Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

1100 munkást küld el a Flextronics Zalaegerszegen

Hétfőtől három ütemben összesen 1100 dolgozót bocsát el a Flextronics International zalaegerszegi gyártóüzeméből.
Hétfőtől három ütemben összesen 1100 dolgozót bocsát el a Flextronics International zalaegerszegi gyártóüzeméből - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

Az igazgató közölte: az idén eddig két hullámban mintegy 500 dolgozótól vált már meg a szingapúri székhelyű elektronikai cég, amely a napokban jelezte az 1100 embert érintő újabb csoportos létszámleépítését. A 950 fizikai dolgozó és 150 szellemi alkalmazott hétfőtől kapja meg az elbocsátásáról szóló dokumentumokat, decemberben 800 ember, januárban és februárban pedig 150-150 ember távozik a két zalaegerszegi gyárból.

Az MTI úgy értesült, hogy az éveken át 3-4 ezer fős törzsállomány - amelyet hasonló létszámú kölcsönzött munkaerő egészített ki - Zalaegerszegen mintegy 2 ezerre csökken.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. machers 2012. december 02. 08:36
  „19.Túrabakancs 2012.11.30. 22:59
  "Remélem egy szoclib győzelem esetén kaptok a valagatokba egy izmos ingatlan és vagyonadót a Bajnai gyerektől!!"
  Vigyázz a záróizmaidra:
  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/ingatlanado_a_fidesztol_sopronban/2305540/
  http://www.sopron.hu/upload/content/21/_2158/EpitmenyadoFelhivas.pdf
  A Bajnai gyerek tervezete:
  http://hvg.hu/gazdasag/20090427_bajnai_ingatlanado
  Ellenzékből nem keveset üvöltöztetek:
  http://fn.hir24.hu/vallalkozas/2009/04/20/ingatlanado_panelekre_szuperbrutto_afa
  Tedd mellé kormányod lépéseit és hasonlítsd össze a kettőt!”
 • 22. pillow 2012. december 01. 07:04
  „19. Túrabakancs 2012.11.30. 22:59
  Ön szívesebben fogad el 39 fajta új adót az Orbán-Kusza Szem párostól, mint mondjuk Bajnaitól egy ingatlanadót? (Ami sohasem lesz mert az elitnek nem érdeke, bár lehet, hogy stadionadót kap majd a nyakába Felcsút 2014-ben.)
  Tényleg igaza van a törzsfőnökének, a magyarnak szíjat lehet hasítani a hátából, csak nemzeti szinű legyen, oszt jó napot.”
 • 21. elemér 2012. december 01. 01:55
  „"ti balosok az Orbánon kívül nem ismertek más szót." kisgömböc.”
 • 20. Tündenéne 2012. december 01. 00:08
  „15. Figyelő2012 2012.11.30. 19:09

  Úristen... :( na pont ott dolgozik a tesóm :(”
 • 19. Túrabakancs 2012. november 30. 22:59
  „kmmk! /12/
  Teljesen igazad van!!!
  Stewe69!
  Tényleg ennyire egyszerűen látod a világot ahogy leírtad? Mi köze Orbánnak a multi cégek veszteségeihez?
  A kormány főleg a bankokra szállt rá adók formájában, a nagy cégek nagyon is jól érzik magukat nálunk, az
  már egy másik tészta, hogy az általuk főleg külföldi területen árusított alapanyagok, áruk nem úgy kelnek el,
  ahogy a világválság előtt. Majdnem egész Európában áll a bál, tüntetések hegyén-hátán, de ti balosok az
  Orbánon kívül nem ismertek más szót. Annyira szánalmasok vagytok, hogy szó nincsen mi jellemezne titeket.
  Remélem egy szoclib győzelem esetén kaptok a valagatokba egy izmos ingatlan és vagyonadót a Bajnai gyerektől!!
  Csak az a baj, más is szívna, nem csak az /ti/ aki megérdemli.”
 • 18. pillow 2012. november 30. 22:16
  „Azzal nem lenne gond, hogy elküldenek ezer embert, mert egy normálisan működtetett országban ennyit pár hét alatt felszív a munkaerő piac, csak hát ez már nem normálisan működtetett ország.
  (Egy hete még 50 új munkahelynek tapsolt a törzsfőnök Esztergomban, ahol már nem járnak a helyi buszok, inkasszó van az önkormányzat számláján, csak hogy bemutassák az ott élőknek, hogy rosszul választottak. Ilyenkor esetleg nincs kedve ellátogatni Zegre? Vagy legalább odaküldhetné Kusza Szemet, feldobná a hangulatot, mint Hmvásárhelyen Lázárnál.)
  Csak hát ha egy gyár elköltözik, bezár, akkor nem jön helyette senki, jelen pillanatban a Mercedes sem jönne be, akik meg régóta itt vannak (Audi, Suzuki) fejlesztenek, mert olyan szinten nagy a munkahelyekre a kereslet, hogy pillanatok alatt talál még felülképzett munkaerőt is a biztosnak gondolt helyekre.

