Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2004.12.17. - 7590 hozzászólás A demokrácia szégyene RSS Később elolvasom
#1. Szerző: FREDDY/S 2004-12-17 - 07:34 ó.
"Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetsége elnökét a cyberpress telefonon kérdezte. Patrubány Miklós elmondta: a néhány esetben beigazolódott bejelentéseket követően azokban a szavazókörökben kezdeményezték az újraszámlálást, amelyekben a két feltett kérdésre az igen-nem-ek aránya kevesebb mint 10 százalékos eltéréssel egymás tükörképét mutatta.
Mégpedig azért, mert ,,ez nem tipikus választói magatartás" - fűzte hozzá Patrubány, hiszen a pártok igen-igen, vagy nem-nem szavazatra buzdítottak.
A MVSZ elnöke hozzátette: örül annak, hogy Sopronban az érintett szavazókörökben minden rendben volt. A MVSZ senkit sem vádolt csalással, viszont egyes esetekben felmerült annak lehetősége, hogy téves jegyzőkönyvezés történhetett. ,,Az igazságkereséshez pedig, mindenkinek joga van, ezzel nem akart a MVSZ senkit sem megbántani - mondta Patrubány"
Ezek után nem volt érdemes elmenni szavazni, mert egyesek saját erdménytelenségüket szüklátókörüen magyarázgatják. Egy szavazást kifogásolni erkölcsi feleősség nékül nem illik. Szavazni a szavazók szavaztak, feltételezni az eredmény kimenetelét egy demokráciában nem szokás. Az MVSZ remélhetőleg erkölcsileg kárpótolja a meggyanúsítottakat.

#2. Szerző: halford | Előzmény: (#0) FREDDY/S
2004-12-17 - 09:02 ó.
FREDDY/S!
Magát az újraszámolást(ha jogos és alapos agyanú, bizonyítékokkal +spékelve) nem tartom a demokrácia szégyenének.
Azt azonban már igen, hogy "nem tipikus választói magatartásra" hivatkozva keverjék a szart, mert ez annak tűnik.
Azt is, ha nem úgy lesz az újraszámolás, ahogy ő akarja, akkor a nemzetközi szervezetekhez fordul. Kicsit soknak képzeli magát ez a fazon, persze azt is megértem, hogy így szerpelhet a médiában, sokkal nagyobb és jelentősebb embernek mutatva magát mint valójában.

Egyetértek azzal a felvetéssel, amit az egyik szavazatszámláló bizottsági tag mondott, ha kiderül, hogy OK minden, akkor ez a fazon( a nevét szándékosan nem írom le, mert nem érdemli meg) kérjen bocsánatot azoktól akiket alaptalanul +gyanusított.

A magánvéleményem pedig az, hogy húzzon el az országból a lehető leghamarabb az alelnökével együtt.
Találóskérdés: Ki is az alelnöke?

#3. Szerző: FREDDY/S | Előzmény: (#0) halford
2004-12-17 - 10:16 ó.
halford!
Itt az újraszámolás az ,,ez nem tipikus választói magatartás" miatt van, mert valaki nem tudta felfogbi, hogy a nem-nem, igen-igen mellett a választóknak joguk volt nem-igen és igen-nem-mel is szavazni. Ezért meggyözödni arról, hogy valaki valótlanul feltételezi azt, szerintem az ő költségén kellene az egészet végezni, és nem az adófizetők pénzén, akik a demokrácia adta lehetősegek szerint szavaztak. Ha valaki fetételezi, hogy kettő meg kettő az nem négy, akkor még nem jogszerű, hogy másképpen kell a matematika alapjait oktatni, mert ha igen, akkor valahol nagy baj van, nemde...

#4. Szerző: halford | Előzmény: (#0) FREDDY/S
2004-12-17 - 10:52 ó.
FREDDY/S!

Ebben neked igazad van, de LB döntés van az ügyben és ezt figyelembe kell venni.
Sajnos a demokrácia játékszabályat egyesek úgy használják ki - gátlástalanul -, ahogy nekik éppen tetszik.


