Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2013. 05. 25. szombat - Orbán

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2006.03.13. - 158 hozzászólás Családi pótlék Ausztriából. RSS Később elolvasom

#158. Szerző: Svaby 2013-05-10 - 15:59 ó.
Most láttam meg elöször ezt a fórumot, s nagyon meg vagyok lepödve, hogy mindenki próbálja kitalálni, hogy miként kell az osztrák hatóságoknál bizonyos esetekben eljárni, ahhoz, hogy pénzt vissza tudjanak kapni.
El kell menni egy hivatásos magyar-német adószaktanácsadóhoz, ö majd elintézi az igényléseket, s nem kell szaladgálni fühöz-fához tanácsért.
Több helyen látom, hogy az egymás közti felvilágosítás nem felel meg a valóságnak, pld. ha a gyermek még tanul, akkor annak 24 éves koráig igényelhetö családipótlék, s nem 26-ig!!!!
Van még itt több tévhit is!

#157. Szerző: Zorkababa 2013-03-29 - 17:23 ó.
Sziasztok!

Ez év március 04-től munkaviszonyban állok Ausztriában, mint felszolgáló. Napi szinten járok a munkahelyre , ami 65 km távolságra van a magyarországi lakásunktól. Párom ( nem vagyunk házasok) GYES-en van otthon az 5 hónapos kislányunkkal. Részletes információkat szeretnék kérni a következőkről:
- Ingázói adókedvezmény az esetemben
-Családi pótlék igénylésének módja és mikortól jár ez nekünk
- Gyes különbözet igénylésének módja , melyikünknek érdemes kérni , vagy egyáltalán jár-e ez nekünk abban az esetben , hogy nem vagyunk házasok
- Biztosítást jelenleg a kicsi számára kötöttünk Magyarországon , havi 12.500 Ft összegben . Ez beszámolható-e bármilyen formában az adóvisszatérítésben , vagy érdemes -e kötnünk másféle biztosítást amire komoly kedvezményt lehet kapni
- Bárminemű más lehetőség van-e kedvezményeket kapnunk a mi esetünkben.

Válaszokat előre is köszönöm!

#156. Szerző: Zorkababa 2013-03-29 - 17:22 ó.
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem , ha tudtok benne segíteni:

Ez év március 04-től munkaviszonyban állok Ausztriában, mint felszolgáló. Napi szinten járok a munkahelyre , ami 65 km távolságra van a magyarországi lakásunktól. Párom ( nem vagyunk házasok) GYES-en van otthon az 5 hónapos kislányunkkal. Részletes információkat szeretnék kérni a következőkről:
- Ingázói adókedvezmény az esetemben
-Családi pótlék igénylésének módja és mikortól jár ez nekünk
- Gyes különbözet igénylésének módja , melyikünknek érdemes kérni , vagy egyáltalán jár-e ez nekünk abban az esetben , hogy nem vagyunk házasok
- Biztosítást jelenleg a kicsi számára kötöttünk Magyarországon , havi 12.500 Ft összegben . Ez beszámolható-e bármilyen formában az adóvisszatérítésben , vagy érdemes -e kötnünk másféle biztosítást amire komoly kedvezményt lehet kapni
- Bárminemű más lehetőség van-e kedvezményeket kapnunk a mi esetünkben.

Válaszotokat előre is köszönöm !!!

#155. Szerző: viktoria0914 2013-03-25 - 19:01 ó.
Sziasztok!
Új vagyok, és egyenlőre még csak érdeklődnék.
Párommal nagyon tervezzük, hogy Dunántúlra költözünk (Sopron), és Ausztriában szeretnénk munkát vállalni, de Sopronba szeretnénk lakni albérletben.
A kérdése(i)m:
- Ha osztrák cégnél fogok dolgozni,de itthon (Sopron) lakom, és terhes leszek,akkor kintről kapom majd a járadékokat?
- Ha igen,mennyi ideig kell kint dolgoznom, hogy kaphassam?
- Úgymond "hátrány" ha itthon lakom?

Köszönöm előre is!!

#154. Szerző: nikoletta222 2013-03-13 - 10:34 ó.
Sziasztok! Segítségeteket kérném, még csak az érdeklődés fázisában vagyunk. Két gyerekünk van, mindkettő tartós beteg, ezért itthon kapom a gyest és az emelt családi pótlékot utánuk.
Férjem májustól kapott munkát Ausztriába. De mi is mennénk, ha találnák olyan albérletet. Az első pár hónap beszokás (gyerekek) után engem is felvennének arra a munkahelyre dolgozni.
Állandó lakcímünk az itthoni marad, mert nem tudni, mennyire jön be a kinti élet, a gyerekeknek megtudom e adni a megfelelő fejlesztést stb. Mikor kell lemondanom az itthoni juttatásokat? Gondolom az első 2 hónapban még nem fontos, hisz akkor még mi sem tudjuk pontosan mi lesz. Vagy hogy működik? Ott én tudok valami juttatást rájuk felvenni, megkapják a lehetőséget ott is a fejlesztésre? Férjem bejelenetett munkahellyel rendelkezik majd, nekem mit kell fizetnem hogy biztosított legyek?
Kérlek segítsetek, nagyon hirtelen jött ez az egész. Mire leszek jogosult, mikor kell igényelni, lemondani és ezek összegileg mit jelentenek?

