Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

15 millióra bünettek két biztosítót

Nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének az Allianz Hungária Biztosító Zrt. és a Generali-Providencia Biztosító.

Nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének az Allianz Hungária Biztosító Zrt. és a Generali-Providencia Biztosító Zrt., ezért az előbbit 10 millió, az utóbbit 5 millió forintra bírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - tudatja a felügyelet honlapján közzétett két határozat.

A biztosító a felelősségbiztosítás megszűnésekor sem a vele szerződésben, azaz kapcsolatban álló független biztosításközvetítőt, sem a PSZÁF-ot nem tájékoztatta a felelősségbiztosítás megszüntetéséről, amivel veszélyeztette a biztosítási piacot.

Binder István, a PSZÁF szóvivője az MTI kérdésére elmondta: a biztosításközvetítőknek kötelező felelősségbiztosítást kötniük, és ennek hiánya hátrányos helyzetet teremthet a biztosítottak számára.

Olvasóink írták

 • 3. tornacipő 2010. január 20. 10:12
  „moderálva személyeskedő”
 • 2. kivagyokén 2010. január 20. 09:39
  „Megin egy "korrekt" hír!! Köszönjük Kisalföld, "ehez is értetek"!
  A cikk címe: "15 millióra bünettek két biztosítót"

  Pedig ha a cikket végigolvasod, az egyiket 10, a másikat 5 millióra vágták, tehát ÖSSZESEN 15 millióra, NEM FEJENKÉNT. Egyébként mindegy, mert szerintem hetente többszöröse jön be nekik, tehát csődtől nem kell félteni őket. Úgyis csak beszedni szeretik a pénzt, visszaadni nem igazán. Ha beteg leszel, kockázatos ügyfélként simán felbonják a szerződésedet. Mint a hírekből hallottuk, a fordulónapkor jogosan. Ha meg elpatkolsz, azt állítják eltikolt betegséged volt, ezért nem akarnak fizetni. A hozzátartozó, meg bizonyítsa Neked amikor kötötted, semmi olyanod nem volt.”
 • 1. maradando 2010. január 19. 15:46
  „Vajon miért nem lepődök meg a hír hallatán!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütik az APEH vagyonadó-kalkulátorát

Itt egy vagyonadó kalkulátor, amely nem kér személyes adatokat. Tovább olvasom