Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

15 százalékra csökken az szja

Két adó is csökken jövőre, ez a kormány terve. Az szja 16-ról 15 százalékra, az áfa pedig a sertéshús esetében 27-ről 5 százalékra mérséklődik.
A Fidesz azt szeretné, hogy a 2016-os büdzsé az adócsökkentés költségvetése legyen - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden Budapesten, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közös sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte: a kormány szerdán tárgyalja a 2016-os költségvetés tervezetét és a hozzá kapcsoló adójogszabályokat. Ezzel kapcsolatban Varga Mihály kedden tájékoztatást adott a Fidesz- és a KDNP-frakció összevont elnökségi ülésén, ahol a kormánypárti képviselőcsoportok megoszthatták szempontjaikat a tárcavezetővel - mondta Rogán Antal.

A frakcióvezető hangsúlyozta: az elmúlt öt év bebizonyította, hogy Magyarország 2010-ben kezdett reformjai működnek, hogy a polgári kabinet az adócsökkentés kormánya, és "szeretnénk, ha az maradna a jövőben is".

Két adó is csökken jövőre


Jövőre 16-ról 15 százalékra csökkenhet az szja-kulcs és 27 százalékról 5 százalékra mérséklődhet a tőkehús áfája - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter Budapesten sajtótájékoztatón azután, hogy tájékoztatta a Fidesz-KDNP frakció elnökségét a jövő évi költségvetés tervezéséről.

Varga Mihály kifejtette: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt javasolja a kormánynak, hogy a személyi jövedelemadó kulcsa 2016-ban 16-ról 15 százalékra csökkenjen, ezzel 120 milliárd forint plusz jövedelem maradhat az érintett 4 millió embernél.

A további adóváltozásokkal kapcsolatban kifejtette: a tőkehús áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése, a kétgyermekes családok adókedvezményének növelése is szerepel a kormány 2016-os költségvetési tervei között.

2,5 százalékos növekedés, 2 százalékos hiánycél


A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a jövő évi költségvetés tervezésekor 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, 1,8 és 2 százalék körüli inflációval, és körülbelül 2 százalékos államháztartási hiánnyal számol - jelentette be Varga Mihály miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy május 13-ig benyújtják a parlamentnek a költségvetési előterjesztést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen keresnek állást

Idén az első negyedévben 45 százalékkal több önéletrajzot töltöttek fel a Profession.hu… Tovább olvasom