Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2009.05.26. - 179 hozzászólás Előtakarékos lakások RSS Később elolvasom
#1. Szerző: Cujka21 2009-05-26 - 15:19 ó.
Üdv Mindenki!

Új témám a győri önkormányzati előtakarékos lakásokról szól.
Mi a férjemmel a 2.pályázaton vagyunk túl,de még 9en vannak előttünk a kategóriánkban (2fős). Szükségünk lenne már a lakásra, mert így szeretnénk elkezdeni a családalapítást......(És még mielőtt valaki megkövezne ezért, hogy családot szeretnénk, csak azért mert a kormány elba**ta az országot, nem fogunk nélkülözni ilyen témában semmit sem. Tehát attól még, mert rossz a helyzet az országban és senki nem mer gyermeket vállalni, mi attól még szeretnénk elindulni az úton és boldogan családot alapítani. Mert ahogy a mondás is tartja "Az életet élni kell és nem végig szenvedni")
Érdekelne ki mennyi idő alatt, és milyen lakást kapott...
Sok mindent hallottunk ismerősöktől ebben a témában. Csak pár példa. A lakások állapotáról is szélsőséges véleményeket hallottunk; pl.:volt ami csodaszép volt, viszont volt ahol a konyha egy üres helység volt, konyhaszekrény és tűzhely nélkül...
Vagy másfajta példák:
1-2ismerősöm soron kívül megkapta a lakást, protekció címszóval, viszont volt aki 3fővel tehát gyerekkel együtt 9x pályázott mire kapott.....Tehát a különbségek nem kicsik pályázó és pályázó közt.... Érdekelne, hogy ennek miért nincs visszhangja, hogy egyesek csak úgy soron kívül kapják meg, míg mások évekig kínlódnak érte...?????
Szóval nosza elő a történetekkel akár saját, akár hallomásból szerzett dolgokkal....

#2. Szerző: Wajzer 2009-05-27 - 14:25 ó.
Mint a Lakásügyi Csoport vezetője én is érdeklődve várom a hozzászólásokat. Különösen a protekció címszóval érkezőket, mert én is szeretném tudni, hogy a sorszám ellenére ki kapott soron kívül előtakarékos lakást. De komolyan! Sajnos adatvédelmi okok miatt itt nem áll módomban minden felvetésre válaszolni, de a Polgármesteri Hivatalban elérhető vagyok. Bejelentkezni az 500-552-es telefonon lehet.

Üdvözlettel:
Wajzer Gábor

#3. Szerző: BabyGirl 2009-05-28 - 08:51 ó.
Kedves Cujka21!!

#4. Szerző: BabyGirl 2009-05-28 - 08:54 ó.
Nem lehet, hogy elnézted a sorszámotokat?
A minap jött a levél, hogy 10-es a számunk, a pályázók közt....
(Szné K.Móni)

#5. Szerző: Cujka21 2009-05-28 - 09:55 ó.
Nem néztem el, csak nem akartam a saját számommal fórumozni, nehogy aztán hátrányos helyzetbe kerüljek csak mert kinyitottam a számat!
Nem tudtam hogy majd a sorszám gazdája is látni fogja ezt!
Bocsánatot kérek tőled, de akkoris ki kellett mondanom ezt!

#6. Szerző: xyz01 2009-05-28 - 10:34 ó.
Cujka 21!

Nem kellett volna falnak rohannod!
Egyébként is miből gondolod ,hogy aki esetleg (De nem!!!)így kapott lakást
az majd itt fogja neked elárulni a titkait!?Az ismerőseid meg felejtsd el!
Wajzer úr leírta neked a tutit!