#5. Szerző: gonzo 2004-12-17 - 19:39 ó.
én is meglepődtem a "fazon" újraszámlálási kérésén,az indoklásán pedig még jobban.főleg hogy tudjuk,a részvételi arány miatt ez már nem oszt,nem szoroz.ezzel nem azt mondom hogy bagatelizáljuk el a kérdést,de ez a népszavazás azoknak ártotta a legtöbbet akikért állítólag kiírták.ezt nem én mondtam,van egy Erdélyből áttelepült nagyon jó barátom,ha valaki akkor ő illetékes ennek eldöntésére.de ez egy másik történet.az eredeti témához kapcsolódva tehát véleményem az,vegye már észre ez a szerencsétlen P,ezzel az üggyel nagyot bukott,ne tetézze még a bajt,ami így is elég nagy.a kárörvendők így is elég jókat nevethetnek,látva a "fazon"felesleges görcsölését még tovább nőhet a májuk.azt hogy minket mindenki úgy ugráltathat-ráadásul a mi pénzünkön!!!-ahogy neki tetszik,elég sajnálatosnak tartom.messzemenően megértem a számlálók felháborodását,teljesen hülyére lettek véve.és ebben lehet ,hogy nem P.a legnagyobb bűnös hanem aki elrendelte az újbóli számlálást.

#6. Szerző: sopi 2004-12-18 - 00:59 ó.
A demokráciában az újraszámlálás lehetséges, és mondani sem kell hogy adott esetben szükséges.
Nem értetem ezzel az újraszámlálással eggyet, de megtörtént...
Hogy a demokrácia szégyene lenne?? nem hinném, emlékezzünk csak vissza, az USA-ban a 2000 választásokon, ha jól emlékszem Florida államban, 4* számolták újra! Ott is taposták a demokráciát?? és ráadásul mindíg más eredmény született!!
Arról nem is beszélve, hogy a kórházkérdésben bizony hozhatott volna változást.

#7. Szerző: FREDDY/S | Előzmény: (#0) sopi
2004-12-18 - 08:20 ó.
Sajnos ez mégis a demokrácia szégyene, mert ha valaki azt feltltelezi, hogy a választók nem úgy szavaztak, ahogy szerinte szavazni lehetett volna. Mindenki a saját belátása szerint szavazott egy érthetetlen kérdésre. Így minden választást meg lehet kérdőjelezni, és addig kell újraszámolni, míg a vesztes nem nyer, mert ez lehet a demokrácia lényege ezek szerint. Nem jó, ha valaki öncéluan visszaél vele, mert ilyen esetekre is jó lenne népszavazást kiirni, hogy mi legyen a félrevezető kifogásokra a büntetés. Az természetesen az alapvető hiba ebben, hogy valaki nem tudta a demokrácia keretei közt ezt az ügyet lerendezni, és akkor feltételezi a választás tisztaságát, ehhez nem lehet mit mondani.

#8. Szerző: SOS 2004-12-18 - 22:37 ó.
A szégyen fogalom jogos.De nem az újraszámlálás miatt.

#9. Szerző: FREDDY/S | Előzmény: (#0) SOS
2004-12-20 - 15:02 ó.
Akár 100 millióba is kerülhet az újraszámolás. Mivel csak feltételezések miatt kell újraszámolni, ez sajnos a demokrácia alapvető szégyene. Ha pedig kiderül, hogy minden valós alapot nélkülöz, akkor jó lenne, ha az illetők kifizetnének az okozott kárt, mivel ez egyesek karácsonyi ajándéka lehetett volna, akár a határon innen akár azon túl is.

#10. Szerző: Agent | Előzmény: (#0) FREDDY/S
2004-12-20 - 18:42 ó.
"Miután a Legfelsőbb Bíróság el fogadta a Magyarok Világszövet ségének panaszát, és kedden meg semmisítette a december 5-i nép szavazás-eredményt"

Ez hatályos, demokratikus rendelkezés, ami persze nem jelenti azt, hogy helyes, és így jó, de kétségbevonhatatlan.
Az emberi butaság diadala az, ami miatt újra kell számlálni.
A szavazatok leadása utáni összeszámlálásnál elkövetett csalás egyszerű "urban legend", aki valaha résztvett szavazazszámlálási bizottság munkályában, annak ezzel tisztában kell lennie.
Ennek a szavazásnak az eredményén pedig semmit nem változtat +/- pár szavazat.

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...