Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2007.02.27. - 17 hozzászólás Német adóbevallás RSS Később elolvasom
#17. Szerző: gabor999 2014-01-21 - 13:46 ó.
Sokan nem tudják, de Németországban a levont adó jelentős része visszaigényelhető, ezzel jelentős összegű pénzt lehet megspórolni. A kedvezmények igénybevételéhez azonban mi magunknak kell részletes utánajárni. Akit érdekel még néhány fontos dolog a németországi adóbevallással kapcsolatba, olvassa el ezt a cikket: katt ide

#16. Szerző: Dujmov | Előzmény: (#15) edithke44
2013-02-20 - 14:16 ó.
Kedves Hesz Ibolya!

A németországi adózással kapcsolatban lenne kérdésem, tudna-e segíteni: ismerősömék néhány hónapja kint dolgoznak...a januári fizetésnél szembesültek azzal, hogy rengeteg adót levontak tőlük. Az indoklás az volt, hogy eddig nem volt adószámuk...(én azt gyanítom, hogy a legalacsonyabb adóelőleget vonták tőlük, majd az év végi elszámolás után átrakták őket a legmagasabb sávba, és a különbözetet vonták le a januári bérből). Most kapnak adószámot, és ígérték nekik, vissza fogják kapni a levont különbözetet...
Erről Ön mit gondol? ha lehetséges, legyen szíves írjon részletesebben az ott alkalmazott szabályokról a személyi jövedelemadót illetően.
Köszönettel: D. Anikó

#15. Szerző: edithke44 | Előzmény: (#14) iheszne
2013-01-31 - 18:02 ó.
iheszne:Nemetorszagban elö, magyarul is beszelö könyvelö, segitseget nyujt a magyar dolgozoknak, hogy eligazodjanak a könyveles vilagaban. Ezenkivül nemet dolgozoknak is felajanlja a segitseget. Irjon, megbeszeljük.
iheszne@gmail.com

irtam az e mail cimere kerem valaszoljon koszonom

#14. Szerző: iheszne 2012-09-24 - 13:49 ó.
Nemetorszagban elö, magyarul is beszelö könyvelö, segitseget nyujt a magyar dolgozoknak, hogy eligazodjanak a könyveles vilagaban. Ezenkivül nemet dolgozoknak is felajanlja a segitseget. Irjon, megbeszeljük.
iheszne@gmail.com

#13. Szerző: becsisz 2012-05-31 - 13:59 ó.
Német adóbevallás közreműködésében díjmentesen segítek, ill. németországi munkavállalással kapcsolatosan teljeskörű tanácsadást vállalok.

Keressen meg!
becsisz@gmail.com

#12. Szerző: iheszne | Előzmény: (#11) ren28
2012-05-27 - 14:15 ó.
ren28:Én nem értem ezt az adózást. Én kint dolgozom tavaly agusztus óta Münchenben és azt tanácsolták hogy az adózásnál a magyart otthon a németet itt Németországba kell bevallani. De most volta egy adótanácsadónál és azt mondta kell hozni egy igazolást M.o-ról hogy mennyi adó vontak le. Akkor otthon is be kellett volna vallanom. Valaki tud nekem segíteni?


Kedves ren28!
Regi a hirdetese, illetve a kerdese, de ha könyvelöre van szüksege itt Nemetorszagban, tudok Önnek ajanlani. Kerem, ha erdekli, irjon az alabbi cimemre:
iheszne@gmail.com
Üdv: Ibolya Hesz

#11. Szerző: ren28 2012-04-27 - 08:13 ó.
Én nem értem ezt az adózást. Én kint dolgozom tavaly agusztus óta Münchenben és azt tanácsolták hogy az adózásnál a magyart otthon a németet itt Németországba kell bevallani. De most volta egy adótanácsadónál és azt mondta kell hozni egy igazolást M.o-ról hogy mennyi adó vontak le. Akkor otthon is be kellett volna vallanom. Valaki tud nekem segíteni?

#10. Szerző: mse65 | Előzmény: (#5) Peace
2011-03-21 - 20:52 ó.
Peace:
szuzy:Peace!

Köszi a választ!Az egyik ismerősöm kért meg rá, hogy segítsek neki..tavaly dolgozott kinnt magyar cég által kiküldve Németországban...demár nem és csak nyomtatványért nem igazán menne ki a Finanzamt-ba....néztem a Finanzamt német oldalát elvileg onnan letölthető a nyomtatvány csak kérdés hogy elfogadják-e??!!gondolom igen.....állítólag márciusban kapja meg a kinnti adóbevallásához a papírokat, talán lesz hozzájuk egy kis segítség??!!Te adtál már be kinnt adóbevallást????

Üdv: Szuzy

Szia tudnátok nekem is segíteni, hogy milyen nyomtatványokat kell küldeni és milyen költségeket lehet figyelembe venni ?
mse650917@freemail.hu
Hallo Szuzy,
Igen, elfogadják a letöltött nyomtatványt, de nem is fontos letölteni, ki is lehet tölteni azonnal és Online beküldeni, az is szabályos. Ahogy tudom, segítség is van a kitöltéshez. Talán ez a könnyebb megoldás, ha most nem tartózkodik kinnt az adózó.
Igen, adtam már be sokszor, mert itt élek.
Üdv.: Peace


#9. Szerző: mikulino 2009-10-12 - 10:44 ó.
Sziasztok.
Nekem is lenne egy kérdésem a német adóüggyel kapcsolatban.Két évet melóztam németben vállalkozóként, oda voltam adóköteles.leadóztam rendesen, le is igazolták a német adóhivataltól mindkét évemet.De most kaptam egy papírt, miszerint harmadrangú adósként vagyok nyilvántartva, és rám akarják huzni a vizes lepedőt.Tudna nekem segíteni valaki, hogy miért van ez? Én már nem tudok rajta eligazodni..
a válaszokat előre is köszönöm...

Amugy a német bevallásokat május 31-ig kell benyujtani akkor, ha az illető egyénileg csinálja otthon magának.Ha hivatalos szakember csinálja (könyvelő, adószakértő)akkor december 31.Legalábbis nekem Frankfurtban ezt mondta az egyik könyvelőiroda vezetője.az enyémet kb 5 hónapig csinálták, elég nagy pénzért....

#8. Szerző: Peace | Előzmény: (#0) szuzy
2007-02-28 - 21:18 ó.
szuzy:Nagyon köszönöm a segítségeteket.....ha megkapjuk a papírokat kinntről, még jelentkezem!!!!!!


Köszönettel: Szuzy


Szia Szuzy,
közben felhívtam a sógoromat, aki egy magyar cég jóvoltából (közvetítése folytán) dolgozik itt. Azt mondta, hogy a magyar cég aki kiközvetítette, adózik utána. Ö visszakapja mostanában, (az úgynevezett Lohnsteuekartet) amin rajta áll, hogy mennyit adóztak utána és ö ennek alapján beadja, hogy mennyi adót tud abból visszahozni! Azt mondta, hogy ezzel magyar könyvelési irodák is foglalkoznak. Hogy azok hol vannak, azt ne kérdezd. Talán találtok valamit az Internetben. Elöre láthatólag vissza fog belöle kapni mert mindent figyelembe vesznek (különélés, gyerekek stb.) Kérdés az is, hogy az egész évet átdolgozta-e itt, vagy csak pl. pár hónapot.

Szia Pierce

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...