ficánka

2009.02.13. 00:40

Online Marketing Akadémia

Ahogy tegnap is írtam, a reggelt az Online Marketing Akadémiával kezdtem. Fél kilencre mentem. Az előadás érdekes volt, tetszett általánosságban. Újat nem tudtam meg, de felelevenítettem korábbi ismereteimet.

A társaság jó volt. Vagyis akik körülöttem ültek. A legvégén be is igazolódott megint, hogy milyen kicsi a világ. Kiderült, hogy padtársam édesanyám betege Kisbácsán. Ugyanis anyu körzetinővér a város ezen részén.

Az előadásban Németh D. Lászlónak (Kisalföld) köszönhetően még szerepelhettem is. Bár persze az egész fejem tiszta vörös volt, mert rögtönzés volt, s nem annyira szeretek szerepelni. De köszönöm a lehetőséget. Megmondom őszintén, a legjobban László előadása tetszett. A Kisalföld portált és cég-blogot mutatta be, de emellett gyakorlati példákat is néztünk jó, s rossz honlapra. Ezt követte Deák Enikő előadása a „rangsoromban". :) Ő a marketing jelenlegi helyzetét mutatta be, s az online reklámokat. A bronz érmet Csiszár Dénesnek adnám, aki poénosan védte meg mondanivalóját egy „elemérhez" hasonló kötekedővel szemben. Az ő előadásuk összeszedett, felkészült volt. A negyedik helyre Molnár Tamást tenném, de csak mert kicsit idegesítő volt, hogy fel-alá járkált a kivetítő előtt, s a keze a zsebében volt. :) De ez csak stílusbeli hiba, a tartalom szintén nagyon érdekes volt. Szegény Faragó Barbarára sajnos nem sok idő maradt, de ő is sok jót mondott. :) Talán majd a következőn több ideje lesz szóhoz jutni.

A szünetek között megismertem néhány építészetben jártas szakembert, s még kávét, pogit is kaptunk.:)

Az előadást sorsolás zárta. A névjegykártyák közül húztak ki 3 embert. Mivel én nem vállalkozóként mentem, ezért nem volt névjegykártyám. Így poénból bedobtam a diákigazolványomat. :) A célom az asztalon levő plüssállatok egyike volt. Végül nem húztak ki, s ahogy néztem, azok csak dekorációk voltak.:)

Az előadást egy állófogadás zárta, amin már nem vettem részt. Siettem a bankba, hogy beadjam a panaszomat a kártya tiltással kapcsolatban. Ezután hazamentem, s mivel már régóta (mióta megjöttem) ígértem a hugaimnak a kutyasétáltatást meg a játszóteret, ezért elmentünk s ezzel letudtam e két kötelességemet. :) Út közben találkoztunk Alíz barátnőjükkel, aki szintén velünk jött.

Játszótér és kutyasétáltatás

Játszótér és kutyasétáltatás

Este mesét olvastam még nekik, majd elvonultam, hogy kérdőívezzek megint. De most már legalább látom az eredményt. Már csak a diagramokat kell megcsinálnom.

Ami eddig kiderült a Tesszalonikiben élő diákokra vonatkozóan:

  • 80,7%-uk vallja, hogy „Élj a mának!", 19,3% pedig a takarékoskodást választotta.
  • 42,1%-a vallotta, hogy a szülők élete minta számukra, 36,8%-a szerint csak részben, míg a maradék 21,1% nem szeretne a szülőkhöz hasonló életet élni.
  • A munka fontos számukra általánosságban. 75,4%-uk mondta, hogy nagyon fontos, 21,1%-a választotta az „eléggé"-t, míg 3,5%-ának nem fontos. Az egyáltalán nem fontost senki nem választotta. :)
  • A tüntetésekre is rákérdeztem. A diákok 75,4%-a szerint ez a legjobb megoldás a célok eléréséhez.
  • Arra a kérdésre, miszerint kit nem választanának szomszédnak, elég érdekes eredmények jöttek ki. A legtöbben szenvedélybetegeket (drog, alkohol) nem szeretnének a közelükben. Ez 57,9% volt. Őket a büntetett előéletűek követték, majd a muzulmánok és cigányok. A lakosság 33,8%-ának van baja az utóbb említettekkel. Nem úgy mint nálunk. :) A legkevésbé zavarónak a zsidókat, bevándorlókat és más rasszhoz tartozókat tartották. Ami meglepett, az az, hogy a nagycsaládosokat 12,3%-uk nem szeretné szomszédnak. Zavaróbbnak találják őket, mint az előbb említett 3 típust.
  • Egyenlőre ennyi az eredmény. Majd még kielemzem a többi kérdéskört is, s persze a többi várost is, na meg majd a magyarokat. Csak a magyarokat még nem kérdeztem meg. Majd azután lesz csak érdekes, ha össze tudom őket vetni. De mára már feladtam az elemzésekkel.

    Ennek oka az is, hogy nagyon ideges vagyok. A Lavazza azt ígérte, hogy ma visszaszólnak a szakmai gyakorlattal kapcsolatban. Nem szóltak vissza, s mikor hívtam a hölgyet, aki interjúztatott, azt mondta, hogy fél óra múlva visszahív. Azóta is hív. Szóval az eddig biztos, most nem biztos, vagy nem tudom. Az a baj, hogy a határidő szorít. Miután megjövök Párizsból, azt követő hétfőn már el kellene kezdenem, mert nem végzek a 3 hónap kötelező szakmai gyakorlattal.

    Holnap szerintem felmegyek Pestre, mert van egy reklámügynökség, aki szintén meg akart hallgatni, s már többször is hívtak, csak halasztottam az interjút. Nagyon jó cég meg minden, csak a Lavazza lakást ígért, s ezért azt választottam. Nem akartam albérletet keresgélni, stb. Most úgy néz ki, hogy mégis muszáj lesz, csak nincs időm. Holnap még 9-kor megpróbálom hívni a Lavazzát, s ha semmi, akkor felmegyek Pestre.

    Öcsém kedvéért megint:

    https://www.kisalfold.hu/jatek/ki_lesz_a_megye_parja/?vote_id=3725&page=0&result_only=1

     

     

     

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!