#7. Szerző: Wajzer 2009-05-28 - 16:21 ó.
Először is. Senkit sem ér hátrányos megkülönböztetés azért, mert fórumot indít lakástémában. Örülök neki, ha a pályázók kibeszélik a tapasztalataikat és esetleg felhívják a figyelmet olyan csapdákra (főleg a megtakarítások módjával kapcsolatban) ami megnehezíti a pénzhez jutást.
Viszont nem szeretem az olyan hozzászólásokat amik "az egyik ismerősöm munkatársának a gyerekével történt" típusúak. Sajnálattal hallottam én is olyan történeteket, amelyeknek semmi közük sem volt a valósághoz. Csak épp úgy elmesélni izgalmasabb, menőbb.
A sorszámos rendszert épp azért vezettük be pár éve, hogy azok, akik többször próbálkoztak előnyt élvezzenek. Amíg csak egy konkrét lakásra lehetett pályázni, sajnos előfordulhatott az, hogy valaki ötször, hatszor vagy akár kilencszer futott neki, mert érkezett 50-60 esetleg még több pályázat. Bizony ilyen esetben volt 1 boldog és 49-59 vagy még több csalódott és felháborodott pályázó.
A sorszámnál nincs így, ha az emberre kerül a sor nem lehet megelőzni. Ennek persze az az ára, hogy nincs válogatás. Ha a Mészáros Lőrinc utcában üresedik, akkor ott van lehetőség, ha földszinten, akkor ott. Azt szoktam mondani, hogy ha süllyed a hajó, az ember ne válogasson a mentőcsónakok közt.
Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy általában egy éven belül mindenki lakáshoz jutott a jelentkezők közül. Félek, hogy a megnehezedett banki ügyletek miatt, ez most lassulni fog. Egyrészt nem tudni, hogy a most lejáró szerződésű bérlők tudnak-e lakást vásárolni és vissza tudják-e adni időben a bérlakásukat. Másrészt érezhetően megnőtt a pályázók száma is. Azok, akik eddig inkább rögtön kölcsönt vettek fel és a banknak fizették azt az összeget, amit nálunk félrerakhattak volna, most az előtakarékosságot választják. Viszont a több jelentkező miatt sajnos többet is kell várni.
Várom a kérdéseket és észrevételeket akár itt, akár a hivatali e-mail-en (wajzer@gyor-ph.hu)

#8. Szerző: sheilaa 2009-06-01 - 20:45 ó.
Tisztelt Wajzer Úr!
Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy egy-egy pályázat alkalmával általában milyen sorszámig jutnak el a lakáskiosztásnál?
Egy adott sorszám a 3 megpályázható kategóriára összességére érvényes, vagy külön-külön?
Üdvözlettel!

#9. Szerző: Rebus 2009-06-02 - 15:21 ó.
Sziasztok!
Mi is előtakarékos lakásba lakunk már másfél éve!De nagyon nem éri meg.Kicsesznek az emberrel!Fizetjük az amortizációs díjat de feleslegessen,mert ha elromlok valami nem csinálják meg!Nekünk kell saját pénzből,de akkor minek fizetem az amortizációs díjat?Mert ezt a berendezési tárgyakra kell fizetni,és ha mégis elromlok akkor sem csinálnak semmit!Hihetetlen!

#10. Szerző: Wajzer | Előzmény: (#8) sheilaa
2009-06-03 - 13:05 ó.
Konkrét számot nem szeretnék mondani, mert sokmindentől függ. Volt példa arra, hogy az összes három fős pályázót lakáshoz tudtuk juttatni és a két fős kategóriába is a 30-as szám közelébe kerültünk. Mint alább fejtegettem, a jelenlegi gazdasági környezet lelassíthatja a lakáshoz jutást. Az aktuális sorszámok itt megtekinthetőek: http://www.gyor.hu/index.php?hlid=9267

sheilaa:Tisztelt Wajzer Úr!
Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy egy-egy pályázat alkalmával általában milyen sorszámig jutnak el a lakáskiosztásnál?
Egy adott sorszám a 3 megpályázható kategóriára összességére érvényes, vagy külön-külön?
Üdvözlettel!


#11. Szerző: Wajzer | Előzmény: (#9) Rebus
2009-06-03 - 13:09 ó.
Az amortizációs díjjal - ami egyébként a bérbeadó Inszol Zrt-nek fizetendő - nekünk is vannak problémáink, dolgozunk a változtatásán. Jelentősége akkor van, ha egy berendezési tárgyat - például vízmelegítő a Szent Imre úti épületünkbe - cserére szorul. Ekkor a csere - ami adott példánál nem két fillér - nem a bérlőre hárul. De valóban sokszor felmerülnek elszámolási viták a lakás leadásakor.
Rebus:Sziasztok!
Mi is előtakarékos lakásba lakunk már másfél éve!De nagyon nem éri meg.Kicsesznek az emberrel!Fizetjük az amortizációs díjat de feleslegessen,mert ha elromlok valami nem csinálják meg!Nekünk kell saját pénzből,de akkor minek fizetem az amortizációs díjat?Mert ezt a berendezési tárgyakra kell fizetni,és ha mégis elromlok akkor sem csinálnak semmit!Hihetetlen!


