Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2013. 06. 20. csütörtök - Rafael

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2004.09.27. - 7607 hozzászólás Gratulálunk Gyurcsánynak! RSS Később elolvasom

#7467. Szerző: soder | Előzmény: (#7465) öcsi561
2012-02-02 - 22:41 ó.
öcsi561:Míg itt írogattam, aközben elkészült a fánkom...

Akkor neked gratulálok, nem a Gyurcsánynak.

#7466. Szerző: soder | Előzmény: (#7464) ostor
2012-02-02 - 22:28 ó.
ostor:soder !
Mar nem eleg a magyar nyelv torzitasa "ertekezni", szandekosan vagy nem, elegtelen angollal is probalkozni kell. Esetleg egy kicsit puhatolozni is lehet ?
Korrectly "to explain". " Which later you had to read".
Others should not interfere with the law of freedom of expression...a helyes kifejezes.
--- Baratsagos hangnemet tiszta kifejezesekkel is lehet hangoztatni. Kulonosen ha mar csak az hordozza az ertekezes jelentoseget .

Alakul ez.. szerintem mindenki jobban jár, ha a továbbiakban angolul írsz, így nem lehet tévedés.
Jószándékomat bizonyíttandó, az angolul írt mondatod magyarul így szól helyesen: Mások ne akadályozzák a véleménynyilvánításhoz való jogot, az ahhoz való szabadságot.
Bonyolult, bonyolult, de nem lehetetlen újólagosan megismerni. Hidd el, itt évek óta segítőszándékkal próbáltak téged rávezetni a helyes nyelvhasználatra, te ezen megsértődtél, és azóta mindenki az "ellenséged" akinek gondjai vannak értelmezni egy-egy hozzászólásodat.
Javaslom a rendelkezésedre álló magyar könyvek újraolvasását. Alig néhány hét alatt is vissza lehet zökkenni az egyszer már beszélt, írt, olvasott nyelv helyes használatába. Természetesen vannak azóta olyan kifejezések, amiket akkoriban te nem használtál, vagy új, jövevényszavak, ezeket nem ismerheted, viszont a magyar nyelv annyira gazdag, hogy csodálatosan körbe lehet írni azokat a kifejezéseket, amiket nem ismersz.
Üdv.

#7465. Szerző: öcsi561 2012-02-02 - 20:02 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Míg itt írogattam, aközben elkészült a fánkom...

#7464. Szerző: ostor 2012-02-02 - 19:17 ó.
soder !
Mar nem eleg a magyar nyelv torzitasa "ertekezni", szandekosan vagy nem, elegtelen angollal is probalkozni kell. Esetleg egy kicsit puhatolozni is lehet ?
Korrectly "to explain". " Which later you had to read".
Others should not interfere with the law of freedom of expression...a helyes kifejezes.
--- Baratsagos hangnemet tiszta kifejezesekkel is lehet hangoztatni. Kulonosen ha mar csak az hordozza az ertekezes jelentoseget .

#7463. Szerző: soder | Előzmény: (#7455) ostor
2012-02-02 - 17:48 ó.
ostor:soder !
Ne avatkozz masok velemennyilvanito jogaba. Engem felhasznalva magyarazod irastorzitasodat, mert nem voltal sikeres olyan feltunesekkel, melyeket kesobb atkellettel " ertelmezni " .
Tanacsos velemenyjogod gyakorlasaval masoket is elismerni.

Idesjótesvér!!
esztetet nemtuttam lefordittani, há beütöttem a gugliba..
Eszt atta ki:

Others not to interfere velemennyilvanito law. I am using irastorzitasodat explain, because I was not so successful feltunesekkel, which were later atkellettel "read".
Councillor velemenyjogod others to recognize the exercise.

Há', mosse lettem okosabb...
További tisztülőd..

#7462. Szerző: soder | Előzmény: (#7456) öcsi100
2012-02-02 - 17:24 ó.
öcsi100:"Felétek mekkora a hó? "

...na ennél a kérdésnél "dobtam el az agyam"!.

Ne mérgelődj!
Hízlal!
Ps. Nőtlen vagyok, hát ne kérdezz.

#7461. Szerző: soder | Előzmény: (#7454) öcsi561
2012-02-02 - 17:15 ó.
öcsi561:
Felétek mekkora a hó?

Hali.
Itt csak nagyon ritkán van hó. Vancouver Islandon élek, annak is a legdélebbi csücskében, Victoriában. Január elején volt egy kétnapos hidegfront, kb öt centi hó, de két nap alatt el is olvadt. Most kilenc fok meleg van. Itt ez a tél.
Ontarió, Quebec, meg a Préri-államok jobban el vannak látva hóneműekkel..
(Ps. Tele a város programokkal, szinház, koncert, hoki, foci, ilyenek. Szal nem kell unatkozni. Internetet többnyire esténként, meg reggelente szoktam megnézni.
Ps2. Öreg kecske is megnyalja...)

