Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Moustache, az SZFESZT fellépője

Ismerjék meg az SZFESZT2010 interjúja által Moustache-t,aki június 11-én a DJ-sátor fellépője lesz!

A 6. Szentiváni Fesztivál hivatalos honlapja itt megtekinthető.

SZFESZT 2010: - Kezdjük az alapoknál. Milyen stílusú zenét játszol?

Moustache (BioBeat Records): - Zenei stílusom a pályafutásom során több alkalommal is jelentősen változott. Amikor elkezdetem ebben a szakmába dolgozni mindig az aktuális pop & dance slágereket játszottam. Volt egy 2 éves időszak, amikor rezidens lettem egy nosztalgia club-ban. Ott retro és nosztalgia slágereket játszottam. A '90-es évek vége felé ragadott magával zeneileg és mixelés technikailag a House világa. Azóta szettjeim a progressive house, minimal tech és tribal house felvételekből áll.

SZFESZT 2010: - Hogyan lett belőled Dj? Tudatosan ezzel akartál foglalkozni, vagy így alakította az élet?

Moustache (BioBeat Records): - Egy családi kirándulás alkalmával ismerkedtem meg egy tiszafüredi club rezidens lemezlovasával és ottlétünk ideje alatt elég sok időt töltöttem azzal, hogy megismerjem a szakma alapjait. Ezalatt kiderült, hogy a club rezidense a győri egyetem hallgatója és a tanítási időszakban az egyetemen tart bulikat. Ennek köszönhetően Győrben folytatódott a szakmai és technikai ismeretek elsajátítása. 13 éves koromban álltam először egyedül keverőpult mögé és vezettem le egész éjszakás party-t. Eleinte iskolai rendezvényeken, bálokon léptem fel, majd az idő múlásával egyre több club-tól kaptam felkérést rezidensnek vagy egész éjszakás fellépésre. Pályafutásomat tudatosan is alakítottam, de az élet és a lehetőségek is alakították.

SZFESZT 2010: - A zene mellett milyen hobbinak, szenvedélynek hódolsz még?

Moustache (BioBeat Records): - Életem túlnyomó részét lefoglalja a zene és a vele járó munka, hiszen a BioBeat Records lemezkiadó és produkciós iroda egyik tulajdonosa vagyok, így nem csak a hobbim, hanem a munkám is erősen kötődik a zenei iparhoz. Amennyiben van egy kis szabadidőm, azt táj- és természetfotózással töltöm vagy a baráti társasággal szervezünk közös kikapcsolódást.

SZFESZT 2010: - Mikor volt első fellépésed, hol és mi volt a legemlékezetesebb pillanata?

Moustache (BioBeat Records): - Mint azt már feljebb említettem ez első olyan fellépésem ahol csak magamra számíthattam 13 évesen volt, de az azt megelőző évben egyszer-egyszer beállhattam az egyetemen (akkor még főiskola) rendezett bulikon a dj pult mögé egy-egy órára, hogy szórakoztassam a közönséget.
A legemlékezetesebb pillanataim közé tartozik egy erdő party-n való fellépés valahol az M3 mellett, amit kb. 2 órán keresztül kerestünk mire megtaláltuk. Már ez is egy élmény volt, mert ennyit nem bolyongtunk még egy fellépésem helyszínére se. Maga a buli is nagyon hangulatos volt, bár a szettem közepénél kifogyott az aggregátorból az üzemanyag, de nem történ olyan nagy kiesés. Feltöltötték és játszottam tovább a nem kis számban összegyűlt közönségnek. Ami ezen a bulin nagyon jól esett, hogy a szettem végén olyan tapsvihart kaptam, mint addig még soha. A következő emlékezetes estém évekkel később egy szilveszteri buli alkalmával történt az egyik győri clubban ahol rezidens voltam. Sikeresen beleborítottam a keverőbe közel 3 dl üdítőt, hát érdekesen működött utána, de szerencsére kibírta az éjszakát.

SZFESZT 2010: - Van-e kedvenc szórakozóhelyed, fesztiválod, ahova mindig szívesen térsz vissza?

Moustache (BioBeat Records): - Szlovákiában, Győrben, Budapesten van egy-egy olyan fesztivál, club ahová nagyon szeretek fellépni, de végül mindegyik kedvencem, hiszen szívesen megyek mindenhová és a közönség is szereti a szettjeimet.

Moustache június 11-én vár mindenkit a dj-sátorba!
Moustache június 11-én vár mindenkit a dj-sátorba!

SZFESZT 2010: - Van különbség a vidéki és a fővárosi közönség bulizási szokásai között? Ha igen, akkor szerinted mi a legszembetűnőbb?

Moustache (BioBeat Records): - Szerintem nincs nagy különbség a vidéki és a fővárosi közönség között. Annyit tapasztaltam a közönséggel kapcsolatosan a pár száz fő befogadására képes party-kon közvetlenebbek az emberek, mint a nagyobb rendezvényeken (bár azért megjegyezném, hogy a nagyobb rendezvényeken szinte megközelíthetetlen a Dj).

SZFESZT 2010: - Mi jelenti számodra a legnagyobb elismerést a munkádban?

Moustache (BioBeat Records): - A legnagyobb elismerés szerintem minden lemezlovas számára, ha látja a közönségen, hogy jól érzik magukat és tetszik nekik az, amit a Dj játszik. Természetesen nem elhanyagolható az sem, amikor kialakul a Dj-nek egy rajongótábora, aki megjelennek a fellépésein.

SZFESZT 2010: - Ha van, ki az a másik dj, zenész, énekes, akivel még ez idáig nem dolgoztál együtt, de szívesen összehoznál egy közös produkciót?

Moustache (BioBeat Records): - A hazai top lemezlovasok közül sikerült már szinte mindegyikükkel együtt zenélnem, de szívesen lépek fel velük együtt. Van azért jó néhány olyan külföldi lemezlovas, akivel szívesen zenélnék együtt. Felsorolni itt most rengeteg lenne. Viszont 2010. június 11-én az SZFESZT 2010 fesztivál PartyZoo DjSátorban lépek fel a Lexicon Avenue-ból Chris Scott-tal.

SZFESZT 2010: - Mi az, ami nagy hatással van rád és a mai napig motivál abban, amit csinálsz?

Moustache (BioBeat Records): - Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz a KÖZÖNSÉG! Persze természetesen a kihívás is, hogy ahol már jártam tudok-e ismét valami újdonsággal előrukkolni, amivel ismételten megkapom a közönség elismerését, illetve azok a helyek ahová először megyek fellépni.

SZFESZT 2010: - A zenei szettekben van egy szisztéma, ami szerint összeállítod a mixet, vagy minden buli az improvizációról szól és az adott pillanat határozza meg, hogy mi lesz a következő szám?

Moustache (BioBeat Records): - Természetesen a szettjeim stílusilag és hangulatilag fel vannak építve, de az, hogy milyen felvételeket játszok a közönségnek és milyen sorrendben az mindig változó és improvizált gyakran előfordul, hogy az átmixelés kezdete előtt 15-20 másodperccel eszembe jut valami másik felvétel és lemezt cserélek. Találkozzunk 2010. június 11-én az SZFESZT 2010 PartyZoo DjSátorban!

A 6. Szentiváni Fesztivál részletes programja ide kattintva elérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyenek jegyet limuzinból! – Nézzék meg az útvonalat!

Vegyék meg napijegyüket, fesztiválbérletüket a II. Tét Fest-re Győrben limuzinból! Tekintsék meg a… Tovább olvasom