#12. Szerző: zamirah 2010-03-09 - 10:18 ó.
A pályázati kiírásban amortizációs díj nem szerepelt. Mennyi a havi díja?

#13. Szerző: ursula82 2010-05-31 - 12:06 ó.


Érdekelne,ha nem áll rendelekésünkre 300.000 ft,akkor ne is pályázzunk előtakarékossági lakásra.?Köszönöm

#14. Szerző: nemesneanita | Előzmény: (#2) Wajzer
2010-08-28 - 19:03 ó.
Üdvözlöm!
Engem az érdekelne, hogy 3 kis gyerekkel milyen lehetőségem lenne önkormányzati lakáshoz jutni? Mivel eladtuk a házunkat, és az ebből befolyt összeg a hiteltartozás kiegyenlítésére volt elegendő. Így másik ingatlant nem tudok venni. Albérlet támogatás, szociális lakás? Kérem amennyiben van rá mód válaszoljon. Előre is köszönöm.

#15. Szerző: nagyi59 | Előzmény: (#1) Cujka21
2010-10-17 - 22:58 ó.
Nekem is lenne egy hozzászólásom a "protekciós" témához.

Én ismerek valakit, aki EGYEDÜL lakik egy 55 m2-es lakásban, amit hárman nyertek el (szülők+gyerek). Az anya a gyermekkel "elszökött" az élettársától. Nem tud a lakásból kijelentkezni, és a bérleti jogviszonyát nem tudja megszüntetni. A volt élettárstól "csak" egy aláírás kellene, és persze anyagi elszámolás. A lakásban maradt fél a rezsit nem fizeti. Él, mint Marci hevesen. Senki nem csinál semmit. Sem az üzemeltető INSZOL, sem a Lakásügyi Csoport. És én kb. 10 családot tudnék mutatni a környezetemben gyerekkel, akik lakásra várnak... És senki nem ellenőriz semmit. Ez a nagy szociális érzékenység hazánkban. Nem baj, ha az anya a gyermekével 16 m2-en lakik, és nem igényelhet szociális lakást, mert az előtakarékosban még bérlő. És a másik fél egyedül bitorol 55 m2-t, és kiröhögi az egész ügyintézést. Még annak sem néznek utána, hogy egyáltalán ő lakik-e a lakásban, vagy kiadta bérbe (bár ez nehezen ellenőrizhető). De az sem érdekel senkit, hogy a közüzemi tartozás hónapról-hónapra csak nől.

#16. Szerző: nagyi59 | Előzmény: (#15) nagyi59
2010-10-17 - 23:13 ó.
nagyi59:Nekem is lenne egy hozzászólásom a "protekciós" témához.

Én ismerek valakit, aki EGYEDÜL lakik egy 55 m2-es lakásban, amit hárman nyertek el (szülők+gyerek). Az anya a gyermekkel "elszökött" az élettársától. Nem tud a lakásból kijelentkezni, és a bérleti jogviszonyát nem tudja megszüntetni. A volt élettárstól "csak" egy aláírás kellene, és persze anyagi elszámolás. A lakásban maradt fél a rezsit nem fizeti. Él, mint Marci hevesen. Senki nem csinál semmit. Sem az üzemeltető INSZOL, sem a Lakásügyi Csoport. És én kb. 10 családot tudnék mutatni a környezetemben gyerekkel, akik lakásra várnak... És senki nem ellenőriz semmit. Ez a nagy szociális érzékenység hazánkban. Nem baj, ha az anya a gyermekével 16 m2-en lakik, és nem igényelhet szociális lakást, mert az előtakarékosban még bérlő. És a másik fél egyedül bitorol 55 m2-t, és kiröhögi az egész ügyintézést. Még annak sem néznek utána, hogy egyáltalán ő lakik-e a lakásban, vagy kiadta bérbe (bár ez nehezen ellenőrizhető). De az sem érdekel senkit, hogy a közüzemi tartozás hónapról-hónapra csak nől.