  A Kisalföld.hu is tudja pontosan mi zajlik, már nem adnak hírt, mint régebben a törzsfőnök pénteki rádiós hazugságfélórájáról. Fel kéne venni pár moderátort, olyan kommentek jönnének. Az a szerencsés, aki tényleg nem hallgat ilyeneket, nem is tud erről, elképesztő volt. Mindig azt hiszem, hogy nem mehet mélyebbre, de hihetetlen fúrópajzsa van az embernek.”
 • 17. kenderice 2012. november 30. 21:50
  „Csak a rémhírterjesztöknek mondom. Matelcsy nem azt mondta, hogy tíz év alatt lesz egymillió új munkahely, hanem azt, hogy egymillió év alatt lesz tíz új munkahely. És senki ne mondja hogy nem tartják be az igéretüket. Hajrá fityesz!”
 • 16. sx486 2012. november 30. 19:49
  „Kíváncsi leszek 1100 dolgozónak hogyan talál majd az illetékes hatóság helyet a megélhetéshez.
  ( Ez nem kevés ! )”
 • 15. Figyelő2012 2012. november 30. 19:09
  „Ezres nagyságrendű leépítés a Flextronicsnál, százas a Sága Foodsnál és a Trika Szövetkezetnél - tömeges elbocsátásokról szólnak a hírek Sárváron is. Csak a 15 ezer lakosú vasi városban közel 2000 ember talál majd felmondólevelet idén a karácsonyfa alatt. Ehhez képest apróság, hogy a felszámolás alatt álló kapuvári húsüzem "csak" mintegy 200 dolgozója elbocsátására készül...

  Egymillió új, adófizető munkahely helyett emelkedő árak, csökkenő fizetések, megfelezett táppénz, elharmadolt álláskeresési támogatás, éhbérrel honorált közmunka és drasztikus leépítések Kelettől Nyugatig. Ezért immár joggal mondja a tömeges elbocsátás fogalmával korábban csak a hírekben találkozó Nyugat-Magyarország is: elég volt az Orbán-Matolcsy-féle állásteremtésből és munkahelyvédelemből! A régiónak fejlődő infrastruktúrára, beruházásbarát üzleti környezetre van szüksége, nem pedig az Orbán-kormány bukott szabadságharcára!

  Az MSZP Nyugat-Magyarország Programjának legfontosabb elemei október óta ismertek. A közel két hónapja bemutatott stratégia helyi szakértők és civilek bevonásával készült. Ezért átfogó, reális és megvalósítható megoldást kínál a térségi kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok számára.

  Forrás: Népszava”
 • 14. elemér 2012. november 30. 17:52
  „Ami az unioban készül az adókedvezményessen kerül ott a piacra. Ezért szeretik a multi befektetök a periferális országokat. Aztán még olyan kedvezményeket is kapnak, amit nyugaton nem kapnának. Ne is beszéljünk a relativ olcsó munkaeröröl.”
 • 13. elemér 2012. november 30. 17:05
  „Mit lát a külföldi befektetö mikor olvassa a WSJ-t. Újab leértékelés kisgömböc politikája miatt. Ezután már csak menekülni akar. Németben ilyen nincs, mert aki náluk befektet, ha menni akar akkor fizet büntetést. Ezért nem csukott be náluk a ford. Kinában és indiában is mások a szerzödések. 51% tulajdoni jog az övüké. Kell hogy legyen helybeli partner, vagy nincs üzlet. Aztán 30 év után minden az övüké. Mo.-n odacsalogassák öket, adót nem fizetnek, söt még az állam fizet 9 milliot minden egyes munkateremtésért. Ezt kapta a mercedes. Miért nincs sms szervisz busz jegy és menetrendre ? Azért szerintem, mert ez nem jó a mobil cégeknek és lefizették a minisztériumot. Ök olyan hülyeséggel jöttek elö, hogy azt korlátozzák. A soförnek 1 órával a menetrend elött egy papirjegy kell ha sms-t használlnak. Ez sehol a világon igy nem müxik. A magyar embernek nincsenek jogai nyugati értelemben. Aki pedig azt állitja hogy azt védi az egyszerüen hazudik.”
 • 12. kmmk 2012. november 30. 15:55
  „Stewe69