#153. Szerző: gotti7386 | Előzmény: (#148) évi30
2013-02-23 - 14:22 ó.
évi30:Sziasztok!
Hátha valaki járt már hasonló cipőben,esetleg tudja,mi a helyet ezzel kapcsolatban,segítsetek!
1 hónapja költöztünk a férjemmel másfél év Németországban élés után Alsó-Ausztriába,van munkahelyünk,1 plusz 3 hónapos próbaidő után határozatlan idejű szerződést kapunk.A helyzet,hogy babát várunk(most derült ki).Mivel van érvényes munkaszerződésem és betegbiztosításom,elméletileg kapok ellátást Ausztriában,és remélem,a főnököm sem tesz lapátra emiatt a próbaidő alatt,ha megosztom vele a váratlan örömhírt.
Esetleg tudjátok,hogy járnak pénzbeli ellátások majd,mivel max.6 hónapot tervezek dolgozni a munkahely jellege miatt.Ha jól hallottam,egy év munkaviszony után járna rendes anyasági itt.Egyébként hol tudnék ennek pontosan utána járni?
Köszönöm a segítségeteket! Évi

Helló Évi!!
Először is gratulálok a babához
Én hasonlóan jártam mint Te, ugyanilyen szeződéssel,Én az els hónap lejárta után bejelentettem,hogy állapoos vagyok(nagyon fonttos orvosi igazolással megtenni!!) először a közvetlen feletteseemnek, és elmondtam az aggodalmaimat(mert elvileg próbaidő alatt felmondhatnak terhesség esetén is)DE a főnököm megnyugtatott,hogy NEM TEHETIK,NEM RÚGNAK KI,és valóban így lett..bár a nagyfőnök kiakadt,de tényleg nem mondtak fel, 7.hó-ig dolgoztam, így pont meg van a 6hó munkaviszony ami kell,szülésig napi 32eu-t kapok, szülés után pedig attól függ mennyi ideig akarok itthon maradni,állíttólag minden ugynúgy megillett mint azt akinek régebb óta van munkaviszonya. Szóval 6hó-t kell,h ledolgozz előtte összesen.
Remélem ttudtam segíteni. Ha jutottál valamire írd meg, érdekel.
34hetes Kismama

#152. Szerző: Kriszta04 2013-02-04 - 09:56 ó.
Sziasztok. Hasonló cipöben járok. Évek óta semmi gond nem volt a kiegésztésel, Tavaly szeptember óta a teljes kintire vagyunk jogosultak,novemberben minden papírt szépen beadtunk,minden rendben,osztrák oldalon. Egy bibi van:Győr nem küldi nekik a tavalyi összesítöm,hogy szeptemberig mennyit kaptam,kikérni személyesen nem lehet,telefonon azt mondták nincs személyes ügyfélfogadás ^^ ,majd küldik kintre De kérdem én mikor?

#151. Szerző: Lolitta 2013-02-01 - 20:43 ó.
Sziasztok!!! 2012.07-től van bejelentett munkahelyem és ideiglenes lakcímem Ausztriában..., most először adtam volna be a családi pótlékra az igényemet, de az ügyintéző kéri tőlem az EWR anmeldungot...! Tudtok ebben nekem segíteni...mi ez??? Köszönöm válaszotokat!

#150. Szerző: Trilli | Előzmény: (#147) birozsoltne
2013-01-30 - 07:44 ó.
birozsoltne:Én most tévedtem ide és abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha Ausztriában hány órás bejelentett állásomnak kéne ahhoz lennie, hogy kapjak családi különbözetet?
nekünk is három gyerekünk van, és én szeretnék kint dolgozni, ha úgy alakul, itthon én is februártól csak gyest kapnék, ezek szerint, az akkor nem járna?
köszönöm.

Az aki kereső tevékenységet folytat Ausztriában jogusult családi pótlék ellátásra. A gyeskülönbözethez min. 20 órás munkaviszony szükséges.

#149. Szerző: Magyaroknyila | Előzmény: (#148) évi30
2013-01-28 - 21:44 ó.
évi30:Sziasztok!
Hátha valaki járt már hasonló cipőben,esetleg tudja,mi a helyet ezzel kapcsolatban,segítsetek!
1 hónapja költöztünk a férjemmel másfél év Németországban élés után Alsó-Ausztriába,van munkahelyünk,1 plusz 3 hónapos próbaidő után határozatlan idejű szerződést kapunk.A helyzet,hogy babát várunk(most derült ki).Mivel van érvényes munkaszerződésem és betegbiztosításom,elméletileg kapok ellátást Ausztriában,és remélem,a főnököm sem tesz lapátra emiatt a próbaidő alatt,ha megosztom vele a váratlan örömhírt.
Esetleg tudjátok,hogy járnak pénzbeli ellátások majd,mivel max.6 hónapot tervezek dolgozni a munkahely jellege miatt.Ha jól hallottam,egy év munkaviszony után járna rendes anyasági itt.Egyébként hol tudnék ennek pontosan utána járni?
Köszönöm a segítségeteket! Évi

http://www.igr.at/1130,,,8.html

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...