#17. Szerző: nagyi59 | Előzmény: (#16) nagyi59
2010-10-17 - 23:15 ó.
nagyi59:
nagyi59:Nekem is lenne egy hozzászólásom a "protekciós" témához.

Én ismerek valakit, aki EGYEDÜL lakik egy 55 m2-es lakásban, amit hárman nyertek el (szülők+gyerek). Az anya a gyermekkel "elszökött" az élettársától. Nem tud a lakásból kijelentkezni, és a bérleti jogviszonyát nem tudja megszüntetni. A volt élettárstól "csak" egy aláírás kellene, és persze anyagi elszámolás. A lakásban maradt fél a rezsit nem fizeti. Él, mint Marci hevesen. Senki nem csinál semmit. Sem az üzemeltető INSZOL, sem a Lakásügyi Csoport. És én kb. 10 családot tudnék mutatni a környezetemben gyerekkel, akik lakásra várnak... És senki nem ellenőriz semmit. Ez a nagy szociális érzékenység hazánkban. Nem baj, ha az anya a gyermekével 16 m2-en lakik, és nem igényelhet szociális lakást, mert az előtakarékosban még bérlő. És a másik fél egyedül bitorol 55 m2-t, és kiröhögi az egész ügyintézést. Még annak sem néznek utána, hogy egyáltalán ő lakik-e a lakásban, vagy kiadta bérbe (bár ez nehezen ellenőrizhető). De az sem érdekel senkit, hogy a közüzemi tartozás hónapról-hónapra csak nől.#18. Szerző: Dexter 2010-12-15 - 12:02 ó.
Tegnap kaptam meg a sorszámomat. Jobbra számítottam . Mik a tapasztalatok?

#19. Szerző: nagyi59 2010-12-22 - 07:40 ó.
ÉRDEKESSÉG: 1. rész

2008. novemberében pályázat útján 5 évre elnyertük egy győri, előtakarékos önkormányzati bérlakás bérleti jogát. Az ingatlan a Győr, Mészáros L. u. 10. 1/5. szám alatt található.

Én ezt a lakást személyes okok miatt az akkor 21 hónapos kislányommal 2009. szeptember 20-án a visszaköltözés szándéka nélkül elhagytam. Értesítettem az Önkormányzatot és az Inszolt, és szerettem volna, ha a bérlői kötelemből kikerülök, hiszen nem laktam ott. A Lakásügyi Csoport Csoportvezetőjétől, Wajzer Gábortól teljeskörű tájékoztatást kaptam arra vonatkozóan, hogy ez milyen módon lehetséges:

A lakás-bérleti jogomról önként lemondok, új igényt 5 évig nem nyújthatok be. A lakásban maradt félnek nyilatkoznia kell, hogy egyedül is vállalja az előtakarékossági összeg fizetését, és az addig közösen befizetett összeg felét egy, a nevemre szóló számlán elkülöníti.
A lakás-bérleti jogom megszüntetését a Bíróságtól kérem, így új igényt 10 évig nem nyújthatok be. Anyagi elszámolás szintén szükséges.
A lakást közösen visszaadjuk, anyagi elszámolás készül, a visszaadás semmilyen szakciót nem von magával, új igénylés beadható.

folyt.

#20. Szerző: nagyi59 | Előzmény: (#19) nagyi59
2010-12-22 - 07:42 ó.
ÉRDEKESSÉG: 2. rész

Hogyan lehetséges az, hogy XY (védjük a személyiségi jogait...) Győrzámolyon elnyerheti a Szent István u. 4. szám alatti önkormányzati lakás bérleti jogát úgy, hogy Győrben – tudomásom szerint – érvényes bérleti szerződéssel rendelkezik? Tudomásom szerint az igénylésnél nyilatkozatot kell tenni, hogy az igénylő rendelkezik-e ingatlan tulajdonrésszel, volt-e már saját tulajdonú ingatlana, volt-e érvényes bérleti szerződése, ha volt, akkor az mikor és miért szűnt meg, stb. Azt hiszem, ha utána gondolunk a dolognak, akkor látszik, hogy valahol valami nagyon sántít. Mivel a győri lakásban még mindig bérlő vagyok én is, szeretném megtudni, hogy ennek a lakásnak mi lett a sorsa, illetve arra is szeretnék választ kapni, hogy hogyan lehet valakinek két önkormányzatnál érvényes bérleti szerződése.