  A hozzad hasonlo elvakult emberek, akik az ilyen baromsagokat terjesztik.
  Az atlag embernek egyszerubb azt mondani, hogy XY part tehet rola, mintha a dolog hatterebe nezni. Ugyse fogjak fel. Csak a politikai marhasagokat ertik meg az emberek. Olyan embereknek ugyse lehet semmit megmagyarazni, akik egy TV sorozatbeli szereplo szemmutetjere gyujtenek, mert amit latnak a TV-ben, azt hiszik igaz.
  A hozzad hasonlo emberek fejeben mar nem fordul meg, hogy esetleg azert van mert arra a termekre mar nincs igeny. A Nokia katasztrofalis helyzete ilyen eseteket szul. Hiszen a Flextronics ilyen kutyukhoz is gyart alkatreszeket/telefont. Ilyen szempontbol a Nokia es a Flextronics kozott szoros kapcsolat van. Persze, tudom, a Nokia helyzete is a kormany hiabja. Mondjak az ostoba emberek. Mivel fogalmuk sincs mi folyik a vilagban, igy mindig XY part lesz a hibas. A magyar emberek tobbsegenek fogalmuk sincs mi is az a kapitalizmus. Ja, hat a part tevebol nem is lehet megtudni.

  "különbem 47.000.-Ft/hó elég a megélhetésre"
  Nezz utana, hogy ez hol es milyen szovegkornyezetben merult fel. En elolvastam az egesz szoveget. Ajanlom neked is. Az, hogy a media hogyan talalja, az egy teljesen mas teszta. Persze, az ostoba ember, csak a mediaban elhangzottakat kopkodi, mintha az a valosag lenne. De gondolom ezt sem fogod megertni.”
 • 11. Mankapunka 2012. november 30. 15:52
  „mindigatutit

  Nekem is pont ez jutott minap az eszembe,hogy üldözték anno a gumigyárat,most meg puszipajtások lettek.”
 • 10. eceteshal 2012. november 30. 15:37
  „A lényeg napról napra halljuk mennyivel többen dolgoznak ! De csak újabb és újabb munkahelyek szünnek meg! Hogy is van ez ?”
 • 9. mindigatutit 2012. november 30. 15:22
  „2
  Nem ,a kormány úgy kormányozzon ,hogy befektető barát legyen és a külföldi tőkést ne ellenségnek tekintse.
  A Hankook -ot is fikázták ellenzékben most meg stratégiai partner:)”
 • 8. Stewe69 2012. november 30. 15:19
  „2.Vedd le légyszi a narancssárga szemüvegedet. A külföldi befektetők menekülnek az országból, kiszámíthatatlanok a gazdasági intézkedések, képtelenség tervezni ebben az országban! De sebaj, majd a közmunka programban építhetik a felcsúti stadiont, elvégre a vezírnek kell a szórakozás, nehogymá ne élhessen a hobbijának szegény!!! A foci csak fontosabb, és különbem 47.000.-Ft/hó elég a megélhetésre, megmondták, nem ?! 5. a közmunka program kb. egyenlő az indiai bérekkel, és engedtük???”
 • 7. ATXadmin 2012. november 30. 15:10
  „hurrá 1milla új munkahely :))) ez az ÍGY tovább jeeeeeeeeeeeeee”
 • 6. vera2012 2012. november 30. 15:08
  „2. Agent
  Pontosan így van.”
 • 5. kohnvektor 2012. november 30. 15:02
  „Indiába helyez át gyártókapacitást! Biztosak vagytok, hogy engedjünk neki és itt vezesse be az indiai béreket?”
 • 4. Oreg35 2012. november 30. 14:43
  „Ez a Viktor által beharangozott munkahely teremtés? Lassan összesen 1 millió munkahely se lesz!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az E.ON állami kézbe adta a földgáz érdekeltségeit - háttérrel

Orbán Viktor és Johannes Teyssen, az E.ON elnök-vezérigazgatója pénteken szándéknyilatkozatot írt… Tovább olvasom