#7460. Szerző: öcsi561 | Előzmény: (#7456) öcsi100
2012-02-02 - 15:38 ó.
öcsi100:"Felétek mekkora a hó? "

...na ennél a kérdésnél "dobtam el az agyam"!
Talán válaszolnia kellene sodernek,majd megkérdezni ostortól,hogy Angliában mekkora a köd,és miután tájékozódtunk az aktuális időjárási viszonyokról,rátérhetnénk a "hogy van kedves feleséged?" témakörre.
Mind ezt természetesen a "Gratulálunk Gyurcsánynak" topikban,ami ugyan teljesen idejét múlt,
és nem is értem,miért nincs "Gratulálunk Orbánnak" topik.
Érvek és ellen érvek egymásnak feszülése,nem egymás marása.Gondolom ezt soder sem így értelmezte.
Marás a másik véleményének folytonos félremagyarázása,e ferdítések tematikus ismétlése és "bélyegként"emlegetése,a másik identitásának,hátterének folytonos firtatása és sorolhatnám a végtelenségig. Á-á-á-val a legegyszerűbb egy vitát lezárni, csakhogy ez a nyújtott "á" többnyire azt sugallja,hogy elfogytak az érveim,meggyőztek,elfogytam.
Szóval ennyit a kanadai hójelentésről,amit fényképpel illusztrálva szívesen megnézek a "Hétköznapi apró csodák..." topikban,de itt nem vagyok rá kíváncsi,azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül.

Nem értelek! Mitől kell eldobni az agyadat? Attól a kérdéstől, hogy mekkora a hó Kanadában? Mert ha minden igaz "soder" Kanadából írogat, és ugyebár ilyentájt télen arra fele nagy havazások szoktak kialakulni! Legalább is kanadai nagybátyánk információi alapján mindent betakar a hó. Na már most ha mindent betakar a hó akkor fórumtársunk elvileg otthonához van láncolva! És ha az otthonához van láncolva, akkor csak kevés a szórakozási lehetősége! Mi maradhat Neki? Az elmondottak, ill. leírtak alapján két lehetőség! Az egyik, hogy elmegy a kocsmába és az ivó cimborákkal megtárgyalják a világ összes problémáját, kibeszélik Imre bátyám sajátos fogalmazását.A másik mint tudjuk, leül a számítógépe elé, és bepötyögi egyéni stílusában a fejében kavargó gondolatait. Ez a két szorakozási lehetőség bontakozott ki előttem a leírtak alapján! Volna még más lehetőség is, de gondolom magas kora miatt azt nem kell számításba vennünk!?
No, számomra ez volt ami idáig lejött!
Semmilyen vitát nem zártam le, de van úgy, hogy nem látom értelmét koptatni a billentyűzetet, a drága időmet értelmetlen dolgokra pazarolni, inkább fogom magam és más szórakozás után nézek.
A hóhelyzetre való rákérdezésem végső soron egy provokatív kérdés volt...

#7459. Szerző: ostor 2012-02-02 - 14:40 ó.
Eva !
Siettel a felvaltassal ! Hol voltak a most felindultak Gyurcsany kormanybol tagok altal tavolitasaval ? Sikerekert ? Vagy mar nem is emlekeznek arra ?
Ma az orokolt kolcsonterhelesert is Orban ennen tiltakoznak meztelen haritassal. Minden rendelkezeseert !
A harmasugro ujpart alapitoja kesz barkivel egyezkedni , sajat valtozatos vezersegi erdekeben. Nem a szilardsag mintakepe. Dehat hivei ahhoz nem ragaszkodnak.

#7458. Szerző: Eva- | Előzmény: (#7457) ostor
2012-02-02 - 12:34 ó.
ostor:" ocsi 100" !
Hosszu idon at federik ! Nehany sikkesebb soderi kitetelre nem hivatkoztal. Dehat azok tarsadtol eredtek, nem "irastudatlan " celtabla ostortol.
Ocsinek nem volt oka a kodot kerdezni. Hotajitol erdeklodott, mert azt vitatta !Ertelmesebb mint az allasfoglalo kerdeseid.
Miert Gyurcsany, miert nem Orban ? Orban rendszeresen trombitalt ( kurtolt ) az igazhivok altal a harmasugroert. Dehat az nem tiltakozhato.., meg a fejlec alatt sem.

ha jól fülelsz megtudod, hogy miért alkalmazott "vendégszöveget " a fidesz az őszödi beszéddel kapcsolatosan:

www.demokratikuskoalicio.hu/?videoid=ZHA69QSJjoQ#youtubegallery

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...