Szerintem nagyon érdekes ez a dolog, és nagyon érdekelne, hogy erre a döntéshozók milyen magyarázatot tudnak adni, mert azt nem hiszem, hogy egy ilyen lehetőség jogilag szabályszerű és pontosan alátámasztott. ... én az ide vonatkozó törvényeket, jogszabályokat és önkormányzati rendeleteket nem ismerem, csak a józan eszemmel gondolkozva azt hiszem, hogy ez így nem jogszerű.
VÉGE

#21. Szerző: Ács 2010-12-25 - 10:35 ó.
Üdv Mindenkinek.

A párommal a 3.pályázatunkra kaptunk most egy biztató sorszámot.(benne vagyunk az első 5ben,2 fős).Mikor megkaptuk a sorszámunkat,nekiláttunk böngészni az internetet,hogy ugyan mikor várhatunk levelet a lakás miatt,mert jelenlegi lakhatásunk eléggé problémás.Sajnos azonban ezzel kapcsolatban választ nem találunk.ugyanis gondolom én hogy aki lakásra pályázik nem a kétszintes panorámás szabadhegyi házából szeretne elköltöznifontos lenne hogy meddig fizet albérletet.Mondjuk.Szerintem vagy az Inszolnak,vagy a lakásügynek kellene tudnia mikor ürülnek ki a lakások,és mikor mehetnek az új bérlők.Ha esetleg valaki tudna segíteni Abban hogy ő mikor jutott lakáshoz,és milyen számmal,azt megköszönöm.

#22. Szerző: pepe84 2011-01-06 - 20:02 ó.
Üdv Mindenkinek!

Én az egyfős lakásokról szeretnék érdekelődni, tud valaki esetleg ezekről valamit?
Hogy melyik utcában adják ki ezeket, vagy ez lehet bárhol a megjelölt utcák közül?
Alapterületüket tekintve hány négyzetméteresek, illetve milyen elosztásúak?
Lehet azért "normális" méretű lakáshoz jutni egyfős pályzázat esetén is?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.

#23. Szerző: Alina01 | Előzmény: (#21) Ács
2011-01-28 - 12:20 ó.
Válasz: Ács-nak

Ezek szerint azóta már megkaptátok a lakást, mert mi is most kaptunk és hátrébb voltunk mint Ti. Hol kaptatok?#24. Szerző: maglod 2011-02-07 - 11:50 ó.
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Mi a legalább 3 fős kategóriában pályáztunk tavaly. Most januárba elkezdtem nézegetni a sorszámok alakulását és mondhatom teljesen elkeseredtem - a mienk január eleje óra ugyanott áll, még mindig a 2. Az Önkormányzattol azt a felvilágosítást kaptam, hogy várhatóan március elején írják ki az új pályázatot akkor próbálkozzunk újra. Arra a kérdésemre, hogy lehet e egyáltalán tudni, hogy mikor ürülnek ezek a lakások azt a választ kaptam, hogy a lakók személyiségi jogaira tekintettel ilyen adatot nem adhatnak ki.

#25. Szerző: feco711 2011-02-10 - 21:02 ó.
Laknak önkormányzati lakásokban egyedül ketten és nem jogosan!A győrszol meghirdette az oldalon hogy átfogó vizsgálatot végeznek a bekötésekkel kapcsolatban!Aki több százezer forintal tartozik,azzal nem nagyon foglalkoznak "ha nagy a pofája és van egy csomó rokona!Nekem meg 48e.ft tartozás miatt leszerelték a gázórát!Abszolut nem emberien viselkedett (a gázszolgáltató embere!)remélem egyszer ő is megtudja,milyenjó havi 100.eft-ból éllni 4-en.Ezúton is köszönöm,hogy meg sem halgatott,és meg sem nézte a befizetett számlákat!Very Human!!!

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...